صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۱۶ بهمن ۱۴۰۲
در گفت‌‎وگو با آنا مطرح شد؛

ایجاد ساختار جدید در وزارت بهداشت/ مرکز آموزش سبک زندگی سالم تأسیس می‌شود

رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت از ایجاد ساختار جدید در این وزارتخانه در راستای فرهنگ‌سازی زندگی سالم خبر داد.
کد خبر : 894848

فرشید رضایی رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه برنامه‌های آموزش عمومی همگانی بهداشت از ۸۲ سال قبل آغاز شده است، اظهار کرد: این برنامه‌ها از سوی وزارت بهداری سابق و وزارت بهداشت کنونی آغاز و تا امروز ادامه داشته است. در این ۸۲ سال در زمان‌های مختلف با توجه به مشکلاتی که وجود داشته نیرو‌های بهداشتی وارد میدان شده و به حل آنها اقدام کرده‌اند.

۶ میلیون سفیر سلامت خانواده

وی با بیان اینکه کارشناسان و نیرو‌های بهداشتی پیش ازهر‌کاری به آموزش و ترویج رفتار‌های بهداشتی می‌پردازند، عنوان کرد: پس از انقلاب اسلامی با گسترش شبکه‌های بهداشت و درمان، تعداد داوطلبان سلامت نیز افزایش پیدا کرده است. در دهه اخیر هم تعداد سفیران سلامت رشد داشته است به گونه‌ای که اکنون حدود شش میلیون نفر سفیر سلامت خانواده، ۲.۵ میلیون نفر سفیر سلامت دانش‌آموزی و صد‌ها هزار نفر داوطلبان سلامت و سفیران دانشجویی و طلبه داریم که به امر آموزش و رشد بهداشت بهداشت عمومی می‌پردازند. امیدواریم با مردمی سازی سلامت مسیر جدیدی را آغاز کنیم.

رضایی با تأکید بر اینکه ارتقای فرهنگ سلامت از جمله اقداماتی است که در دولت سیزدهم بر آن تأکید می‌شود، گفت: در این راستا برنامه‌های حوزه بهداشت بر محور فرهنگ‌سازی سازی سلامت در کنار سایر برنامه‌ها می‌چرخد. این امر با آموزش بهداشت عمومی و افزایش مشارکت عمومی صورت می‌گیرد. امیدواریم تا سال آینده شاهد دست‌آورد‌های بیشتری از سفیران و داوطلبان سلامت باشیم.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف ما در آموزش به کودکان، ماندگاری این آموزش‌ها است، گفت: به هر اندازه که پیام‌های سلامتی در ذهن کودک نقش ببندد، آنها می‌توانند وزنه‌های رفتار ساز در خانواده می‌توانند به توسعه رفتار‌های سالم و بهداشتی کمک کنند.

رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه در حوزه امنیت سلامت دو موضوع در تمامی جهان بسیار مهم هستند، اظهار کرد: این دو موضوع که آمیخته با هم هستند، نخست بیماری‌های اپیدمیک و پاندمیک است که همه ابعاد اقتصادی و اجتماعی کشور‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند، دوم بیماری‌های غیر واگیر مانند دیابت، فشار خون و ... هستند که به صورت مزمن ادامه داشته و موجب افزایش هزینه‌های زیادی بر سلامت می‌شوند. 

ایجاد ساختار جدید در وزارت بهداشت

وی افزود: اقدام خوبی که از سوی سازمان امور استخدامی برای وزارت بهداشت صورت گرفته این است که ساختار جدیدی را برای این وزارت‌خانه ابلاغ کرده است. این ساختار که به تأیید وزیر بهداشت هم رسیده ایجاد مرکزی به نام مرکز آموزش سبک زندگی سالم است. این ساختار به دفتر آموزش و ارتقای سلامت که شامل متخصصان و کارشناسان تحصیل کرده در رشته‌های بهداشت است، کمک می‌کند تا آموزش‌های خود را در مرکز آموزش و سبک زندگی سالم با تسهیلات بیشتری اجرا کنند.

رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت ادامه داد: ایجاد مرکز آموزش و سبک زندگی سالم در مردادماه به وزارت بهداشت ابلاغ شده و در پاییز امسال به تأیید وزیر بهداشت رسیده است. تأکید شخص وزیر بهداشت بر این است که این ساختار‌ها تا پایان زمستان نهایی شود و بتوانیم از این طریق به فرهنگ‌سازی و ترویج آموزش سلامت بپردازیم.

وی یادآور شد: هنوز برای ادارات و بخش‌های این مرکز تصمیم‌گیری نهایی نشده، اما می‌توان گفت بر اساس شرایط روز جهان می‌توان در شش اداره به موضوعات مختلف سلامت پرداخت. یکی از اداراتی که وجود آن لازم است باید مرتبط با فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی، آموزش مجازی و مدیریت و مبارزه با اخبار غلطی است که بر روی سلامت انسان‌ها تأثیر منفی می‌گذارد. از سوی دیگر اداره‌ای هم باید در رابطه با میلیون‌ها سفیر سلامت وجود داشته باشد که به راهبری آنان در امر فرهنگ‌سازی سلامت بپردازد.

رضایی تأکید کرد: ترویج سبک زندگی سالم از این رو اهمیت دارد که افراد باید سلامتی را خلق کنند. سلامت در گذشته به نگاه پزشکی محور محدود بود، اما امروزه این نگاه‌ها به سمت پیشگیری از بیماری‌ها با استفاده از سبک زندگی سالم و خلق سلامت میل کرده است. ما برای خلق سلامت نیاز به آموزش بهداشت و سبک زندگی سالم داریم تا افراد به صورت فردی، خانوادگی، گروهی در محل کار خود، محل زندگی، شهر‌ها و روستا‌های خود سلامتی را خلق کنند.

وی ادامه داد: درس‌آموخته‌های پاندمی کرونا مانند فرهنگ ماسک زدن، فرهنگ در خانه ماندن و ... نکات زیادی به ما آموزش داد که باید بر روی آنها سرمایه‌گذاری بیشتری کرد. سرمایه‌گذاری در فرهنگ سلامت دور ریختن سرمایه نیست بلکه خلق سرمایه بیشتری در آینده از طریق کاهش و صرفه جویی هزینه‌های درمان و ... است.

انتهای پیام/

ارسال نظر