صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۵ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۲

تصاویر نجومی 21 بهمن (10 فوریه)

نگاهی متفاوت به آسمان شب و فضای بی‌پایان.
کد خبر : 895750

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتی‌های دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.

***

تصویر روز اَسترونومی

سحابی NGC 6188 به عنوان یک سحابی گسیلشی شناخته می‌شود، اما این گره‌های غبار تیره جلوی آن است که باعث شده به آن لقب «اژدهای مبارز آرا» بدهند. تصویر زیراز 4 عکس جدا با استفاده از تلسکوپ 12 اینچی با فیلترهای Hα/OIII/LRGB تصویربرداری شده است.

تصویر روز apod

در 18 ژانویه 2024، هلیکوپتر نبوغ هفتاد و دومین پرواز خود را بر روی مریخ انجام داد. تا 12 متر بالا رفت و 4.5 ثانیه در هوا ماند، اما در حین فرود، تماس خود را با مریخ نورد استقامت در حدود 1 متر بالاتر از سطح زمین قطع کرد. پس از آن تصویری ارسال کرد که نشان می‌داد احتمالاً یکی از پره‌های روتور آن آسیب دیده باشد. هلیکوپتر نبوغ متأسفانه پس از کاوش در مریخ برای بیش از 1000 روز، به پروازهای خود پایان داد.

تصویر روز سازمان ملی تلسکوپ استرالیا

گروهی از دانشمندان تپ اختری به نام PSR J0614+2229 را با استفاده از داده‌های تلسکوپ مورد مطالعه قرار دادند. آنها دریافتند که تپ اختر به دو روش مختلف پالس‌ها را ساطع می‌کند. آنها همچنین دریافتند که روشنایی پالس‌ها در طول زمان تغییر می‌کند و از یک الگو پیروی می‌کند. هنگامی که به تپ اختر در فرکانس‌های رادیویی مختلف نگاه می‌کردند، متوجه شدند که نحوه انتشار امواج رادیویی بسته به حالت تغییر می‌کند. آنها فکر می‌کنند که این تغییرات به این دلیل است که ارتفاع انتشار تپ اختر متفاوت است. تصاویری که آنها تهیه کردند، تفاوت بین دو حالت پالس تپ اختر را نشان می دهد.

تصویر روز ناسا

تصویری از باب هاینز فضانورد در مرکز فضایی جانسون ناسا. این جمله به نقل از او آمده است:

«... توانایی دیدن جهان از منظری متفاوت باورنکردنی است و پرواز در فضا و دیدن جهان از یک نقطه دید کاملاً جدید نقطه اوج آن است.»

 

تصویر روز skyandtelescope

عکس مربوط به سحابی مداد است که با استفاده از تلسکوپ - CHI-1 PlaneWave CDK24 و دوربین - FLI ProLine PL9000 در شیلی گرفته شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر