صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۵۶ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۲

چرا در آلمان پی‌درپی اعتصاب می‌شود

در ماه‌های اخیر اعتصابات در آلمان در بسیاری از بخش‌ها با بازگشت تورم به شکل سرسام‌آوری افزایش یافته است.
کد خبر : 895536

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، آلمان تاکنون به نسبت کشورهای اروپایی کمتر شاهد اعتصاب بوده است. برای مثال، میانگین اعتصاب‌ها در آلمان یک پنجم کشور همسایه‌اش فرانسه است. در حالی که میانگین سالانه اعتصاب‌ها در فرانسه، این کشور مهد اعتراضات صنفی، ۹۲ روز برای هر هزار حقوق‌بگیر است، این آمار در آلمان تنها ۱۸ روز است.

اکنون در آلمان اعتصابات در بسیاری از بخش‌ها در ماه‌های اخیر با بازگشت تورم به شکل سرسام‌آوری افزایش یافته است. کارکنان راه‌آهن، رانندگان اتوبوس و کارگران فرودگاه و بسیاری دیگر از حقوق‌بگیرها به ویژه در بخش حمل و نقل پشت سر هم اعتصاب می‌کنند و این همه در شرایطی است که افزایش تورم، کمبود نیروی کار و رکود، دست شرکت‌ها و کارفرمایان را برای پذیرش خواست کارکنان بسته است.

آلمان به طور سنتی مدافع سازش بین کارفرمایان و اتحادیه‌های صنفی و کارگری بوده است، اما اکنون این وجهه با اعتصاب‌های پی دی پی تضعیف شده است.

کارشناسان علت اصلی بروز این تضادهای اجتماعی را بالا رفتن تورم اقتصادی و گرانی می‌دانند. از زمان حمله روسیه به اوکراین، آلمان تورمی را تجربه کرده که از زمان شوک‌های نفتی دهه ۱۹۷۰ تاکنون مشاهده نشده بود.

البته کارکنان بسیاری از بخش‌ها در سال گذشته تا ۱۰ درصد افزایش دستمزد دریافت کردند، اما طبق آمار رسمی، دستمزدهای واقعی در آلمان از آغاز سال ۲۰۲۲ به طور متوسط ۴ درصد کاهش یافته است.

در آلمان قراردادهای جمعی که تعدیل کننده نابرابری دستمزد است، همواره ابزاری ممتاز برای گفتگوی اجتماعی میان کارکنان و کارفرمایان بوده است. اما این راه حل جایگاه خود را از دست داده است. در حالی که در سال ۲۰۱۰ میلادی، ۵۶ درصد حقوق‌بگیران از این قرارداد بهره‌مند بودند، اکنون تنها ۴۳ درصد از آنان چنین قراردادی دارند.

این موضوع جایگاه اتحادیه‌ها را هم تضعیف می‌کند، به طوری که آنها بیشتر وسوسه می‌شوند که به اعتصاب بپردازند تا صدای خودشان را به ویژه در زمان بحران به گوش دیگران برسانند.

 

انتهای پیام/

برچسب ها: آلمان تورم
ارسال نظر