صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۹ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۲
در گفت‌وگوی آنا با برگزیده کرسی‌های «تخصصی و ترویجی» عنوان شد؛

عدالت اجتماعی مهم‌ترین رکن ایجاد تمدن نوین اسلامی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد که عدالت اجتماعی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی مهم‌ترین رکن در رسیدن و ایجاد تمدن نوین اسلامی است.
کد خبر : 895759

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ نخستین جشنواره ملی کرسی‌های «تخصصی و ترویجی» دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‌الاسلام محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی، محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی و محمدعلی نادی معاون علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی در دانشکده هنر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی برگزار و از برگزیدگان نخستین جشنواره ملی کرسی‌های تخصصی و ترویجی دانشگاه قدردانی شد.

طیبه زارعی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه یکی از این برگزیدگان بود که به‌واسطه ارائه مقاله‌ای با عنوان «عدالت اجتماعی در قرآن و نقش آن در پایه‌ریزی تمدن اسلامی از منظر مقام معظم رهبری» مورد قدردانی قرار گرفت.

زارعی دارای ۲۱ مقاله کنفرانسی و ۲۰ مقاله ژورنالی در مجلات داخل کشور بوده و طی مدت ۱۱ سال با دو پژوهشگر مختلف همکاری مستقیم علمی داشته که بیشترین همکاری وی با احمد عباسی دره‌بیدی در انتشار ۱۰ مقاله علمی است.

مقالات منتشر شده زارعی بیشتر در موضوعات «خانواده، نظریه داده بنیاد، اخلاق و سبک زندگی اسلامی» تهیه شده است.

زارعی که دکتری تخصصی تفسیر تطبیقی دارد و عضو هیئت علمی و مدیر گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه است، به مناسبت برگزاری نخستین جشنواره ملی کرسی‌های «تخصصی و ترویجی» دانشگاه آزاد اسلامی و انتخاب به عنوان برگزیده، گفت‌و‌گویی را با خبرنگار آنا انجام داده است که در پی می‌آید:

طیبه زارعی با بیان اینکه کرسی‌های ترویجی دو سال است که در دانشگاه آزاد به‌منظور تولید علم و گسترش نظریه‌پردازی در دانشگاه کلید خورده است، اظهار کرد: امسال نخستین جشنواره ملی کرسی‌های تخصصی، ترویجی و نظریه‌پردازی، برگزار شد و مجموع کرسی‌های برگزار شده، ابتدا در مرحله استانی مورد ارزیابی قرار گرفت و کرسی‌های برتر به مرحله کشوری راه پیدا کردند.

تمدن اسلامی بر پایه سبک زندگی و عدالت اجتماعی حاکم است

وی اضافه کرد: در این مرحله پس از داوری از هر هفت محور یک کرسی حائز رتبه برتر کشوری شد و کرسی هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه با عنوان «عدالت اجتماعی و نقش آن در پایه‌ریزی تمدن اسلامی از منظر مقام معظم رهبری» در محور اخلاق به‌عنوان کرسی برتر کشوری مورد تقدیر قرار گرفت.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه درباره مقاله «عدالت اجتماعی و نقش آن در پایه‌ریزی تمدن اسلامی از منظر مقام معظم رهبری» گفت: موضوع کرسی عدالت اجتماعی از این قرار بود که ایجاد تمدن اسلامی که در بیانیه گام دوم از منویات مقام معظم رهبری بوده، تمدنی است که علاوه بر جنبه‌های مادی فردی و اجتماعی زندگی، معنویت و کمال فردی انسان‌ها را نیز شامل می‌شود.

زارعی عنوان کرد: این تمدن بر یکسری مؤلفه‌ها مانند اخلاق، علم، سبک زندگی، عدالت اجتماعی، قوانین حقوقی و در دو حوزه فرد و اجتماع استوار است و در این بین، عدالت اجتماعی از دیدگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی مهم‌ترین رکن در رسیدن و ایجاد تمدن نوین اسلامی است.

وی یادآور شد: عدالت در حوزه اخلاق فردی، مبتنی بر اخلاق، سعه صدر، حلم، گذشت، تلاش و فعالیت، در حوزه خانواده، مبتنی بر خوش اخلاقی در خانواده، کسب روزی حلال، پرداخت نفقه، حسن معاشرت، احترام و تکریم خانواده، مشاوره و محبت و در حوزه اجتماع نیز به‌دلیل گسترده بودن موضوع در چهار حیطه فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی به شکل مجزا و مفصل استوار است.

مدیر گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه تأکید کرد: قرآن کریم و سنت اهل‌بیت علیهم‌السلام آکنده از معارف و موضوعاتی است که راه‌های دستیابی به تمدن اسلامی را هموار می‌سازد و در این بین وظیفه فرهیختگان و دانشگاهیان این است که با مجهز شدن به سلاح علم و زانو زدن در برابر معارف الهی، مصادیق عدالت اجتماعی در سبک زندگی فردی و اجتماعی را احصا کرده و چگونگی کاربردی و عملیاتی کردن آنها را در جامعه بیان کنند.

به گزارش آنا، به گفته میثم چگین رئیس دانشکدگان فرهنگ و تمدن دانشگاه آزاد اسلامی، تاکنون سه کرسی تخصصی در حوزه معماری و شهرسازی در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شده است. در حوزه کرسی‌های ترویجی هم هزار و ۵۵۰ کرسی توسط استادان و هزار و ۳۱۰ کرسی در بخش دانشجویی برگزار شده است.

در نخستین جشنواره ملی کرسی‌های «تخصصی و ترویجی» دانشگاه آزاد اسلامی ۲۵۰ عنوان کرسی به دبیرخانه ارسال شده بود که ۱۴۱ کرسی مرتبط با محور‌های جشنواره تشخیص داده شد. داوران در پایان پس از بررسی، فقط در ۷ محور موضوعاتی را شایسته تقدیر دانستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر