صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۲۲ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۲
به‌رغم فاصله زیاد با میز مذاکره؛

عربستان: موضع‌مان در عادی‌سازی را به آمریکا منتقل کرده‌ایم

ریاض بار دیگر پیش‌شرط‌‌‌هایی را که جنگ غزه بر میز مذاکره «عادی‌سازی» با تل‌آویو تحمیل کرده است، برای طرف آمریکایی تکرار کرد.
کد خبر : 895363

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از جروزالم پست، وزارت خارجه عربستان سعودی با انتشار بیانیه‏‌ای به ادعای «جان کربی» هماهنگ‌کننده شورای امنیت ملی کاخ سفید، مبنی بر ابراز تمایل ریاض- تل‌آویو به ازسرگیری مذاکرات عادی‌‏سازی، واکنش نشان داد.

در این بیانیه بر پیش‌شرط‌های ریاض برای رفتن پای میز مذاکره تأکید شده است.

در بخشی از این بیانیه می‏‌خوانیم: با توجه به بحث‌های انجام‌‎شده با آمریکا در رابطه با روند صلح عربی-اسرائیلی و با در نظر گرفتن اظهارات سخنگوی امنیتی کاخ سفید، تأکید می‌کنیم که عربستان سعودی همیشه در باب مسئله فلسطین و لزوم احقاق حقوق مشروع برادران فلسطینی ثابت‌قدم بوده است.

هرگونه رابطه با اسرائیل در گرو تشکیل کشور مستقل فلسطینی در محدوده مرزهای ۱۹۶۷ به مرکزیت قدس

وزارت خارجه عربستان در ادامه این بیانیه، مدعی است که به طرف آمریکایی موضع قاطع ریاض را منتقل و تأکید کرده است که هرگونه رابطه دیپلماتیک با اسرائیل در گرو تشکیل کشور مستقل فلسطینی در محدوده مرزهای ۱۹۶۷ به مرکزیت قدس شرقی است تا به این ترتیب، علاوه بر رعایت حق مردم فلسطین، صلح جامع و عادلانه برای همه طرفین فراهم شود.

همچنین، پایان تهاجم و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه نیز از دیگر شروط عربستان سعودی عنوان می‌شود.

به گزارش آنا، موضع عربستان تازگی ندارد و ۲۲ ژانویه هم «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه این کشور، گفته بود: «تا زمانی که یک نقشه راه باورپذیر در ارتباط با یک کشور مستقل فلسطین ارائه نشود، عربستان در بازسازی غزه مشارکت نخواهد کرد.»

ریاض درحالی برای چیدن میز مذاکره با تل‌آویو پیش‌شرط می‌گذارد و خود را کفیل ملت فلسطین معرفی می‏‌کند که از نظر این مردم، «عادی‌سازی» از اساس مردود است و حماسه مقاومت غزه در چارچوب مخالفت با این اصل رقم خورده است.

علاوه بر این، ملت و مقاومت فلسطین همه سهم خود از تمامیت ارضی این کشور را مطالبه می‌کنند و پایان اشغالگری را خواستار هستند.

البته، با توجه به اینکه قبل از حماسه طوفان الاقصی، ریاض مسئله فلسطین را به نازل‎ترین سطح ممکن رسانده بود، اینکه هم‌اکنون حساسیت موضوع را تا تعیین پیش‌شرط بالا برده است، به طور ضمنی گواه راه درازی است که عربستان سعودی تا رفتن پای میز مذاکره دارد.

ناگفته نماند که به رغم فاصله زیادی که میان ریاض و تل‌آویو تا عادی‌سازی روابط وجود دارد، دولت واشینگتن که از تب انتخابات ۲۰۲۴ داغ است، همچنان روی این قضیه مانور تبلیغاتی می‌دهد تا آنجا که این هفته، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا، مدعی شد: «عناصر عادی‌سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی وجود دارند و ما آن‌ها را درک می‌کنیم. این مسئله امکان‌پذیر است و باید اتفاق بیفتد.»

انتهای پیام/

ارسال نظر