صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۷ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

درمان جوش‌های غرور جوانی را به تأخیر نیندازید

شایع‌ترین بیماری پوستی در نوجوانان و جوانان جوش‌های غرور جوانی است كه در اصطلاح علمی به آن آكنه می‌گویند؛ هرچند آكنه معمولاً بعد از چند سال خودبه‌خود خوب می‌شود؛ اما نمي‌توان آن را به حال خود رها كرد.
کد خبر : 895043

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا- مریم قاسمی: جوش غرور جوانی ضایعه پوستی شایعی است که اکثر جوانان و نوجوانان در دوره‌ای از زندگی به آن مبتلا می‌شوند و آن‌وقت برای خلاص شدن از آن به دنبال راهکار‌های درمانی می‌افتند که یکی از روش‌های مؤثر مراجعه به متخصص پوست و مو و دریافت نسخه دارو برای حل این مشکل پوستی است.

حمیده آقایی، متخصص پوست و مو در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: شایع‌ترین بیماری پوستی در نوجوانان و جوانان جوش‌های غرور جوانی است كه در اصطلاح علمی به آن آكنه می‌گویند؛ هرچند آكنه معمولاً بعد از چند سال خودبه‌خود خوب می‏‌شود؛ اما نمی‏‌توان آن را به حال خود رها كرد؛ زیرا آكنه‌‏ای كه به‌درستی درمان نشود، ممكن است تا پایان عمر جوشگاه‏‌هایی بدشكل روی پوست افراد باقی بگذارد.

وی اضافه کرد: جوش غرور جوانی بیماری وخیمی نیست، اما می‏‌تواند باعث بدشكل شدن و نازیبایی پوست صورت در آینده و درنتیجه کاهش اعتمادبه‌نفس و حتی ناراحتی روحی بیمار شود؛ بنابراین بهترین راه، پیشگیری از رسیدن به این مرحله است که هم هزینه زیادی را به افراد تحمیل می‌کند و هم وقت و انرژی بسیاری را برای درمان تلف خواهد کرد. برای بهبود و درمان این نوع جوش‌ها با توجه به جنسیت و شرایط عمومی بیماران می‌توان داروهایی را تجویز کرد که در کنار رعایت نکات بهداشتی می‌تواند به درمان و پیشگیری از عوارض این بیماری پوستی شایع منجر شود.

آقایی یادآور شد: درمان‌های مختلفی برای آکنه وجود دارد که انتخاب آن بر اساس سن بیمار، جنس بیمار، شدت و وسعت بیماری، میزان پاسخ به درمان‌های قبلی، ایجاد اسکار بعد از بهبود، هزینه درمان و نظر بیمار انجام  می‌گیرد. معمولاً برای درمان جوش صورت و بدن در بیماران با آکنه خفیف درمان موضعی تجویز می‌شود. بیماران با آکنه متوسط درمان سیتمیک و موضعی و بیماران با آکنه شدید درمان سیستمیک می‌گیرند؛ بنابراین پزشکان برای هر بیمار داروی مختص همان بیمار را تجویز و دستور مصرف آن را صادر می‌کند و به همین دلیل باید از مصرف خودسرانه داروها خودداری کرد.

این متخصص پوست و مو برای بهبود نسبی جوش‌های غرور اقداماتی را هم پیشنهاد داد: روزی دو بار صورت خود را با صابون ملایم و آب ولرم بشویید. شست‌وشوی زیاد ممكن است سبب بدتر شدن آكنه شود. پس از شست و شوی صورت، هیچ‌گاه با یک حوله به‌طور خشن صورتتان را پاک نکنید، بلکه یک دستمال‌کاغذی یا حوله نرم را باپوست خود تماس دهید تا خشک شود. همچنین از یك ضد آفتاب مناسب برای پوست‏‌های آكنه‌‏ای استفاده كنید.

وی تأکید کرد: مردانی كه مبتلابه آكنه هستند، باید هم ریش‏تراش برقی و هم تیغ را امتحان كنند و هرکدام را كه راحت‏تر است و جوش كمتری ایجاد می‏‌كند، انتخاب کنند. اگر شما از تیغ استفاده می‏‌كنید، قبل از اصلاح، موی صورتتان را كاملاً با آب گرم و صابون شسته و نرم كنید و سپس از خمیرریش برای اصلاح استفاده كنید. برای جلوگیری از زخمی شدن جوش‌‏ها، ریشتان را خیلی از ته نتراشید و صورتتان را فقط وقتی‌که واقعاً لازم است اصلاح كنید. همیشه تیغ نو و تیز بكار ببرید.

آقایی افزود: فراموش نکنید برنزه کردن پوست می‌‏تواند آكنه را مخفی كند؛ اما فواید آن زودگذر است. از سوی دیگر نور خورشید موجب پیری زودرس پوست شده و می‌‏تواند به پیدایش سرطان در پوست منتهی شود، برای همین باید از تماس زیاد با نور خورشید، استفاده از چراغ‏‌های خورشیدی، آفتاب‌سوختگی و برنزه شدن زیاد بر حذر باشید. هر شب مواد آرایشی را با آب و صابون بشویید و اگر صابون‏ پوستتان را خشك می‌‏كنند، با شیر و لوسیون مناسب پوست‏های آكنه‏ای را از روی پوستتان پاک‌کنید. ضمن اینکه در صورت پاشیده شدن اسپری یا ژل مو بر روی پوست صورت، ممكن است به دلیل حساسیت به مواد آرایشی آكنه به وجود آید.

این متخصص پوست و مو گفت: نوع غذا نیز می‌تواند در بروز جوش صورت مؤثر باشد؛ از مصرف غذاهای چرب، ماکارونی، شیرینی زیاد، سس مایونز، خامه، شکلات، گردو، فندق، پسته، بادام موز، تخم‌مرغ، بعضی از ماهی‌ها و نارگیل حتی‌المقدور بپرهیزید همچنین مصرف چای و ادویه‌جات را محدود کنید؛ اما نیازی به رژیم‌های سخت نیست. سعی کنید سبزی‌ها و میوه‌هایی را که حاوی ویتامین «ای» هستند، زیادتر مصرف کنید مثل هویج، اسفناج، شاهی و گوجه‌فرنگی. در طول روز مایعات کافی بنوشید. مصرف میوه به‌خصوص گریپ‌فروت نیز باعث كاهش آكنه می‌شود.

وی یادآور شد: وسایل استحمام، حوله صورت، ماشین ریش‌تراش باید شخصی باشد. از دست زدن و بازی كردن با جوش‌ها مطلقاً خودداری شود. ورزش، تفریح در هوای پاك و تمیز و استراحت به‌اندازه كافی در پیشگیری از بروز جوش‌های غرور مؤثر است. همچنین افراد باید سعی کنند از عصبانیت، نگرانی و فشارهای روانی كه عاملی برای بروز جوش‌های غرور هستند، پرهیز کنند. 

نکته پایانی این متخصص پوست و مو این بود که بدون تردید خواب کافی، تمرین ورزشی مناسب، پرهیز از خوردن غذای چرب و محرک، نوشیدن آب فراوان و موارد مشابه به‌رغم اینکه بسیار ساده و پیش‌پاافتاده به نظر می‌رسند، اما در سلامت بدن و در پیشگیری از جوش‌ها، سایر ناراحتی‌ها و عوارض پوستی بسیار مؤثر است.

انتهای پیام/

ارسال نظر