صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۲۱ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۲

خط تولید گاز هگزافلوراید تلوریم برای ساخت داروی تیروئید افتتاح شد

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: خط تولید نیمه‌صنعتی گاز هگزافلوراید تلوریم را افتتاح کردیم که این واحد نیمه‌صنعتی، ماده اولیه تولید محصول برای بیماران تیروئید و بخش تشخیصی و درمانی است.
کد خبر : 895639

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ما برای تأمین نیازهای خود درحوزه انرژی هسته‌ای، فرایندها را با تحقیقات نتیجه‌گرا و بنیان‌گذاری ظرفیت تحقیق و توسعه قدرتمند دنبال و نیازمندی‌های خود را به صورت درون‌زا تأمین می‌کنیم.

محمد اسلامی امروز ۱۹ بهمن‌ماه، در حاشیه بازدید از نمایشگاه دومین رویداد روایت پیشرفت؛ مروری بر دستاوردهای دولت مردمی سیزدهم که در محل نمایشگاه‌های دائمی آستان قدس رضوی در حال برگزاری است، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دولت سیزدهم اراده منسجم و محکمی دارد تا ارتباط خود و مردم را از طریق انعکاس اقدامات اجرایی و عمل به وعده‌ها تقویت کند.

وی افزود: با همت دفتر ارتباط دولت و روحانیت نمایشگاه‌های روایت پیشرفت شکل گرفته که این پنجمین نمایشگاه است و دستگاه‌های اجرایی در آن شرکت می‌کنند تا نخبگان، جوانان، نوجوانان و مردم مشاهده کرده و از آخرین وضعیت دستاوردها آگاهی پیدا کنند.

اسلامی با بیان اینکه ما در چهل‌وپنجمین سال پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی هستیم که این ایام و عید مبعث را تبریک می‌گویم، عنوان کرد: در این ایام یکی از مسائل مهمی که مورد توجه قرار گرفته، جایگاهی است که کشور در بخش علمی و فنی به ویژه در حوزه توانمندی‌های راهبردی در این مقطع زمانی پیدا کرده است. توانمندی‌های استراتژیک ما در این ایام تبلور ویژه‌ای به خصوص در حوزه‌های هسته‌ای و فضایی داشت.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه فناوری‌های نوین جلوه‌های قدرت ساز و اقتدار آفرین هر ملتی هستند، مطرح کرد: پیشرفت و رسیدن به قله‌های تأثیرگذار  نیازمند یک روند تدریجی در گرو هدایت و رهبری حکیمانه است. برنامه‌های راهبردی برای این است که تراز کشور را در تراز قدرت و اقتدارآفرینی ارتقا دهد، ما امروز شاهد ثمرات اراده، حمایت و پشتیبانی از حوزه‌های نوینی هستیم که مرز دانش را در نوردیده است.

وی با بیان اینکه روند قرار گرفتن کشور در تراز قدرت پیوسته دنبال شده است، عنوان کرد: در سازمان انرژی اتمی ایران سند جامع راهبردی به منظور ریل‌گذاری مسیر حرکت تهیه شده است و ما در اولین سال این سند به ۱۵۹ دستاورد دانشی، فناوری و صنعتی دست پیدا کردیم. تفاوت صنعت هسته‌ای با سایر صنایع این است که هرگونه اقدامی در این صنعت باید با هماهنگی و پشتیبانی آژانس باشد.

اسلامی گفت: متأسفانه زنجیره‌ها و شبکه‌های تأمین‌کننده به دلیل استانداردهای دوگانه و رفتار مخربی که نظام استکباری داشته، از ابتدا با صنعت هسته‌ای ایران همکاری نکردند، بلکه مزاحمت هم ایجاد کردند و اجازه ندادند جمهوری اسلامی تجهیزات، لوازم و فناوری مورد نیاز را تأمین کند. این عدم همکاری موجب شد فرایندها با تحقیقات نتیجه‌گرا و بنیان‌گذاری ظرفیت تحقیق و توسعه قدرتمند دنبال شود و ما نیازمندی‌های خود را به صورت درون‌زا تأمین کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲ بعد از فرمایشات و فرامین مقام معظم رهبری در ۲۰ خرداد که تأکید مؤکدی برای فناوری هسته‌ای داشتند، گام‌های استوارتری برداشته شد، این صنعت گسترش قابل ملاحظه‌ای پیدا کرد و شاهد توسعه‌های ویژه‌ای بودیم.

وی اضافه کرد: در این هفته فناوری خط تولید نیمه‌صنعتی گاز هگزافلوراید تلوریم را افتتاح کردیم که این واحد نیمه‌صنعتی، ماده اولیه تولید محصول برای بیماران تیروئید و بخش تشخیصی و درمانی است. عملیات مطالعات تفصیلی و تجهیز آن برای پیشبرد برنامه نیروگاه اتمی سیریک با ظرفیت ۵۰۰۰ مگاوات در سفر رئیس‌جمهور به بندرعباس آغاز شد.  

اسلامی با اشاره به ساخت دستگاه طیف‌سنج جرمی مغناطیسی ایرانیوم در سایت شهید احمدی روشن نطنز توسط متخصصان کشورمان، گفت: انحصار تولید این دستگاه در اختیار آمریکا، انگلیس و آلمان بود اما دانشمندان صنعت هسته‌ای کشورمان طی چهار سال کار پژوهشی طاقت‌فرسا توانستند دستگاه راهبردی ایرانیوم را بسازند. این دستگاه هم در خطوط تولید و فرآیند آزمون صنعت هسته‌ای و هم در پتروشیمی‌ها برای طیف‌سنجی ایزوتوپی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر