صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۵۴ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
استارت لیست اعلام شد

وزنه‌برداری قهرمانی آسیا| لیفت حاشیه‌ها در تاشکند؛ اعزام تیم ناقص و بدون سرمربی/ هیچکس صدرنشین نیست

با اعلام استارت لیست مسابقات وزنه برداری قهرمانی آسیا ۲۰۲۴ نمایندگان ایران رقبایشان را در در ازبکستان شناختند.
کد خبر : 894893

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسابقات وزنه برداری قهرمانی آسیا ۲۰۲۴ به میزبانی تاشکند ازبکستان برگزار می‌شود. در این مسابقات ۲۹ تیم در بخش مردان و ۲۳ تیم در بخش زنان شرکت کرده‌اند.

در یک تصمیم عجیب تیم ایران با ۳ وزنه‌بردار مرد و ۵ وزنه‌بردار زن در این مسابقات شرکت کرده است. در تیم زنان الهام حسینی، کیژان مقصودی، ریحانه کریمی، فاطمه کشاورز، الهه رزاقی به همراه کوروش باقری و مینا عصفوری به این مسابقات اعزام شده اند. در تیم مردان هم علیرضا عباسپور، علی عالی‌پور و عبدالله بیرانوند به همراه احسان دارابیگی و سهراب مرادی مربیان تیم ملی به مسابقات اعزام شدند.

ایران در دسته‌های ۹۶، ۱۰۲، ۱۰۹ و فوق سنگین مردان نماینده‌ای ندارد و نفرات شاخصش غیبت دارند که از اتفاقات قابل توجه مسابقات است. سابق بر این همیشه تیم ملی وزنه برداری ایران با ترکیب کامل و حضور نفرات اصلی در رقابت‌های وزنه برداری قهرمانی آسیا شرکت می‌کرد، اما این بار با تصمیم کادر فنی تنها نفرات جوان به این رقابت‌ها اعزام شده اند که بسیار عجیب است.

اعزام ۳ جوان کم‌نام و نشان در حالی است که مسابقات قهرمانی آسیا ششمین گزینشی المپیک به شمار می‌رود و می‌تواند فرصت مناسبی برای ارتقای رکورد مدعیان ایرانی رسیدن به المپیک باشد. تصمیم به اعزام تنها ۳ وزنه‌بردار جوان و کم‌نام و نشان به مسابقات قهرمانی آسیا این پرسش را ایجاد کرده که این تصمیم یک همفکری جدید بوده یا اینکه تصمیم شخصی سرمربی تیم ملی به شمار می‌رود.

در لیست اولیه نیز نام ۱۲ وزنه‌بردار از جمله مدعیان رسیدن به المپیک دیده می‌شد، اما اینکه چرا نصیرشلال این لیست را در ۳ جوان خلاصه کرد یکی از علامت‌های سوال بزرگ است.

البته برخی این تصمیم سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری را در راستای دستورالعمل کیفی‌گرایی قلمداد می‌کنند، اما اگر قرار بود تیم با راهبرد کیفی‌گرایی اعزام شود، باید المپین‌ها در اولویت قرار می‌گرفتند، زیرا هم توانایی رسیدن به سکو را دارند و هم این مسابقات می‌توانست فرصت مناسبی برای ارتقای رکورد و بهبود جایگاه آنها در جدول گزینشی المپیک باشد.

غیب عجیب سرمربی تیم ملی

شگفتی‌های کاروان اعزرامی ایران به تاشکند تنم‌ها به وزنه برداران اعزامی محدود نمی‌شود. در یک اتفاق عجیب دیگر نواب نصیرشلال سرمربی تیم ملی، در این مسابقات وزنه‌برداران را همراهی نمی‌کند. گفته می‌شود یکی از دلایل نرفتن سرمربی این است که تیم مردان تنها ۳ نماینده دارد و حضور مربیان کافی است. البته نواب نصیرشلال از زمانی که مسئولیت تیم ملی را بر عهده گرفت در همه اعزام‌ها همراه تیم ملی بود و غیبتش در قهرمانی آسیا که قرار است سه وزنه‌بردار جوان وزنه بزنند، جای سوال دارد. باید دید نرفتن سرمربی به اختلاف نظری که بین کادر فنی و کمیته فنی در مورد تعداد نفرات اعزامی وجود داشته ربط دارد یا خیر.

بنا به اعلام برخی از اعضای کمیته فنی، این کمیته در اردوی چالوس اختیار تام به نصیرشلال داد تا لیست نهایی را برای اعزام به تاشکند به فدراسیون اعلام کند، اما نصیرشلال خلاف تمام تصورات از فهرستی رونمایی کرد که نام مدعیان و بزرگان وزنه‌برداری ایران در آن دیده نمی‌شود. این در حالیست که گفته می‌شود سرمربی تیم ملی از نظرات برخی از اعضای کمیته فنی ناراحت است و مدعی شده برخی‌ها به او اسامی تعدادی از وزنه برداران را برای حضور در ترکیب اعزامی داده اند و باید مسئولیت تیم را هم بپذیرند.

چین غایب بزرگ مسابقات است. ازبکستان تنها کشوری است که در هر دو بخش با تیم کامل (۱۰ نفره) شرکت کرده است. جالب اینکه وزنه‌برداران کره شمالی با رکورد ورودی نجومی قدم به مسابقات گذاشته‌اند و اختلاف رکوردی فاحشی با دیگر وزنه‌برداران دارند.

وضعیت نمایندگان ایران در گروه‌های خود به شرح زیر است:

بخش مردان
گروه A دسته ۸۱ کیلوگرم 
عبدالله بیرانوند نماینده ایران در دسته ۸۱ کیلوگرم است که ۱۲ شرکت کننده دارد و رکورد ورودی عبدالله بیرانوند ۳۳۵ کیلوگرم است.
بیشترین رکورد ورودی هم برای وزنه‌بردار کره شمالی با ۳۶۰ کیلوگرم است. 

گروه A دسته ۸۹ کیلوگرم
دسته ۸۹ کیلوگرم ۱۲ نفر شرکت کننده دارد. علیرضا عباسپور و علی عالیپور برای ایران روی تخته می‌روند. رکورد ورودی عباسپور ۳۶۰ کیلوگرم و عالیپور ۳۵۰ کیلوگرم است. 
بیشترین رکورد ورودی برای وزنه‌بردار ازبکستان با ۳۶۵ کیلوگرم است
تیان تائو و داین لی از چین و مصطفی جوادی از ایران غایبان رقابت دسته ۸۹ کیلوگرم هستند.

بخش زنان

گروه A دسته ۷۱ کیلوگرم
ریحانه کریمی و فاتطمه کشاورز نماینده ایران در دسته۷۱ کیلوگرم هستند که ۱۲ شرکت کننده دارد. رکورد ورودی ریحانه کریمی ۲۱۷ کیلوگرم و فاطمه کشاورز ۲۱۶ کیلوگرم است. 
بیشترین رکورد ورودی هم برای وزنه‌بردار کره شمالی با ۲۶۰ کیلوگرم است. 

گروه A دسته ۷۶ کیلوگرم
الهه رزاقی نماینده ایران در دسته ۷۶ کیلوگرماست که ۸ شرکت کننده دارد و رکورد ورودی الهه رزاقی ۲۱۶ کیلوگرم و در گروه خود دوم است. 
بیشترین رکورد ورودی: وزنه‌بردار کره شمالی با ۲۴۵ کیلوگرم

گروه A دسته ۸۱ کیلوگرم 
الهام حسینی نماینده ایران در دسته ۸۱ کیلوگرم است که ۸ شرکت کننده دارد. رکورد ورودی الهام حسینی ۲۲۵ کیلوگرم است. 
بیشترین رکورد ورودی: وزنه‌بردار ازبکستان با ۲۴۵ کیلوگرم

گروه A دسته ۸۷ کیلوگرم
کیژان مقصودی نماینده ایران در این وزن است. این گروه ۵ شرکت کننده دارد. رکورد ورودی مقصودی ۲۲۱ کیلوگرم است و در گروه خود سوم است. 
بیشترین رکورد ورودی: وزنه‌بردار کره‌جنوبی با ۲۳۰ کیلوگرم 


زمان رقابت نمایندگان ایران (ساعت مسابقات به وقت ایران است) 
چهارشنبه ۱۸ بهمن 
دسته ۸۱ کیلوگرم مردان از ساعت ۹:۳۰ 
دسته ۷۱ کیلوگرم زنان از ساعت ۱۲ 

پنجشنبه ۱۹ بهمن 
دسته ۸۹ کیلوگرم مردان از ساعت ۸:۳۰ 
دسته ۷۶ کیلوگرم زنان از ساعت ۱۱ 
دسته ۸۱ کیلوگرم زنان از ساعت ۱۶ 

جمعه ۲۰ بهمن 
دسته ۸۷ کیلوگرم زنان از ساعت ۱۱

انتهای پیام/

ارسال نظر