کشف نوع سوم آلزایمر برای سنین پایین توسط محققان
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اکونومیست، محققان آلزایمر را که شایعترین بیماری زوال عقل است به دو نوع تقسیم میکنند.
آلزایمر اسپورادیک نوع بسیار شایع آن است که معمولاً در سنین بالای ۶۵ سال رخ میدهد. نوع دیگر که جنبه ارثی دارد، مربوط به معدود جهشهای ژنی است و علائم آن از دهه سوم زندگی بروز پیدا میکند؛ اما اکنون شواهد از وجود نوع سوم آلزایمر حکایت میکند که شیوع آن بسیار نادر است.
محققان میگویند پنج بیمار مبتلا به آلزایمر زودرس را شناسایی کردهاند که ممکن است در اثر استفاده از هورمون رشد یا «دورا ماتر» انسانی که در دوره کودکی برایشان تجویز شده بود، به زوال عقل مبتلا شده باشند.
نشانههای آلزایمر در این افراد در بازه سنی ۳۸ تا ۵۵ سالگی بروز کرده است؛ اگر چنین چیزی صحت داشته باشد، ما با نوعی آلزایمر «یاتروژنیک» یا درمانزاد مواجه هستیم که ناشی از عوارض جانبی داروها است.
این مطالعه نشان میدهد که آلزایمر ممکن است طی روند درمان و در شرایطی خاص از فردی به فرد دیگر منتقل شود؛ البته در اینجا مسری بودن مشابه آنچه در سرماخوردگی تجربه میکنیم، نیست.
این روزها هورمون رشد بهصورت مصنوعی ساخته میشود و سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که از پیوند دورا ماتر انسانی خودداری کنید.
انتهای پیام/