صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۲ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۲
40 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند

سرطانی که چشم‌ها را تهدید می‌کند

یک متخصص و انکولوژیست چشم گفت: در صورت مشاهده هر ضایعه‌ای در پلک یا داخل چشم به پزشک مراجعه کنید؛ زیرا ممکن است دلیل آن تومورهای سرطانی باشد.
کد خبر : 895818

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سالانه میلیون‌ها مورد سرطان در دنیا پدید می آید که طبق اسناد سازمان جهانی بهداشت 40 درصد آنها قابل پیشگیری هستند، نیمی از بقیه موارد هم در صورت مراجعه زودهنگام و تشخیص به موقع، بهبود پیدا می‌کنند.

هر بافتی از بدن انسان امکان دارد، به سرطان دچار شود و چشم‌ ها هم از این بلا دور نیستند. سرطان چشم نیز مانند دیگر انواع سرطان در اثر رشد تومورهای سرطانی در داخل یا بیرون چشم ایجاد می‌شود.

بابک معصومیان، فلوشیب استرابیسم وانکولوژی چشم در این باره به خبرنگار آنا گفت: بافت بیرون چشم مانند پلک و همچنین داخل چشم شامل عنبیه، شبکیه و حتی سفیدی می توانند دچار تومورهای بدخیم و خوش خیم شوند.

وی با بیان اینکه این تومورهای باعث تغییر شکل چشم می شوند و می توانند در بدن منتشر شوند، افزود: در کودکان آنچه که ببیشتر می شناسیم تومور رتینوبلاستوما است؛ رتینوبلاستوما توموری است سفید رنگ که از بافت شبکیه؛ ساختار حساس به نور در پشت چشم نشئت می گیرد.

معصومیان ادامه داد: این تومور سرطانی به صورت ناگهای با یک انحراف چشم یا مشاهده یک سفیدی هنگام عکس گرفتن از بچه در مرکز چشم دیده می شود؛ این ضایعه می‌تواند چشم را تهدید کند و حتی به تخلیه چشم نیز بینجامد و در صورت غفلت می‌تواند بافت مغز را درگیر کند و حتی باعث مرگ شود.

وی گفت: عامل رتینوبلاستوما می‌تواند ارثی و یا غیر ارثی باشد؛ نوع ارثی هر دو چشم را تحت تاثیر قرار می دهد و تومورهای متعدد تولید می کند، در حالی که نوع غیر ارثی یک چشم را تحت تاثیر قرار می دهد و یک تومور تولید می کند.

این فلوشیب استرابیسم و انکولوژی چشم با بیان اینکه در گروه سنی بزرگسالان تومور ملانوما از شایع ترین‌ها است که معمولاً با درد و کاهش دید شروع می شوند، افزود: ملانوما توموربدخیمی است که میزان مرگ و میر به دلیل آنها در صورت متاستاز بسیار بالاست؛ بنابراین اقدام سریع و شروع درمان با رادیوتراپی ضروری است.

وی با اشاره به احتمال متاستاز ملانوما حتی بعد از 10 تا 20 سال، توصیه کرد: هرگونه ضایعه‌ای که در لبه پلک به وجود آید و چشم را شکل عادی خارج باشد می‌تواند، منشأ یک تومور باشد؛ بنابراین در صورت مشاهده چنین ضایعه‌ای به چشم‌پزشک و در صورت امکان به فوق تخصص انکولوژی چشم مراجعه کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: چشم سرطان
ارسال نظر