صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۱ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۲

طراحی ربات بیوهیبریدی دوپا توسط محققان خارجی

اخیراً، دانشمندان ژاپنی گزارش کرده‌اند که یک ربات بیوهیبریدی دوپا تولید کرده‌اند که می‌تواند به آرامی بچرخد
کد خبر : 894569

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از مجلۀ ساینس؛ برخی از پیشرفته‌ترین ربات‌های امروزی می‌توانند از روی موانع بپرند، در فضاهای تنگ بخزند و با ظرافت شنا کنند؛ البته همۀ این حرکت‌ها باید در خط مستقیم باشد.

به عبارت دیگر، «چرخش» معمولاً چالشی برای ماشین‌های اصطلاحاً «بیوهیبرید» (biohybrid) ایجاد می‌کند. ماشین‌های بیوهیبرید بافت زنده را با مواد رباتیک ترکیب می‌کنند.

اخیراً، دانشمندان ژاپنی گزارش کرده‌اند که یک ربات بیوهیبریدی دوپا تولید کرده‌اند که می‌تواند به آرامی بچرخد. اگر بتوان از این تکنیک در سایر بیوهیبریدها استفاده کرد، شاید بتوان راهی یافت که این ماشین‌ها در عملیات جستجو و نجات یا کاوش در محیط‌های نامناسب در اعماق دریا، به شیوه‌ای ماهرانه‌تر توان مانور داشته باشند.

پاهای ربات جدید که در آب معلق هستند از عناصر پرینت سه بعدی، لاستیک انعطاف‌پذیر و بافت ماهیچۀ اسکلتی ساخته شده است که با کشت سلول‌های موش در آزمایشگاه تولید شده است. همانطور که در ویدئوی بالا مشاهده می‌شود، محققان آب را با الکتریسیته باردار می‌کنند و باعث می‌شوند بافت ماهیچه‌ای منقبض شود و ربات یک قدم به جلو بردارد.

با ایجاد انقباضات متناوب در هر 5 ثانیه، ربات می‌تواند با سرعت آرام 5.4 میلی‌متر در دقیقه راه برود. اگرچه سرعت این ربات چندان زیاد نیست، اما توان کنترل آن بسیار قابل توجه است.

دستگاه همچنین می‌تواند بچرخد و در کمتر از 1 دقیقه یک چرخش 90 درجه انجام دهد. برای این کار این ربات یکی از پاهای خود را لنگر می کند و پای دیگر به قدم زدن ادامه می‌دهد. محققان خاطرنشان می‌کنند که هرچند این روش ممکن است بسیار کند به نظر برسد، اما برای ربات‌های بیوهیبرید پیشرفت بسیار مهمی است.

این ربات در وضعیت کنونی خود چندین محدودیت دارد: برای جلوگیری از خشک شدن ماهیچه‌ها باید در آب غوطه‌ور باشد، و هر یک از دو پا باید به طور جداگانه با الکتریسیته منقبض شوند.

محققان خاطرنشان می‌کنند که با این حال، این ابداع تازه می‌تواند راه را برای ربات‌های بی‌صدا، منعطف و کم‌صرف هموار کند.

انتهای پیام/

برچسب ها: ربات ماهیچه
ارسال نظر