صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ارسال دو ماهواره چینی به مدار ماه

چین قصد دارد دو ماهواره آزمایشی را به مدار ماه بفرستد.
کد خبر : 895115

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، آزمایشگاه اکتشافات اعماق فضایی (DSEL) روز شنبه اعلام کرد که چین دو ماهواره آزمایشی را به مدار ماه پرتاب می‌کند تا یک کانال ارتباطی بین ماه و زمین ایجاد کند.

این ماهواره‌های دوقلو که با نام‌های تیاندو-۱ و تیاندو-۲ شناخته می‌شوند، در مداری به دور ماه پرواز می‌کنند تا فناوری‌های جدید از جمله کالیبراسیون سیستم‌های ناوبری و انتقال سیگنال با قابلیت اطمینان بالا را تأیید کنند.

تیاندو-۱ و تیاندو-۲ با وزن ۶۱ کیلوگرم و ۱۵ کیلوگرم، دارای محموله‌های متعددی مانند سیستم ارتباطی مایکروویو باند «Ka»، روتر فضایی و محموله‌های ناوبری و ارتباطی هستند.

شیائو، فرمانده پروژه تیاندو در گفت‌وگو با شینهوا اظهار داشت، این ماهواره‌ها به همراه کیوکیائو-۲ (Queqiao-۲) که یک ماهواره رله برای ارتباطات بین سمت دور ماه و زمین است به مدار ماه  پرتاب می‌شوند، پس از آن تحت مانور نزدیک ماه قرار می‌گیرند و وارد مدار بیضی قمر زمین می‌شوند. 

وی یادآوری کرد: در مدار، این دو ماهواره تأیید‌های فناوری را در اندازه‌گیری مدار ماه با دقت بالا با استفاده از برد لیزری ماهواره‌ای-ماه و برد مایکروویو بین ماهواره‌ای انجام می‌دهند.

فرمانده پروژه تیاندو افزود، این زوج مرجع و پایه‌ای برای استقرار آینده منظومه جامع کیوکیائو هستند.

به گفته آزمایشگاه اکتشافات اعماق فضایی، انتظار می‌رود این دو ماهواره در حوالی روز چهارشنبه به سایت پرتاب فضاپیمای ونچانگ در استان هاینان دز جنوب چین منتقل شوند.

ماهواره کیوکیائو-۲، ارتباط بین ماه نورد چین و ایستگاه زمینی را فعال می‌کند و پشتیبانی رله‌ای را برای چانگ‌ای۴، چانگ‌ای۶، چانگ‌ای۷ و چانگ‌ای۸ فراهم می‌کند.

این ماهواره‌ها قرار است نیازمندی‌های ارتباطی و تجاری چین در فضا را برآورده کنند و به این کشور کمک کنند تا با ماموریت‌های فضایی روابط موثرتری با سایر کشور‌ها برقرار کند.

باید توجه داشت که این ماهواره‌ها به عنوان ماهواره‌های آزمایشی به مدت محدودی در مدار ماه باقی خواهند ماند و از طریق آنها فناوری‌ها و قابلیت‌هایی که برای مأموریت‌های آینده چین در نظر گرفته شده است آزمایش می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر