صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۱۷ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۲
جام ملت‌های آسیا

اقبالی: ۷۰ درصد تیم ملی باید خداحافظی کنند/ ۱۲ بار اخیر جام ملت‌ها را با حسرت تمام کردیم

مدرس فیفا گفت: ۱۲ بار اخیر جام ملت‌ها را بدون صعود به فینال تمام کردیم و هر بار حسرت خوردیم.
کد خبر : 895588

مسعود اقبالی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص حذف تیم ملی فوتبال ایران از جام ملت‌های آسیا با شکست برابر قطر میزبان اظهار کرد: وقتی توجهی به زیرساخت‌های ورزشی نکردیم و کار بنیادی نداشتیم، باید منتظر چنین حذفی باشیم. شاید مقطعی موفق به شکست ژاپن شویم ولی فوتبال و ورزش ما بیمار است. تا زمانی که دوای درد را علاج نکینم به جایی نمی‌رسیم. قهرمان جام ملت‌ها می‌شدیم هم پیشرفت‌های لاک‌پشتی ورزش‌مان متوقف می‌شد. با قرص مشکن که نمی‌توان تب ۴۰ درجه را پایین آورد، دارویی که تجویز می‌شود باید در را از ریشه درمان کند. با قهرمانی در اسیا دچار نیسان و فراموشی می‌شدیم و نمی‌فهمیدیم که ایراد‌های بزرگی داریم، چون در باد موفقیت می‌خوابیدیم.

قطر زیرساخت‌ها را فراهم کرد

وی ادامه داد: برخی می‌گویند سرمربی و کادرفنی خوبی نداشتیم؛ از تعدادی ملی‌پوشان انتقاد می‌شود و می‌گویند حرکت سینوسی داشتیم و پرنوسان ظاهر شدیم. همه اینها معلول است، علت اساسی را پیدا کنیم. ۱۲ بار اخیر جام ملت‌ها را بدون صعود به فینال تمام کردیم و هر بار حسرت خوردیم. بازیکنان خوبی داشتیم در ادوار مختلف ولی، چون توجه لازم را به تمام جوانب نکردیم حذف شدیم. تیم ملی قطر به این خاطر دومین صعود متوالی را به فینال جام ملت‌های آسیا کسب می‌کند که کار‌های بنیادی را به تدریج و از سال‌ها قبل شروع کرده، زیرساخت‌ها را فراهم کرد، سال گذشته میزبان جام جهانی بوده، این دوره میزبان جام ملت‌ها بوده، دوره قبل قهرمان شده، این دوره یک پای فینال است، با وجود اینکه در جام جهانی نمایش بسیار ضعیفی داشت ولی به دنبال رفع نواقص است و متوقف نمی‌شود. اگر قهرمان این دوره جام ملت‌ها نشود هم اهمیت آنچنانی ندارد، چون کار اساسی و بنیادی را متوقف نمی‌کند.

اساس کار بیمار است

مدرس فیفا خاطرنشان کرد: سازماندهی و مدیریت فدراسیون فوتبال ایران کجاست؟ نیرو‌های با استعدادی داریم ولی همه پراکنده هستند. هیچ‌گونه مدیریتی بر آن حاکم نیست. نظارت و ارزشیابی نمی‌شود؛ بنابراین فریاد بزنیم که باختیم یا بردیم ولی اساس کار بیمار است. نیرو‌های متخصص و متبحر در فوتبال باید به کار گمارده شوند. نیرو‌های هرز را باید کنار بگذاریم. اگر علاقه‌مندی به ورزش است، افراد متخصص می‌توانند سازماندهی کنند. یک روز خندان و روز دیگر گریان هستیم. کادرفنی و بازیکنان عذرخواهی از چه چیزی کرده‌اند؟ تفکر استراتژیک نداریم و تاکتیکی فکر می‌کنم. امروزمان حل شود فردا یک فکری می‌کنیم. چیزی که دیروز به بچه‌های مردم یاد دادید، اگر روی آن پافشاری کنید فردا را از دست خواهید داد. در تمامی زمینه‌ها به فردا فکر نمی‌کنیم و ورزش ما دست نااهلان است. کسانی که بویی از ورزش نبرده‌اند در سطوح مدیریتی کار می‌کنند و فقط به فکر جیب خود هستند.

شانس در فوتبال دخیل است

وی افزود: فکری برای نسل بعد نکردیم و نتیجه این می‌شود که ۱۲ دوره است فینالیست جام ملت‌های آسیا نشده‌ایم. شانس در فوتبال دخیل است ولی وقتی مقابل ژاپن خیلی خوب بازی می‌کنیم و مقابل قطر روز بدی را سپری می‌کنیم، وقتی فوتبال پر نوسان را از خود به نمایش می‌گذاریم، غیراستاندارد بودن فوتبال ما به خاطر آن است که زیرساخت‌ها را ایجاد نکردیم. پایه‌ها را درست نچیدیم، ساختمان ریخته و باید به فکر چاره باشیم. با این روند شرایط بدتری در انتظار ماست. این بار ۸ تیم به جام جهانی ۲۰۲۶ صعود می‌کنند ولی با توجه به اینکه پشتوانه نداریم شاید به جام جهانی صعود نکنیم. فاصله تیم‌ها به هم نزدیک شده‌اند، تایلند، ازبکستان، تاجیکستان، اردن، قطر و ... رقبای ما در مسیر صعود به جام جهانی هستند و تنها ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و عربستان رقبای جدی ما نیستند.

سه برابر قطر موقعیت داشتیم و حذف شدیم

اقبالی یادآور شد: برخی مواقع تیمی خوب بازی می‌کند و حذف می‌شود که متفاوت است با تیمی که بد بازی کرده و حذف شده، تیم ملی ایران در دور گروهی هم مقابل هنگ کنگ بد بود و برد. مقابل فلسطین و امارات هم با شرایط فوق‌العاده‌مان فاصله داشتیم. برابر سوریه هم در ضربات پنالتی صعود کردیم. هر چه بالاتر آمدیم مشکلات بیشتر شد. برابر قطر با اینکه خیلی زود به گل رسیدیم، اما بازیکنان جایگاه خود را در زمین فراموش کرده بودند. دفاع متراکم و انسجام تیمی نداشتیم. در حملات هم سراسیمه بودیم و موقعیت‌های بسیار خوبی را هدر دادیم. سه برابر قطر موقعیت داشتیم، اما حریف تعداد گل‌هایش بیشتر بود، چون هدفمند بازی کرد. جایگاه خود را باید بدانیم کجاست و برابر حریفی که می‌توانستیم از آن عبور کنیم با اشتباهات خودمان مغلوب شدیم.  

قلعه‌نویی به روز شود

مدرس فیفا خاطرنشان کرد: امیر قلعه‌نویی باید دلایل فنی حذف تیمش را توضیح دهد. باید جوابگو باشد و، چون قرارداد او به خاطر صعود به نیمه‌نهایی جام ملت‌ها تمدید شده، نیاز جدی دارد تا به روز شود. تمامی جنبه‌های فوتبال روز دنیا را بداند تا بیش از این به مشکل نخوریم. لازم است با سیستم‌های روز دنیا آشنا شود تا وقتی حریفان تغییر سیستم می‌دهند، متوجه این موضوع شود و راه مقابله با آن را به بازیکنان منتقل کند. قدرت بازی‌خوانی به موازات تجربه به علم و دانش هم نیاز دارد. کادرفنی او باید از مربیانی با دانش و به روز تشکیل شود. کادر‌های آنالیز و پزشکی هم باید بهترین باشند تا بتوانند بهترین استعداد‌ها را به تیم ملی اضافه کنند. باید بهترین بازیکنان تسویه شود و به تیم ملی اضافه شوند. باید برنامه‌ریزی بلندمدتی داشته باشیم، اردو‌های مناسب و بازی‌های تدارکاتی با تیم‌هایی که عیار ما را بالا ببرند نه اینکه حریفانی باشند که از پیش بازنده هستند.  

بازیکنان مستعد شناسایی شوند

اقبالی تصریح کرد: در دعوت از بازیکنان جوان به دنبال فرمایشات و سفارشات دیگران نباشند. ۷۰ درصد تیم ملی باید خداحافظی کنند. بازیکنان مستعد شناسایی شوند. تربیت خوبی از بازیکنان پایه شود تا بتوانیم از قاعده تا رأس هرم بهترین‌ها شناسایی شوند. نظام آموزشی ما دچار ایراد بسیار زیادی است و برای همین به صورت گلخانه‌ای بازیکنان به تیم ملی می‌رسند. در فوتبالی که دیگر استقامتی نیست و استقامت در سرعت است، دیگر هوازی نیست و بازیکن باید بتواند مسافت‌های تعیین شده را به سرعت برود و بازگردد. بازیکنان پا به سن گذاشته ما نمی‌توانند چنین کاری کنند و بعد از هر بازی هم برای آنها سخت است تا ریکاوری کنند. تحرک و دوندگی ندارند، در انتقال‌ها کم می‌آورند، نمی‌توانند سرعت به پشت یا جلوی توپ بروند. وقتی خسته می‌شوند تمرکز را از دست می‌دهند. فقط نیرو‌های متخصص هستند که می‌توانند این موارد به فوتبال ایران اضافه کنند. از ۱۳۵۸ تا به حال مدرس ارشد فدراسیون فوتبال هستم ولی یک سفر به همراه تیم ملی نرفتم تا ایراد‌ها را به کادرفنی منتقل کنم. توجهی به نیرو‌های متخصص ندارند، چون اگر بیایند خیلی‌ها باید جمع کنند و بروند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر