صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۷ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۲

توصیه رئیس جمهور به وزرا: از نظر نخبگان برای حل مسائل و مشکلات بهره ببرید

رئیس جمهور با بیان اینکه با حل مسائل و مشکلات نخبگان به وسیله خود آنان کاملاً موافق هستم، گفت: توصیه‌ام به وزیر علوم و آموزش‌وپرورش این است که از نگاه و نظرات نخبگان برای حل مسائل و مشکلات آن‌ها بهره ببرند.  
کد خبر : 894741

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی روز یکشنبه در آیین تجلیل از مدال‌آوران المپیادهای علمی جهانی و جشن احیای باشگاه دانش‌پژوهان جوان با تهنیت ایام دهه مبارک فجر و تبریک به همه مدال‌آوران و مربیان و اساتید و خانواده آنان اظهار کرد: از همه‌ کسانی که در احیای باشگاه دانش‌پژوهان نقش داشتند، تشکر می‌کنم.  امروز درواقع هم تجلیل از مقام مدال‌آوران المپیادهای جهانی است و هم به‌طور رسمی این باشگاه بهره‌برداری شد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی توجه به علم‌افزایی، معرفت‌افزایی و ارتقای علم را همواره مورد تأکید قرار داده است، افزود: امام بزرگوار به‌عنوان رهبر این انقلاب، خود یک عالم فرزانه بود که اثرات علمی ایشان کاملاً قابل‌مشاهده است به‌گونه‌ای که با وجود سن و سال بالا و اشتغال فراوانی که داشتند، ۵۰ جلد کتاب فقهی، فلسفی، کلامی، عرفانی و اخلاقی که هر یک ارزشمند و به‌عنوان مرجع است، نوشته‌اند.

رئیسی با تأکید بر اینکه امام راحل شخصیتی بودند که در حوزه علم و دانش نوآوری و خلاقیت داشتند، عنوان کرد: امروز نیز سکان‌دار این انقلاب و پرچم‌دار آن، یک عالم فرزانه است که همواره به رشد و پیشرفت علم و دانش در کشور تأکید می‌کند.

بیش از ۱۰۰ هزار عضو هیئت علمی و مراکز علمی و پژوهشی داریم

وی ادامه داد: اگر مراکز علمی قبل از انقلاب با اکنون را مقایسه کنیم متوجه می‌شویم آن زمان چه تعداد دانشگاه و دانشجو داشتیم و اکنون چه تعداد است.

رئیس‌جمهور در بیان مقایسه وضعیت علمی ایران در قبل و بعد از انقلاب گفت: امروز بیش از ۱۰۰ هزار عضو هیئت علمی و مراکز علمی و پژوهشی داریم. ازنظر تعداد مقالات در سال ۵۶  ما ۵۰۰ مقاله داشتیم که امروز به ۷۸ هزار مقاله رسیده است.

رئیسی افزود: ما در قبل از انقلاب مجله بین‌المللی نداشتیم؛ اما امروز بیش از ۳۰۰ مجله بین‌المللی داریم.   

وی اظهار کرد: شرایط امروز ما از ارتقای علم و رتبه علمی موجود در کشور حکایت دارد که این نشان‌دهنده آن است که انقلاب به علم، عالم، معرفت‌افزایی، علم‌آموزی و به‌کارگیری این علم و دانش توجه دارد.

رئیس‌جمهور به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در توجه به دانش‌بنیان‌ها اشاره کرد و گفت: معنی تأکید رهبری به اینکه کارها باید دانش‌بنیان باشد، این است دانشی که در مدرسه و دانشگاه آموخته می‌شود، باید در عرصه اجرا پیاده و کارها علم پایه و فناوری پایه شود.

رئیسی افزود: کاری ارزش دارد که علم‌پایه باشد و رهبر انقلاب همواره به رشد شرکت‌های دانش‌بنیان تأکیددارند تا علم آثار خود را در عرصه زندگی انسان نمایان کند.

وی ادامه داد: توجه به علم، عالم و دانشمندان در این کشور به‌عنوان یک محور و موضوع قابل‌توجه است. ظرفیت هم بسیار بالاست.

مدال‌آوران المپیادی نباید به کسب جایگاه علمی اکتفا کنند

رئیس‌جمهور با بیان اینکه جوانان و نوجوانان کشور می‌توانند در عرصه‌های داخلی و خارجی افتخارآفرین شوند، گفت: امکان حضور در عرصه‌های مختلف علمی و کسب افتخار وجود دارد تا پرچم جمهوری اسلامی ایران برافراشته و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران نواخته شود.

رئیسی با تأکید بر اینکه افتخارات جوانان این کشور باید همواره موردتکریم و تجلیل قرار گیرد، یادآور شد: باید این افتخار هم حفظ و هم ارتقاء داده شود و صاحبان مقام علمی به این درجه و یا کسب مدال طلا و نقره اکتفا نکنند. بلکه باید حتماً مسیر رشد و تعالی را برای خود و جامعه ادامه دهند تا کشور از موهبات این علم و دانش برخوردار شود.

وی با بیان اینکه باید جامعه از دانش جوانان برخوردار و بهره‌مند شود، عنوان کرد: نه اینکه به یک شغل و درآمدی در شرکت‌های دولتی و غیردولتی اکتفا کنید و از نقش‌آفرینی در جامعه غافل شوید. به عبارتی دراین‌باره عملکرد ما بسیار مهم است.

رئیس‌جمهور توجه به حل مسئله و کمک به جامعه و مردم را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: ممکن است مدتی انسان دارای مشکلاتی شود و به دنبال حل مسئله خود برود، اما باید افرادی مؤثر و تأثیرگذار در جامعه باشیم تا نظام مسائل کشور را حل کنیم.

رئیسی با اشاره به حرفه معلمی و استادی که در حوزه خود در جامعه تأثیرگذار است، گفت: شاگردپروری و نخبه‌پروری در جامعه اهمیت بالایی دارد. به عبارتی عزیزانی که امروز موفق به کسب رتبه علمی و کسب مدال شدید، نباید در این جایگاه متوقف شوید. بلکه باید تلاش کنید که چگونه از این جایگاه علمی برای مردم سبب خدمت و گره‌گشایی ایجاد کنید.

نظریه‌پردازی و سخنان نو، راهی مهم برای حل نظام مسائل کشور است

وی عرصه نوآوری، خلاقیت و نظریه‌پردازی را بسیار مهم دانست و یادآور شد: پیشینیان سخنان ارزشمندی گفتند و جایگاه آن‌ها محفوظ است. ولی آیا ما باید حتماً همان سخن را بگوییم، یا اینکه می‌توانیم با تکیه‌بر مبانی استوار، سخنان نو، حرف جدید و نظریه متفاوتی ارائه دهیم؟

رئیس‌جمهور ادامه داد: در رصد برخی از دانشمندان می‌بینید که جایگاه علمی آن‌ها از اساتید خود برتر شده است. یعنی وقتی کتاب او را می‌خوانید، متوجه حرف‌های نو می‌شوید که این سخنان در کتاب استاد نیست.

رئیسی با ذکر مثالی توضیح داد: به‌عنوان نمونه سخنانی از علامه طباطبایی داریم که این سخنان را ایشان بیان نکرده است، یا از شاگردان علامه در این زمان، آثاری داریم که در سخنان علامه این سخنان نیست.

وی گفت: ضمن احترام به شأن استاد، باید توجه داشت که راه نظریه‌پردازی و سخنان نو، اندیشه کردن و فکر کردن در مکان‌هایی همچون باشگاه دانش‌پژوهان جوان که هدف آن گردآوری اندیشه‌ها و تبادل سخنان برای خلق فکر نو و نظریه جدید است، باز است.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: به عبارتی بسیاری از نظام مسائل کشور می‌تواند مقابل شما قرار گیرد که پیشینیان موفق به ایجاد راه‌حلی برای آن نشدند. اما شما می‌توانید این مسئله را حل کنید که این موضوع نماد «ما می‌توانیم» در عرصه علم و دانش است.

رئیسی بیان داشت: «ما می‌توانیم» در زندگی مردم و در عرصه علم و دانش، صنعت و معدن، کشاورزی، آب و برق تأثیرات مثبت ایجاد می‌کند و در عرصه‌های مختلف هم همواره «ما می‌توانیم» را ثابت کرده‌ایم.

باشگاه دانش‌پژوهان جهان یک باشگاه اندیشه‌ورز است

وی خطاب به  نخبگان گفت: شما می‌توانید در جایگاه علمی برتر صعود کنید و این باشگاه دانش‌پژوهان جوان هم یک باشگاه اندیشه‌ورز و هم برای علم‌آموزی ، مهارت افزایی و به‌کارگیری دانش است.  

رئیس‌جمهور افزود: المپیادها فقط این نیست که بخواهیم از آموخته‌ها و فرمول‌ها بهره ببریم، بلکه باید بتوانیم آن‌ها را به کار بگیرم و این به‌کارگیری هم نیاز به مهارت دارد.

رئیسی اضافه کرد: در کلاسی حضور پیدا کردم که استاد آن از المپیادهاست و به دانش آموزان مهارت یاد می‌دهد و بکار گیری این دانش در نوع خود مهم است.

وی ابراز امیدواری کرد، این باشگاه را زنده و نوآور نگه‌دارند تا بتواند نخبگان را حفظ کند و از جمع نخبگان برای حل مسئله بهره ببرد البته شناسایی نخبگان  هم خیلی مهم است.

تأکید دولت رعایت عدالت استخدامی است/ افراد بر اساس شایستگی‌ها جذب می‌شوند

رئیس‌جمهور بابیان اینکه باید حل مسائل نخبگان را به  خود جامعه نخبگانی بسپاریم، گفت: با این ایده کاملاً موافق هستم و توصیه‌ام به وزرای آموزش‌وپرورش و علوم این است که حتماً برای حل مسائل نخبگان از دیدگاه خود نخبگان بهره ببرند و این می‌تواند برای دولت مفید و مؤثر باشد.

رئیسی در مورد به‌کارگیری نخبگان در باشگاه دانش‌پژوهان جوان تصریح کرد: در مورد جذب و به‌کارگیری نخبگان، عدالت بسیار مهم است و در کشور بنا را بر این گذاشتیم که عدالت استخدامی رعایت شود و افراد بر اساس شایستگی‌ها جذب شوند و بتوانند مسائل و مشکلات کشور را حل کنند.

بنابراین گزارش، در آیین تجلیل از مدال‌آوران المپیادهای علمی جهانی و جشن احیای باشگاه دانش‌پژوهان به‌عنوان خانه نخبگان جوان کشور که وزیر آموزش‌وپرورش و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز حضور دارند، در حضور رئیس‌جمهور از مدال‌آوران المپیادهای علمی جهانی تجلیل شد.

رضامراد صحرایی وزیر آموزش‌وپرورش در این آیین اعلام کرد که دانش آموزان المپیادی طی ۲ سال گذشته ۳۰ نشان جهانی رنگارنگ برای کشورمان کسب کردند درحالی‌که در چهار سال قبل از آن درمجموع ۲۶ نشان به‌دست‌آمده بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر