ارتقای جایگاه ایران در آینده هندسه قدرت بینالملل با بومیسازی علوم فضایی
قاسم حبیبزاده، کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه رویکرد جمهوری اسلامی ایران به تقویت قدرت فضایی قابل تحسین و دفاع است، اظهار کرد: امروزه رقابت کشورها بر سر تصاحب و یا دستیابی به علوم نوین است؛ هر کشوری که بتواند علوم نوین را بومیسازی کند و به آن دست یابد در عرصه روابط بینالملل جای مانور بیشتری خواهد داشت.
وی افزود: متأسفانه به دلیل رویکرد سلطهجویانه و استکبارگرایانه و نیز انحصارگرایانه چند قدرت جهانی، علوم نوین در انحصار و اختیار اینها قرار داشت که به هیچوجه اجازه نمیدادند کشورهای دیگر به این علوم دسترسی پیدا کنند و در این راستا هم از ابزار تهدید و هم از ابزار تحریم استفاده میکردند.
این کارشناس سیاسی تأکید کرد: اما جمهوری اسلامی ایران به دلیل ماهیت ضداستکباری و ظلمناپذیری که دارد و از سوی دیگر به دلیل روحیه خودباوری و خوداتکایی مرزهای دانش را یکی پس از دیگری از انحصار قدرتهای سلطهگر خارج و خود را به عنوان یکی از صاحبات علوم نوین در حوزه فضایی به دنیا معرفی و عرضه کرد.
حبیبزاده گفت: هرچقدر که ایران بتواند این انحصار را بشکند به همان اندازه موجب ارتقای جایگاهش در عرصه بینالملل خواهد شد.
وی با اشاره به دیدار جو بایدن با رئیس جمهور شیلی یادآور شد: چند وقت پیش رئیس جمهور آمریکا با همتای خود از شیلی دیداری داشت و در این دیدار تأکید کرد ما با اقداماتی که در چند سال آینده باید صورت بدهیم سرنوشت عرصه بینالمللی را تا یک قرن تعیین خواهیم کرد. چه اقداماتی اینها میخواهند انجام دهند؟ و یا با چه ابزاری میخواهند این اقدامات را انجام دهند؟ به همان نسبتی که اینها از آن ابزارها استفاده میکنند. اگر ما هم بتوانیم استفاده کنیم قطعاً دست برتر را خواهیم داشت و در هندسه قدرت بینالملل یا نظام بینالملل جایگاه بهتری خواهیم داشت و میتوانیم حقوق خود را احیا کنیم.
کارشناس مسائل سیاسی گفت: اما هرچقدر که در عرصه علوم نوین مانند علوم فضایی ضعف داشته باشیم و نتوانیم به جایگاه مطلوب دسترسی پیدا کنیم معلوم است که در آینده در هندسه قدرت بینالملل جایگاهی نخواهیم داشت.
انتهای پیام/