صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۹ - ۱۷ بهمن ۱۴۰۲

تفاوت لوله درزدار و لوله بدون درز چیست؟

همانطور که تجهیزات صنعتی تکامل‌یافته و پیچیده‌تر شده‌اند، محصولات پایپینگ نیز باید سرعت پیشرفت خود را حفظ کنند.
کد خبر : 895171

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همانطور که تجهیزات صنعتی تکامل یافته و پیچیده تر شده اند، محصولات پایپینگ نیز باید سرعت پیشرفت خود را حفظ کنند. درحالیکه روش های متفاوتی برای تولید لوله وجود دارد، یکی از مهم ترین مباحث در صنعت، مقایسه لوله های درز دار ERW و لوله های بدون درز Seamless است. هر دو روش تولید لوله سال هاست که مورد استفاده قرار می گیرند و با گذشت زمان هر دو روش پیشرفت هایی نیز داشته اند، اما کدام روش برای تولید لوله فولادی بهتر است؟

تولید لوله فولادی درز دار یا جوشی

تولید لوله فولادی درزدار جوشی از یک نوار فولادی بلند و پیچ خورده به نام اسکلپ شروع می شود. اسکلپ به طول مورد نظر بریده میشود و یک ورق مستطیلی مسطح ایجاد می کند. عرض آن قسمتی از ورق که کوتاه تر است به محیط بیرونی لوله تبدیل می شود، مقداری که میتوان برای محاسبه قطر خارجی نهایی لوله از آن استفاده کرد.

ورق های فولادی مستطیل شکل از دستگاه نورد عبور می کنند. دستگاه نورد اضلاع بلندتر را به سمت بالا می پیچد و یک استوانه تشکیل میدهد. در فرآیند ERW درنهایت جریان الکتریکی با فرکانس بالا از بین لبه ها عبور میکند و باعث ذوب و جوش خوردن دو سر ورق به یکدیگر می شود.

مزیت لوله ERW این است که درز جوش دیده نمی شود. برخلاف روش DSAW یا جوش قوس دوطرفه که درز جوش آشکار روی لوله جای میگذارد.

روش تولید لوله جوشی در طول سالها بهبود یافته است. شاید مهمترین پیشرفت آن تغییر جوشکاری به ERW یا جریان الکتریکی با فرکانس بالا بوده است. قبل از دهه 1970 از جریان فرکانس پایین استفاده میشد که درزهای جوش تولید شده در این روش مستعد خوردگی و شکستگی بودند.

یادتان باشد اکثر لوله های جوشی پس از ساخت نیاز به عملیات حرارتی دارند.

تولید لوله بدون درز

فرآیند تولید لوله بدون درز Seamless Pipe با یک قطعه استوانه ای جامد به نام بیلت آغاز می شود. بیلت ها با یک سنبه از وسط سوراخ می شوند. مرحله بعدی غلتاندن و کشش بیلت توخالی است. بیلت رول شده و کشیده می شود تا زمانیکه به طول، قطر و ضخامت دیواره مطابق با سفارش مشتری برسد.

برخی از انواع لوله های بدون درز پس از ساخت به عملیات حرارتی نیاز ندارند.

مقایسه لوله بدون درز و لوله درز دار

به طور کلی، لوله های جوشی ضعیف تر در نظر گرفته می شوند، زیرا شامل یک درز جوش هستند. لوله بدون درز فاقد این نقص ساختاری است و ایمن تر در نظر گرفته می شود. البته تکنیک های تولید لوله تا حدودی بهبود یافته اند و کیفیت لوله های جوشی تولیدی نیز افزایش یافته است.

لوله بدون درز برای بسیاری از کاربردهای فشار بالا و دمای بالا در صنعت نفت و گاز، تولید برق و داروسازی کاربرد دارد. لوله های جوشی (که عموما ارزان تر تولید می شوند و در دسترس هستند) تا زمانیکه دما، فشار و سایر متغیرها از پارامترهای ذکر شده در استاندارد عبور نکند، در تمام صنایع مورد استفاده قرار میگیرند.

نکات خرید لوله درز دار و بدون درز

برای خرید لوله درز دار و بدون درز از کتاب مشخصات لوله که توسط ASTM, ASME, ANSI و API ارائه شده است استفاده کنید. البته این استانداردها مشخص نمیکنند که این لوله ها باید براساس چه فرآیندی ساخته شوند، همه گریدها را نمیتوان با هر دو روش تولید کرد. برای مثال استانداردهای لوله فولادی کربن A106 و A53 را در نظر بگیرید. لوله A106 باید بدون درز باشد، درحالیکه لوله A53 میتواند درزدار یا جوشی باشد. شما میتوانید براساس ویژگی های پروژه، نوع لوله موردنظر خود را انتخاب کنید. به طور کلی درک خوب استانداردها میتواند منجر به صرفه جویی در زمان و هزینه شود. fooladtabar.com

انتهای پیام/

ارسال نظر