صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری سازمان تأمین اجتماعی مطرح شد؛

اَبَربدهکار دولت، بدهی خود را پرداخت کرد/ بهره‌برداری از بیمارستان فیاض‌بخش تا پایان سال

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: تا پایان سال بیمارستان جدید فیاض‌بخش با ۵۵۰ تخت افتتاح می‌شود و در این مسیر حدود بیست پروژه را امسال به بهره‌برداری می‌رسانیم.
کد خبر : 894745

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست رسانه‌ای میرهاشم موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی صبح امروز، پانزدهم بهمن ماه در این سازمان برگزار شد.

بر اساس این گزارش، موسوی ضمن تبریک ایام ماه رجب و دهه فجر به مقایسه‌ای در حوزه دستاورد‌های انقلاب پیش و پس از آن پرداخت و گفت، پیش از انقلاب بیست درصد جامعه تحت پوشش بیمه بودند که مربوط به سال ۵۶ و ۵۵ است الان ۷۴ درصد جامعه تحت پوشش هستند که دستاورد کمی نیست.

وی با بیان اینکه در قانون اساسی پوشش کامل قید شده، افزود: در حوزه بیمه درمانی با دستوری که سال گذشته و امسال دولت انجام داد صد در صد بایستی از بیمه درمانی برخوردار باشند.

وی متذکر شد؛ می‌توان ادعا کرد پوشش بیمه درمان در نظام جمهوری اسلامی ایران رقم خورده که دستاورد بزرگی است، در زمینه بهداشت و درمان پیشرفت‌های گسترده صورت گرفته است، در سازمان تامین اجتماعی پیش از انقلاب بیست مرکز درمانی نبود، اما امروز ۴۰۴ مرکز تخصصی و فوق تخصصی و بیمارستان پیشرفته از جمله میلاد و فیاض بخش دایر است و خدمت رسانی میکنند.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه توسعه خدمات ادامه دار است گفت، ما سازمان اجتماعی و اقتصادی هستیم که در عرصه بیمه اجتماعی خدمات درمانی و اولین خریدار راهبردی خدمات سلامت در کشور است که ۵۷ هزار مرکز طرف قرارداد داریم.

46 میلیون نفر بیمه شده تامین اجتماعی هستند

وی با اشاره به آمار بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: 46 میلیون نفر بیمه شده تامین اجتماعی هستند که از این تعداد 16 میلیون نفر بیمه شده اصلی، 23 میلیون نفر بیمه شده تبعی و حدود 7 الی 8 میلیون نفر بازنشسته تامین اجتماعی هستند. همچنین بالغ بر یک میلیون و 300 هزار نفر کارگاه کوچک و بزرگ متوسط تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار دارند.

تا پایان سال این میزان به 3 هزار میلیارد تومان بودجه می رسیم

وی با اشاره به افزایش بودجه پروژه‌های تامین اجتماعی گفت: در سال 99، 609 میلیارد تومان و در سال 1401 این میزان به دو هزار و 350 هزار میلیارد تومان و در سال 1402 تاکنون 2 هزار و 300 میلیارد تومان هزینه شده که ان‌شاءالله تا پایان سال این میزان به 3 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

۴۶ میلیون نفر تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند

وی به فعالیت سازمان در حوزه اقتصادی اشاره کرد و گفت: در بخش مهم دیگر بحث اقتصادی است که در نه حوزه فعالیم و در اقتصاد کلان و خرد در تامین اجتماعی مدیریت می‌شود؛ ۴۶ میلیون نفر تحت پوشش داریم، ۸ میلیون هم بازنشستگان هستند. حوزه‌هایی که با آنها در تعاملیم یک میلیون ۳۰۰ کارگاه بزرگ و کوچک را تحت پوشش بیمه‌ای داریم، در بحث کرونا عملکرد خوبی داشتند، در همین بخشودگی جرابم در سالجاری ۲۶ هزار کارگاه از فرصت بیمه استفاده کرده و ده هزار میلیارد تومان رقم خورد. درمان دو بخش است مستقیم که رایگان ارائه خدمت می‌دهد، در کنار این خرید راهبردی خدمات درمانی است که روزانه نه میلیون و دویست خدمت سرپایی و ۱۳ هزار خدمت بستری روزانه ارائه می‌دهیم.

وی درباره شرایط صندوق‌ها گفت: صندوق‌ها موضوع مهم حکمرانی است، ما در آغاز دولت مردمی سیزدهم با این رویکرد و تمرکز روی چالش‌ها مسائل را پیش بردیم، چالش‌هایی که در فضای عمومی مطرح است و بعضا صحیح هستند، برخی دوست دارند بحران سازی صورت گیرد، چالش را می‌پذیریم، اما بحران سازی را نه؛ چراکه مثل همه پدیده‌ها سیر طبیعی دارند. مهم این است در این گذر تاریخی ما چگونه با مشکلات مواجه می‌شویم.

آینده خواری شده بود!

به گفته وی، ما با چند موضوع مواجه بودیم؛ ناترازی شدید و کسری شدید که در صندوق مواجه بودیم، پنج هزار میلیارد تومانی برای حقوق و مستمردی با مشکل مواجه بودیم، برای جبران از سال ۹۲ تا ۱۴۰۰ استقراض بی رویه را شاهد بودیم که از آن به عنوان بیماری یاد می‌کنیم، در واقع آینده خواری شده بود، ۱۰۶ میلیارد تومان از بانک رفاه استقراض صورت گرفته بود.

موسوی اظهار داشت: افزایش هزینه‌های تحمیل شده بدون پیش بینی و بار مالی، از نکات دیگر بود، که در قالب بدهی دولت خود را نشان می‌داد، بیمه‌های حمایتی که حدود چهارمیلیون تومان بر دوش دولت گذاشته پرداخت نشده بود و این انباشت ما را دچار مشکل کرد.

سن امید به زندگی پیش از انقلاب ۵۵ سال و الان ۷۵ سال است

وی با تاکید بر اینکه بالغ بازنشستگی‌های ما پیش از موعد است گفت: متوسط بهره مندی در صندوق‌های مختلف ۱۲ تا ۱۴ سال است، اما برای ما ۲۲ تا ۲۳ سال است، البته برای مشاغل سخت و زیان اور مشکلی ندارد، اما بار مالی سنگین را به لحاظ تعهدات ایجاد کرده است، عدم تغییرات و اصلاحات را شاهد بودیم که باید رخ می‌داد چرا که سن امید به زندگی پیش از انقلاب ۵۵ سال و الان ۷۵ سال رسیده که اخیرا با اجمال حاکمیت در سن و سابقه بازنشستگی صورت میگیرد

وی به سال‌های پیش از و عدم سودهی اشاره کرد و خاطرنشان کرد؛ این شرایط و دارایی و بازدهی آنها برای سرمایه گذاری به دلیل مداخلات غیر حرفه‌ای، اساسا سود ده هم نبود و واگذاری‌ها اجباری بوده و به جای درآمدزایی دفترچه قسط بود! هریک از این چالش‌ها بزرگ بود و با شرایط عادی مواجه نبودیم و باید رویکرد تحولی پیش میبردیم راهبرد‌هایی اتخاذ کردیم هشت هدف راهبردی را در برنامه قراردادیم؛ از جمله توانمندسازی و توسعه و هوشمندسازی صندوق و مسایل سرمایه گذاری باید دنبال می‌کردیم.

وی با بیان اینکه در اوایل ورود کسری داشتیم، اما امروز به لطف خدا اینگونه نیست، ابراز داشت؛ از جمله توسعه پوشش بیمه‌ای که از مولفه‌ها حفظ ضریب پشتیبانی است بالغ بر سه میلیون از ابتدای دولت پوشش بیمه داریم و حدود ۷۳ همت درامد بیمه کسب کردیم امروز اخرین رکورد ۴۵ هزار میلیارد تومان بوده است اگر مثل سابق میرفتیم کسری بیشتر می‌شد، اما ۴۳ هزار میلیارد تومان پرداخت انجام دادیم.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه این امر از دستاورد‌های مهم دولت است گفت: این سه میلیون نفر معادل هفت سال بیمه شده در دولت قبلی است؛ تسویه کامل ۱۰۶ هزار میلیارد تومان به بانک رفاه است دولت طی دو سال قبل ۷۰ همت از بدهی خود را تسویه کرد، برای امسال هفتاد همت پیش بینی شده و دو هفته پیش بنگاه کشتیرانی آمورش انجام و در حال واگذاری هستیم؛ این دولت ۲۴۰ همت از بدهی انباشته شده را پرداخت کرده است، ابربدهکارترین سازمان بودیم، ولی الان تسویه کامل با بانک رفاه صورت گرفته و در مقابل افزایش سرما را هم داشتیم.

موسوی با بیان اینکه اگر بدهی را تسویه نمی‌کردیم سالانه باید ۲۵ همت سود میدادیم و به کسری هم افزوده میشد، توضیح داد: در حوزه پایداری مسیری را اغاز کردیم که به نظام بانکی بدهکار نیستیم و وضع ما سال آتی پایدارتر خواهد بود حتما سال آینده بهتر خواهد بود، تسویه بدهی انجام شده هشت همت بدهی سنواتی از سال‌های قبل است، بالغ ۴۷ همت طلب حسابرسیرشده از کارفرما‌ها داریم و سرجمع ۹۳ همت بدهی معوق داریم و به نوعی ابر طلبکاریم.



وی اعلام کرد: در بخش کنترل مصارف اتفاقا خوبی رقم خورد ۵/۲ سال گذشته بود و امسال این رقم به عدد هشت خواهد رسید.

وی ابراز داشت: امروز بالغ بر ۱۷۰ هزار بیمه بیکاری پرداخت می‌کنیم و بطور متوسط سالانه ۱۵ هزار میلیارد تومان می‌شود یعنی علاوه بر تسویه بدهی کلان، در انجام تعهدات دیگر توسعه خدمت رخ داده است.

موسوی یکی از موضوعات مهم پس از حقوق و مستمری را خدمت درمانی دانست و گفت: در درمان مستقیم رویکرد توسعه بوده از اغاز دولت ۳۳ واحد تکمیل و تحویل شده در اقصی نقاط کشور ۱۳۳ پروژه درمان در حال ایجاد داریم.

موسوی ابراز داشت: تا پایان سال بیمارستان جدید فیاض بخش ۵۵۰ تخت، حدود بیست پروژه را امسال به بهره برداری می‌رسانیم با استقرار دولت ۱۴۰۱، سه هزار میلیارد تومان در پروژه‌ها هزینه خواهیم کرد.

وی درباره بدهی‌ها گفت در سال ۱۳۹۹ هفده همت به مراکز درمان پرداخت داشت در سال ۱۴۰۲ حدود ۴۶ همت به مراکز پرداخت کردیم و تا پایان سال بیش از ۵۵ همت خواهد بود.

به گفته وی، رشد تعرفه بیست و پنج تا سی درصد بوده، اما رشد در پرداختی داشتیم، رقمی که بدهکار به مراکز درمانی هستیم همان رقمی است که به پایه سال ۱۴۰۰ تحویل گرفتیم.

صیانت از بیماران خاص

وی با بیان اینکه صیانت با رویکرد توجه به بیماری‌های خاص و ویژه دیابت و فشار خون را مورد توجه قراردادیم توضیح داد در این راستا در حال حاضر ۲۱۲ مرکز را داریم. پوشش درمان‌های تخصصی زوجین نابارور را در این دولت انجام دادیم تشکیل صندوق بیماری‌های خاص را در نظر گرفتیم تا هزینه‌ها تامین شود؛ اوتیسم و خدمات گفتار درمانی و کاردرمانی برای اولین بار در این دولت تحت نظام درمانی قرار گرفت.

در ادامه پرسش و پاسخ آغاز شد؛ وی درباره تعداد عضویت هنرمندان و اهالی رسانه در سازمان گفت: تا به امروز سی هزار نفر از هنرمندان تحت پوشش تامین اجتماعی هستند.

چه خبر از عیدی؟

وی در پاسخ به اینکه برای اعلام رقم عیدی زمان دیر نشده گفت: سال گذشته هم هفته اول اسفند ماه پرداخت صورت گرفت. 

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: رقم و میزان عیدی بازنشستگان هنوز مشخص نشده است، اما به محض مشخص شدن مبالغ را به حساب بازنشستگان واریز خواهیم کرد.


موسوی، سن صندوق بازنشستگی در تامین اجتماعی را با دو سال کاهش از ۴۱ سال به ۳۹ سال مطرح کرد و درباره طرح کرامت رضوی و اعزام بازنشستگان به مشهد مقدس گفت:  پس از سال‌های کرونا حدود ۶۵ هزار نفر  به مشهد مشرف شده‌اند.

وی افزود: حدود شش تا ۹ میلیون نفر بیمه نشده در حوزه کسب و کارهای رسمی و غیر رسمی هم داریم که مواهب بیمه‌ای از این افراد سلب می‌شود، از جانبی هم فرار بیمه‌ای نباید رخ دهد چراکه در شرایط سخت بیمه به کمک مردم می‌آید.

موسوی درباره بیمه افراد شاغل در پلتفرم‌ها گفت:  نزدیک به یکسال است درباره پلتفورما موضع خود را اعلام کرده ایم، این شاغلین باید بیمه اجباری شوند، راکه رابطه مزدی دارند که به شکل مجازی رخ می دهد، اکثر افراد شغلی اصلی شان است و از موهبت بیمه برخوردار نیستند، به شکل توصیه عرض میکنم از اقتضائات سازمان استفاده کرده و توافق کنیم فضای بیمه را برای شاغلان این عرصه فراهم کنیم، البته این دسته جز بیمه های اختیاری گنجانده شده اند، در بستر قانون چه اختیاری چه اجباری ما مکلف هستیم اصل ۲۹ را اجرا و به بیمه کردن افراد بپردازیم، توصیه اول توافق است، چرا که ۳ تا ۴ میلیون نفر در این سکوها فعالند و با خانواده‌هایشان جامعه ای حدود دوازده تا ۱۳ میلیونی می‌شوند، آیا اصل ۲۹ درباره اینها باید اعمال شود یا نه؟ باید حق را ادا کنیم و من اعلام می‌کنم مطلع باشند ما بزودی سراغ آنها می‌رویم و افرادی که درگیر این شغل هستند، اعمال حاکمیت بیمه‌ای را خواهند داشت.

چه خبر از همسان سازی حقوق بازنشستگان

وی درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان توضیح داد؛ احکامی در برنامه هفتم و قانون بودجه پیش بینی شده فهوای حکم هم میزان مستمری به میزان حداقل دستمزد همان سال باید نود درصد سال پرداختی را احراز کند، اگر ابلاغ شودما مکلفین انچه در قانون پیش بینی شده اجرا کنیم البته این قانون قراز و فرودهایی دارد. به اقتضای قانون و فرمولی که در سنوات گذشته بود سه مرتبه همسان سازی اتفاق افتاد و سازمان به تعهدات عمل کرد، اواخر ۱۴۰۱مناسب سازی مطالبه شد و در سال برقراری برای سایر سطوح محاسبه نشود و ما با توجه به شرایط مالی ۲۵ درصد را از سال ۱۴۰۲ اعمال کردیم، البته این اعمال با هماهنگی کانون بازنشستگان و کانون عالی انجام دادیم

اما سوال اینجاست سنوات درداخت نشده چه می شود؟ که حق با بازنشستگان است از زمان اعمال پرداخت صورت گرفته است، اما باید ببینیم شرایط برای دوسال پرداخت نشده چگونه واهد بود.  تا آن را هم انجام دهیم اما از زمان اعمال ۲۵ درصد پرداخت شده است. برای سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ باید به جمع بندی برسیم تا ببینیم چه میشود کرد.

وی درباره نارضایتی از بیمه های تکمیلی هم گفت: یکی از مطالبات و نارضایتی ها تعهدات بیمه ای بود، ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ حدود ۸۰ درصد تعهدات بیمه تکمیلی را بالا بردند. یعنی از ۹۵ هزارتومان به ۲۰۵ هزار تومان رسید، یعنی ۱۲۰ درصد ریتلی افزایش را شاهد بودیم، سقف تعهدات هم ۵۰ درصد افزایش یافت، و برخی تعهدات جدید در بخش دارو اضافه و افزوده شد، اساسا این عملکرد در راستای تعهدات بالا بود، اما بدانید در این بخش سازمان تامین اجتماعی مستقیم وارد قرارداد نمی شود، کانون عالی بازنشستگان متولی است مناقصه برگزار کردند البته در کنار این عزیزان برای ایجاد فضای رقابت دوستان مالی ما پارد شدند ، رقابت بیمه مرکزی و آتیه سازان حافظ در نهایت اتفاق افتاد. رقم ابتدا۳۴۵ هزار تومان بود که با رقابت بیمه ها و اقتضای مناقصه رقم ۳۰۵ هزار تومان نهایی شد

کانون؛ تصمیم گیرنده اصلی در این زمینه است

وی درباره سهام پرسپولیس گفت: در رسانه ها این شایعات مطرح شده اما به شکل رسمی به بنده هنوز ابلاغ نشده است

موسوی درباره پرداخت بدهی دولت گفت: بدهی ها امسال در قانون بودجه ۷۰ هزار میلیارد پیش بینی شده واگذار شود. مصوبه هیات وزیران اخذ شده ، تلاش داریم این رقم را از طریق سازمان خصوصی سازی بگیریم

وی درباره بیمه شده جدید گفت: تاکنون ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از ابتدای دولت کنونی اضافه شده اند ۱۶۵۰ نفر هدفگذاری ما برای بیمه شدگان جدید بود، تا اجازه ندهیم ضریب پشتیبانی ما از عدد ۴ پایین تر بیاید. برای سال آتی پیس بینیبرای ورود به سکوهای مجازی و بیمه اتباع به شکل جدی است؛ برنامه برای حدود ۲/۵ میلیون نفر هدفگذاری  شده است تا پایداری صندوق را داشته باشیم

موسوی درباره برنامه طرح تحولی برای صندوق متذکر شد: این برنامه در آینده اطلاع رسانی می شود.

وی در پایان درباره رقم واقعی کسورات آن را چالش جدی دانست و حداقل دستمزد و حداکثر کسورات را ۶۶۰۰ در همدان و بیشترین ۸ میلیون و ۷۰۰ در غرب تهران دانست و گفت: چون در سال آخر خدمت مبنای بازنشستگی قرار میگیرد رنج افزایش پرداختی را گاهی شاهدیم، اما مراقب پرداختی های نامعتبر هستیم چرا که به نفع کارگر و کارفرماست.

انتهای پیام/

ارسال نظر