سخنگوی دولت: سرتیپ آذرفر با جانفشانی و رشادت خدمات ماندگاری ارائه کرد
به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ علی بهادری جهرمی روز دوشنبه در پیامی ضمن تسلیت درگذشت تیمسار آذرفر اظهار داشت: درگذشت قهرمان ملی ایران و امیر پرافتخار ارتش، سرتیپ غضنفر آذرفر را خدمت عموم مردم بهویژه دلاورمردان ارتش ایران اسلامی و خانواده محترم ایشان تسلیت عرض میکنم.
وی افزود: آن بزرگمرد با جانفشانی و رشادتهای خود در طول حیات پربرکتشان و علیالخصوص در دوران دفاع مقدس، خدمات ماندگاری را ارائه کرد که توشه آخرت ایشان خواهد بود.
به گزارش آنا، تیمسار آذرفر دلاور و ارتشی افتخارآفرین لرستانی طی سال های دفاع مقدس و پس از آن، در سن ۸۴ سالگی بر اثر کهولت سن در اصفهان درگذشت.
وی در دوران فعالیت خود در ارتش جمهوری اسلامی مناصبی همچون فرماندهی لشکر ۶۴ ارومیه، فرماندهی لشکر ۲۸ کردستان، فرماندهی لشکر ۸۴ لرستان و فرماندهی قرارگاه غرب را بر عهده داشت و به دنبال پیروزی لشکر ۶۴ ارومیه در عملیات کربلای ۷ در اسفندماه ۱۳۶۵؛ امام خمینی (ره) طی تماس بیسیمی به وی تبریک گفت.
سرتیپ آذرفر سال ۱۳۵۹ بر اثر اصابت ترکش خمپاره ضدانقلاب در پادگان مریوان از ناحیه دو پا مجروح شد. او پس از گذراندن چندین سال تحصیل در خوزستان، به واسطه تشویقهای دبیر فیزیکش به نام مجلسی و رئیس دبیرستان (به نام کرباسچی)، برای ادامه تحصیل راهی اصفهان و در دبیرستان ادب مشغول به تحصیل شد.
آذرفر پس از فارغالتحصیلی از دبیرستان، سال ۱۳۳۶ در دانشکده افسری ثبتنام و در طول تحصیل به زبانهای انگلیسی و عربی تسلط پیدا کرد و در دورههای آموزش تکمیلی ارتش، دوره مقدماتی، دوره هوابرد و رنجر و همچنین دوره جنگهای ویژه (کلاهسبزهای ایران) در شمار دانشجویان عالی قرار داشت.
امیر سرتیپ آذرفر سال ۱۳۳۹ به استخدام ارتش درآمد و پس از گذراندن دوران دانشکده افسری در لشکرهای کردستان و لرستان به عنوان فرمانده دسته مشغول خدمت شد و با گذراندن دورههای هوابرد و تکاور در داخل کشور با درجه ستوانی برای طی دورههای تکمیلی نظامی به خارج از کشور اعزام شد.
او دورههای تکاور، هوابرد و جنگهای ویژه شامل جنگهای نامنظم، عملیات ویژه گریز، فرار و جنگهای روانی، دورههای جنگ در کوهستان شاملزیست در کوهستانهای بلند و برفگیر، اسکی نظامی، بهمنشناسی و رزم در برف را با موفقیت طی کرد.
گذراندن دورههای نظامی مذکور و لیاقت شایستگی آذرفر باعث شد از آن پس همواره از او به عنوان استاد در آموزش نیروهای نظامی کشور استفاده شود.
سالهای نزدیک به پیروزی انقلاب اسلامی، آذرفر با درجه سرگردی به عنوان فرمانده ایرانی نیروهای حافظ صلح سازمان ملل به جنوب لبنان اعزام و در راه بازگشت از آنجا که همزمان با حوادث پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بود، به دستور سرلشکر شهید ولی الله فلاحی فرمانده وقت نیروی زمینی فرماندهی پادگان و تیپ مریوان را بر عهده گرفت.
پس از عملیات فتح المبین، آذرفر مسئولیتهای بسیار مهمی مانند فرماندهی تیپ ۳۰ گرگان مستعد در خوزستان و لشکر ۲۸ کردستان را بر عهده گرفت و نقش بسیار مهمی در عملیات پیروزمند والفجر ۴ ایفا کرد و سپس در تابستان ۶۵ به فرمانده لشکر ۶۴ ارومیه منصوب شد.
انتهای پیام/