صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۱۸ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۲

عین‌اللهی: تمرکز بازار ملی فناوری سلامت بر تجاری‌سازی گیاهان دارویی است

وزیر بهداشت برگزاری رویداد ایده بازار ملی فناوری سلامت با تمرکز بر تجاری‌سازی گیاهان دارویی، حمایت از تولید دانش‌بنیان در حوزه دارو را به‌عنوان اقدامات این وزارت طی سال جاری برشمرد.
کد خبر : 895913

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت روز شنبه در حاشیه اختتامیه نمایشگاه ملی روایت پیشرفت در جمع خبرنگاران افزود: طی ۲ سال اخیر ۱۱۰۹ شرکت دانش‌بنیان در مراکز رشد سراسر کشور تأسیس شده است.

وی ادامه داد: تأسیس ۱۵ پارک علم و فناوری، ۲۳ مرکز رشد و ۱۱ مرکز نوآوری برای نخستین بار در نظام سلامت از دیگر اقدامات مهم وزارت بهداشت در دولت مردمی به شمار می‌رود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تولید ۲۰۸ محصول تجاری‌سازی شده سلامت، رشد تولید بیش از ۳۰ درصدی، اعطای مجوز به ۴۸۷ محصول سلامت‌محور و رشد بیش از ۴۰ درصدی از آغاز دولت سیزدهم تا کنون از دیگر اقدامات وزارت بهداشت طی این مدت است.

عین‌اللهی، برگزاری "رویداد ایده بازار ملی فناوری سلامت" با تمرکز بر توسعه و تجاری‌سازی گیاهان دارویی در آبان ماه ۱۴۰۲، حمایت از تولید دانش‌بنیان در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی و تقویت زیرساخت‌های تولید در داخل با هدف کاهش هزینه‌ها و خروج ارز از کشور و صادرات، حمایت از تولید دانش‌بنیان با صرفه‌جویی ارزی حدود ۱۵۰ میلیون دلار در حوزه غذا و دارو را به‌عنوان اقدامات دیگر این وزارت طی این مدت برشمرد.

وی ادامه داد: برگزاری نخستین نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان حوزه دارو، غذا و تجهیزات پزشکی با حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی و رونمایی از ۱۰ قلم دارو و تجهیزات پزشکی دانش‌بنیان برای نخستین بار در کشور از دیگر اقدامات محسوب می‌شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص تجهیز ناوگان اورژانس پیش بیمارستانی کشور گفت: افتتاح و بهره‌برداری ۳۸ پایگاه اورژانس و فوریت‌های پیش بیمارستانی، چهار پایگاه هوایی، ۵۸ دستگاه آمبولانس زمینی، ۲۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس، و تائید مجوز خرید هزار دستگاه آمبولانس و آغاز فرایند خرید و تجهیز و ارائه خدمات شبانه‌روزی در مراسم اربعین و دهه آخر ماه صفر، از دیگر اقدامات مهم وزارت بهداشت در دولت سیزدهم به شمار می‌رود.

عین‌اللهی با بیان اینکه در دولت سیزدهم خدمات دندانپزشکی در بخش دولتی توسعه‌یافته به گونه‌ای که از آغاز دولت سیزدهم تا کنون ۵۳ مرکز دندانپزشکی راه‌اندازی شده است، افزود: این در حالی است که از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ تنها ۱۴ مرکز دندانپزشکی در بخش دولتی افتتاح شده بود.

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم ۳۰۸ مورد تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای سنگین شامل اسپکت سی تی، پت سی تی، توموتراپی، ام.آر.آی، آنژیوگرافی پریفرال، آنژیوگرافی قلبی، آنژیوگرافی مغزی، سی‌تی‌اسکن، سی تی آنژیو، سی تی سیمولانور، شتاب‌دهنده تولید داخل و گاما نایف، در مراکز درمانی دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور با تمرکز بر مناطق محروم و کم برخوردار توزیع شده است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این در حالی است که از سال ۱۳۹۷ تا مرداد ۱۴۰۰، ۹۱ مورد تجهیزات پرشکی سرمایه‌ای سنگین در کشور توزیع شده بود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، توسعه کمی و کیفی آموزش و پژوهش علوم پزشکی و توسعه عدالت آموزشی در علوم پزشکی با هدف رسیدن به مرجعیت علمی را از اولویت‌های وزارت بهداشت دانست و گفت: در این راستا بهره‌برداری از ۱۱۵ پروژه آموزشی، کمک‌آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی با زیربنای بیش از ۲۶۰ هزار مترمربع از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون صورت گرفته و ۱۵۲ پروژه عمرانی آموزشی، کمک‌آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی دیگر نیز در دست اقدام است.

عین‌اللهی افزود: ارتقای رتبه مرجعیت علمی کشور به رغم انواع تحریم‌ها و کسب رتبه ۱۵ در جهان (در حالی که سال گذشته رتبه ۱۶ را داشتیم)، کسب رتبه یکم در منطقه در حوزه تحقیقات علوم پزشکی از دیگر افتخارات وزارت بهداشت در دولت مردمی است.

وی افتتاح اولین دانشگاه علوم پزشکی هوشمند در راستای هوشمند سازی نظام سلامت و آموزش علوم پزشکی، افتتاح نخستین "دانشگاه علوم پزشکی بین‌المللی سبطین" در کشور عراق و کربلا در راستای افزایش تعاملات علمی و دیپلماسی علمی در حوزه سلامت از دیگر اقدامات وزارت بهداشت در دولت سیزدهم عنوان کرد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص اقدامات این وزارت در راستای ارتقا و اعتلای سطح فرهنگی اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان از آغاز دولت سیزدهم تا کنون گفت: برگزاری دوره دانش‌افزایی در حوزه معرفت دینی برای ۳۰۰ نفر از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، برگزاری جشنواره قرآنی دانشگاهیان با حضور بیش از پنج هزار دانشجو در همایش راهپیمایی اربعین، از جمله اقدامات انجام شده به شمار می‌رود.

عین‌اللهی افزود: برگزاری دوره معرفتی "همراه با حکیمان" برای دانشمندان یک درصد برتر دنیا در حوزه علوم پزشکی در مشهد در تابستان امسال، برگزاری جشن دانش‌آموختگی دانشجویان در حرم امام رضا (ع)، تشکیل شورای عالی فرهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای نخستین بار در کشور با هدف انسجام و تقویت فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌های علوم پزشکی، ستاد وزارت و سازمان‌های وابسته و تأکید بر تدوین پیوست فرهنگی برای تمام پروژه‌های کلان، از دیگر اقدامات انجام شده از سوی وزارت بهداشت در این زمینه است.

وی ادامه داد: ابلاغ دستورالعمل تشکیل شورای فرهنگی در بیمارستان‌ها و مراکز آموزشی درمانی و ابلاغ تعیین معاونت فرهنگی برای بیمارستان‌ها از اعضای هیئت‌علمی شاغل در مراکز آموزشی درمانی برای اولین بار در کشور با هدف ارتقای وضعیت فرهنگی اخلاقی و معنوی و ترویج سبک زندگی اسلامی – ایرانی در مراکز درمانی از دیگر اقدامات وزارت بهداشت در راستای ارتقا و اعتلای سطح فرهنگی اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر