صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

موشک چین ۲۰ ماهواره را هم‌زمان پرتاب می‌کند

موشک جدید چین که می‌تواند ۲۰ ماهواره را به صورت هم‌زمان پرتاب کند در نخستین ماموریت خود ۹ ماهواره را به مدار برد.
کد خبر : 894693

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، همزمان با افزایش سرعت ماموریت‌های تجاری، چین موشک (Jielong-۳) «جیلانگ‌۳» را پرتاب کرد.

رسانه‌های دولتی چین گزارش دادند که یک موشک کوچک، اما قدرتمند چینی که قادر به حمل محموله‌ها با هزینه‌های رقابتی است، ۹ ماهواره را در روز شنبه به مدار فرستاد.

«اسمارت دراگون ۳» که با نام جلیانگ‌۳ نیز شناخته می‌شود، آزمایش‌های جداسازی محموله‌ها را در سال گذشته با موفقیت پشت سر گذاشت و طبق گفته شرکت «چاینا راکت» که توسعه‌دهنده آن است، رای ماموریت‌های متعدد خود آماده است.

جلیانگ‌۳ قادر است محموله‌ای به وزن ۱۵۰۰ کیلوگرم را به مدار ۵۰۰ کیلومتری خورشید حمل کند. شرکت چاینا راکت قبلاً گفته بود این موشک می‌تواند بیش از ۲۰ ماهواره را با هزینه پرتاب کمتر از ده هزار دلار به ازای هر کیلوگرم حمل کند که نرخ رقابتی جهانی برای راکت‌های کوچک بالابر است.

این موشک از سواحل جنوب استان گوانگدونگ به سوی مدار رفت و دومین پرتاب موشک از این پایگاه تنها در دو ماه را رقم زد.

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین خواستار گسترش صنایع استراتژیک از جمله بخش تجاری فضا شده است که برای ساخت صورت فلکی ماهواره برای ارتباطات، سنجش از دور و ناوبری کلیدی تلقی می‌شود.

سال گذشته شاهد ۱۷ پرتاب تجاری چینی با یک شکست بودیم که در میان رکورد جدید ۶۷ پرتاب مداری توسط چین جای گرفته بود و در مقایسه با ۱۰ پرتاب تجاری چین در سال ۲۰۲۲ با دو شکست بیشتر همراه بود.

چین در سال ۲۰۲۳ بیش از هر کشور دیگری به جز ایالات متحده ماهواره و موشک پرتاب کرده است.

برای ساخت شبکه‌های ماهواره‌ای تجاری، توانایی چین برای باز کردن بیشتر پنجره‌های پرتاب، گسترش انواع راکت‌ها برای تطبیق با اندازه‌های مختلف محموله، کاهش هزینه‌های پرتاب و افزایش تعداد سایت‌های پرتاب مانند ساخت فرودگاه‌های فضایی بیشتر و استفاده از کشتی‌های پرتاب دریایی بسیار مهم است.

شرکت چاینا راکت که زیرمجموعه شرکت «آکادمی فناوری سیستم‌های پرتاب چین» (CALT) به شمار می‌رود، از موشک سوخت جامد اسمارت دراگون ۳ به منظور پرتاب ماهواره برای مشتریان تجاری استفاده خواهد کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر