صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۳ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۲

آمریکا باز هم روی خط تنش رفت

یمن در نخستین دقایق بامداد یکشنبه به‌عنوان بخشی از عملیات تلافی‌جویانه غرب علیه محور مقاومت،‌ شاهد سومین عملیات مشترک آمریکا و انگلیس علیه مواضع انصارالله بود.
کد خبر : 894725

خبرگزاری علم و فناوری آنا- گروه سیاست و جهان: می‌گویند «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا باز هم چراغ سبز نشان داده است- این بار به تجاوز بامدادی جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به چند نقطه از یمن ازجمله پایتخت.

به نظر می‌آید، بعد از ماجراجویی جمعه شب که طی آن آمریکا منطقه مرزی عراق و شرق سوریه را به تلافی حمله ۲۸ ژانویه اردن، آماج حملات هوایی قرار داد، حملات بامدادی یکشنبه به ۱۳ مکان و در مجموع ۳۶ هدف متعلق به انصارالله در ادامه تسویه حساب با محور مقاومت باشد.

ظاهراً جنگنده‌های آمریکایی از روی ناو هواپیمابر آیزنهاور که در منطقه مستقر است، برخاسته‌اند و وزارت دفاع انگلیس هم عکس‌هایی را از جنگنده‌های تایفون، درحال برخاستن از پایگاهی در قبرس منتشر کرده است

اما این بار، برخلاف آنچه در عراق و سوریه شاهد بودیم، به اسم حراست از منافع جمعی متحدان واشینگتن در دریای سرخ و تأمین امنیت خطوط کشتی‏رانی بین‌المللی و تجاری، حملات هوایی به یمن با پشتیبانی استرالیا، بحرین، کانادا، دانمارک، هلند و نیوزیلند انجام شد و در آغاز عملیات، «رویترز» به نقل از منابع آگاه نوشت: «ما در حال انجام حملاتی علیه اهداف مرتبط با ایران در یمن هستیم».

آنگونه که از بیانیه ائتلاف آمریکایی برمی‌آید، در این دور از حملات که نسبت به موارد مشابه آن در هفته‌های گذشته، شدیدتر بود، مراکز فرماندهی، سایت‌های زیرزمینی مهمات نیرو‌های مسلح یمن، سامانه‌های موشکی و سکو‌های پرتاب، سامانه‌های دفاع هوایی و رادار‌ها بمباران شدند.

ظاهراً جنگنده‌های آمریکایی از روی ناو هواپیمابر آیزنهاور که در منطقه مستقر است، برخاسته‌اند و وزارت دفاع انگلیس هم عکس‌هایی را از جنگنده‌های تایفون، درحال برخاستن از پایگاهی در قبرس منتشر کرده است.

شفاف‌‎سازی درباره مبدأ آغاز حملات مهم است؛ چراکه در حمله جمعه شب به مواضع مقاومت در عراق و سوریه، گمانه‌زنی‌هایی مطرح شد مبنی بر اینکه جنگنده‌های اف-۱۶ اردن هم در تجاوز به دو کشور همسایه دخیل بوده‌اند- ادعایی که با توجه به حساسیت موضوع و واکنش احتمالی مقاومت، به‌سرعت از سوی ارتش اردن تکذیب شد.

از منظر گستردگی جغرافیایی، حملات شب گذشته به یمن روی مناطقی در استان‌های حجه، ذمار و البیضاء متمرکز بود حال آنکه به روایت «المسیره»، جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی ۱۱ بار منطقه البرح در شهرستان مقبنه و شهرستان حیفان استان تعز را نیز بمباران کردند.

اگر از چشم‌‎انداز حملات دو شب گذشته به عراق، سوریه و یمن نگاه کنیم، به نظر می‌آید که اوضاع در خاورمیانه رو به تشدید تنش می‏‌رود حال آنکه از چشم‏‌اندازی دیگر تلاش‏‌های دیپلماتیک با همان شدت ادامه دارد

«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن، با تأکید بر اینکه حملات بی‌پاسخ نخواهد ماند، صعده و تعز را نیز ازجمله اهدافی برشمرد که شب گذشته، آماج حمله قرار گرفتند.

این سومین عملیات مشترک آمریکا و انگلیس علیه مواضع انصارالله است که از اواسط ماه نوامبر تاکنون بیش از ۳۰ حمله به کشتیرانی تجاری و ناو‌ها انجام داده‌اند.

حملات در دریای سرخ و خلیج عدن بسیاری از شرکت‌های حمل و نقل دریایی را ناچار کرده تا این آبراه بین‌المللی را از مسیر تردد کشتی‌های خود کنار بگذارند و با صرف هزینه‌های بیشتر راه طولانی‌تری را با دور زدن قاره آفریقا در پیش گیرند.

انصارالله که کنترل بخش عمده‌ای از خاک یمن از جمله صنعا، پایتخت این کشور را در دست دارد، می‌گوید که حمله به کشتی‌های متعلق به اسرائیل یا مرتبط با آن را در حمایت از فلسطینی‌ها تا توقف جنگ غزه و باز شدن کامل راه ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به این باریکه ادامه خواهد داد.

جالب آنکه در واکنش به حمله شب گذشته، «گرانت شاپس» وزیر دفاع انگلیس مدعی شد که عملیات تازه علیه نیرو‌های مسلح یمن، به معنی «تشدید تنش نیست» و از آنجا که در واکنش به حمله متقابل به کشتی‏های تجاری انجام می‎شود، جنبه دفاعی دارد.

اگر از چشم‌‎انداز حملات دو شب گذشته به عراق، سوریه و یمن نگاه کنیم، به نظر می‌آید که اوضاع در خاورمیانه رو به تشدید تنش می‏‌رود حال آنکه از چشم‏‌اندازی دیگر تلاش‏‌های دیپلماتیک با همان شدت ادامه دارد.

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا از امروز یکشنبه، برای پنجمین بار از زمان آغاز درگیری میان نیرو‌های مقاومت و رژیم صهیونیستی، عازم منطقه است.

او طی پنج روز از عربستان سعودی، مصر، قطر، فلسطین اشغالی و کرانه باختری رود اردن بازدید خواهد کرد. 

تبادل اسرا، روند ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه، تحولات دریای سرخ، امنیت نیرو‌های آمریکایی در منطقه و البته مسئله فلسطین ازجمله محور‌های این سفر عنوان می‌شود که در نوع خود لیست بلندبالایی است.

مذاکراتی که یکشنبه گذشته در پاریس پایتخت فرانسه در خصوص توافق احتمالی مبادله اسرا بین گروه‌های مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی انجام شد، شاهد پیشرفت بوده است و این مسئله احتمال آتش‌‎بس را افزایش می‏‌دهد.

وعده‌های مشروطی هم درباره احتمال به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین از سوی آمریکا و انگلیس داده می‏‌شود که احتمال پوچ بودن آنها زیاد است، اما دست‎کم حاکی از تلاش‌‎شان برای فاصله گرفتن از درگیری نظامی و بالا بردن سهم سیاسی معادلات منطقه‌ای است.

انتهای پیام/

ارسال نظر