صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۵ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
قائم مقام دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ در گفت و گو با آنا:

آزمایشگاه قطر جواب تست‌ها را دیر داد/ عبدالملکی بدشانس بود که در بازی‌ها شرکت کرد

قائم مقام دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ گفت: هیچ غرضی در کار نبوده و این از بدشانسی خانم عبدالملکی بود، جواب تست او درست در روز مسابقه اش آمد، وقتی که مدالش را گرفته بود.
کد خبر : 895472

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، آمار دوپینگ ورزشکاران و مدال آوران بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۲ هانگژو همچنان در حال افزایش است. ورزش ایران در حالی برای نخستین بار به عنوان دومی این رویداد مهم دست یافت که حالا خبر‌های ناخوشایند از دوپینگ ورزشکاران معلول و نابینای حاضر در این بازی ها، از شیرینی این نتیجه تاریخی کم کرده است.

اولین خبر در خصوص دوپینگی شدن این ورزشکاران در جریان بازی‌های پاراآسیایی منتشر شد. جایی که گفته شد، تست دوپینگ دو جودوکار نابینا و کم بینای اعزامی به هانگژو مثبت اعلام شده است.

با توجه به این که این آزمایش‌ها را ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ایران (نادو) انجام داده بود، این دو ملی پوش پاراجودو، تعلیق و بلافاصله از محل مسابقات به کشور بازگردانده شدند.

نادوی ایران در بیشتر اوقات نمونه‌های دوپینگ ورزشکاران را به آزمایشگاهی در قطر ارسال می‌کند. این نمونه‌ها یک ماه قبل از بازی‌های پاراآسیایی از ورزشکاران گرفته شده و پاسخ برخی از نمونه در حین بازی‌ها ارسال شده است. درست مثل اتفاقی که برای جودوکاران رخ داد.

فرزاد شارکی، قائم مقام دبیر کل ستاد ملی مبارزه در این باره به خبرنگار آنا گفت: اگر نتیجه تست دوپینگ جودوکاران پیش از بازی‌های پاراآسیایی اعلام می‌شد اصلا آنها را اعزام نمی‌کردند اما چون آزمایشگاه قطری دیر جواب نمونه‌ها را به ما اعلام کرد، تا متوجه شدیم، اطلاع رسانی کردیم که در نهایت این نفرات بازگردانده شدند.

زمان زیادی از اتمام بازی‌های پاراآسیایی هانگژو نگذشته بود که این بار اعلام شد تست دوپینگ سه نفر ورزشکار زن حاضر کاروان اعزامی به این بازی‌ها که هر سه در بخش بانوان هستند، مثبت شده است! در این باره گفته شد دو عضو تیم ملی پارادوومیدانی به همراه عضو تیم ملی پاراکانو که در هانگژو مدال آوری کردند، مرتکب دوپینگ شدند.

نکته جالب توجه در خصوص دوپینگی شدن دو ملی پوش پارادوومیدانی اینجا بود که نتیجه تست‌های آنها قبل از اعزام به آنها می‌شود ولی در اقدامی عجیب در این مسابقات شرکت می‌کنند. شارکی در آن مقطع در واکنش به این موضوع گفت: کمیته بین المللی پارالمپیک (IPC) از نتیجه تست‌های دوپینگ مطلع بود. اصولاً مسئولان این کمیته زودتر از ما در جریان قرار می‌گیرند، اما چون حکم قطعی برای آنها صادر نشده بود، منعی برای رقابت آنها لحاظ نشد.

حالا در شرایطی که سه ماه از بازی‌های پاراآسیایی هانگژو گذشته، روند رسیدگی به پرونده‌های ورزشکاران دوپینگی رو به تکمیل شدن است و اسامی برخی از آنها اعلام شده است. روز گذشته بود که نام سارا عبدالملکی، عضو تیم ملی پاراکانو و دارنده مدال برنز بازی‌های پاراآسیایی و شهلا حدیدی عضو تیم ملی پارادوومیدانی (نفر چهارم مسابقات پرتاب دیسک) به عنوان نفرات دوپینگی این رویداد مهم رسانه‌ای شد.

سارا عبدالملکی با این اتفاق حالا باید مدال برنز خود را پس بدهد. او که از مثبت شدن تست دوپینگش به شدت ناراحت است معتقد است با شخصیت حرفه‌ای وی بازی شده است.

عضو تیم ملی پاراکانو می‌گوید باید مثبت شدن تست دوپینگش را زودتر به او اعلام می‌کردند تا دربازی‌ها شرکت نکند.

فرزاد شارکی در پاسخ به این اعتراض عبدالملکی به آنا گفت:هیچ غرضی در کار نبوده. این از بدشانسی خانم عبدالملکی بود. جواب تست او درست در روز مسابقه اش آمد. وقتی که مدالش را گرفته بود. ما هم تا مطلع شدیم این موضوع را به او گفتیم. نوع ماده‌ای که در آزمایش او بود، جواب را به تاخیر انداخت. چون مجددا نیاز به آزمایش تکمیلی داشت. برای همین آزمایشگاه قطر جواب را دیر برای ما ارسال کرد. در مورد جودوکاران هم همین اتفاق افتاد و ما تا فهمیدم، گفتیم که در مسابقه شرکت نکنند و سریع به کشور بازگشتند. این تست‌ها یک ماه قبل از بازی‌ها از همه بچه‌ها گرفته شد و جواب‌های برخی قبل از مسابقه آمد و برخی بعد از مسابقه که آزمایش خانم عبدالملکی یکی از آنها بود.

سارا عبدالملکی، اما خلاف حرف‌های شارکی را می‌زند. او در گفتگوی اختصاصی با آنا مدعی شد یک روز بعد از مسابقه اش به او اعلام کرد که تستش مثبت اعلام شده است. 

در مورد سایر نفرات که شامل جودوکاران نابینا و کم بینا و ملی پوش مدال آور زن پارادوومیدانی می‌شود، اما هنوز اسمی منتشر نشده است. این در حالی است که شنیده می‌شود آزمایش دوپینگ دو عضو تیم ملی پارادوومیدانی مردان هم در بازی‌های پاراآسیایی هانگژو مثبت شده است. از قرار یکی از این نفرات صاحب مدال طلا شده است. در صورتی که او بخواهد مدال طلایش را پس بدهد، باید این احتمال را در نظر گرفت که شاید جایگاه دومی ایران در بزرگترین میدان ورزشی معلولین آسیا به خطر بیفتد. به خصوص که این نگرانی وجود دارد مبادا بر تعداد نمونه‌های کاروان اضافه شود. مطمئنا کسب مدال طلا است که جایگاه کشور‌ها را در جدول مدالی تعیین می‌کند. ورزشکاران معلول ایرانی با ۴۴ مدال طلا، ۴۶ نقره و ۴۱ برنز، در مجموع ۱۳۱ مدال به دست آوردند و دوم شدند. ژاپن بعد از ایران در رده سوم این بازی‌های قرار دارد. ژاپنی‌ها تا روز آخر از ایران پیش بودند، اما در نهایت با ۴۲ مدال طلا، ۴۹ نقره و ۵۰ برنز بعد از کاروان کشورمان سوم شدند.

قائم مقام دبیر کل ستاد ملی مبارزه با دوپینگ درواکنش به خبر دو عضو تیم ملی پارادوومیدانی مردان توضیح داد: ما هم این خبر را شنیدیم، اما این موضوع به ما ارتباطی ندارد. تستی که از این نفرات گرفته شده به فدراسیون جهانی این رشته مربوط است. باید منتظر بود تا از سوی کمیته بین المللی پارالمپیک این موضوع اطلاع رسانی شود.

ورزش ایران در حالی باید شش ماه دیگر آماده شرکت در بازی‌های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس شود که دوپینگ‌های پیاپی ورزشکاران معلول و نابینا و کم بینا نگرانی‌ها را برای حضور در این بازی‌ها افزایش داده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر