صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۱۴ بهمن ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا تأکید شد؛

لزوم آموزش و تربیت دانشجویان و مهندسان نخبه‌ در حوزه هوافضا + فیلم

عضو هیئت علمی هوافضا دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: باید دانشجویان و مهندسان نخبه‌ را در عرصه هوافضا و تسخیر این حوزه، تربیت کنیم و آموزش دهیم.
کد خبر : 894395

ساسان امانی عضو هیئت علمی هوافضا دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا با تبریک ۱۴ بهمن روز فناوری فضایی اظهار کرد: ۱۵ سال قبل ایران توانست با قراردادن ماهواره «امید یک» در ارتفاع  ۲۲۰ کیلومتری وارد عرصه پرتاب‌های ماهواره‌ای شود که گام بزرگی در توسعه فناوری در کشور اتفاق افتاد.

وی با بیان اینکه بعد از این اتفاق با توجه به هدف گذاری‌هایی که انجام شد، روزبه‌روز پرتاب‌های مختلفی داشتیم، افزود: در سالیان گذشته به ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری رسیدیم که باید گفت پرتاب‌های زیر ۷۰۰ کیلومتر برای ماهواره‌های سنجشی ارتفاع نرمالی است.

وی با تأکید بر اینکه مقاومت‌های زیادی برای اینکه ایران نتواند دستاورد خود را تثیبت کند انجام و همه مقاومت‌ها با شکست مواجه شد، تصریح کرد: کشور راه خود را در عرصه فضا پیدا کرده است.

عضو هیئت علمی هوافضا دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز به خبر مسرت‌بخش پرتاب موفقیت آمیز ماهواره‌بر سنگین سیمرغ طی چند روز گذشته اشاره کرد و گفت: این ماهواره‌بر بعد از چند شکست توانست سه ماهواره را به صورت همزمان در مدار قرار دهد که قراردادن سه ماهواره به طور همزمان فوق العاده توسعه بزرگی است که البته بدخواهان نظام مجدداً شروع به سم‌پاشی می‌کنند.

امانی با تأکید بر این موضوع که فناوری فضایی مهم است، زیرا می‌تواند عامل توسعه باشد، خاطرنشان کرد: تقریباً همه تکنولوژی‌های روزمره تاز سرریز دانش فضایی حاصل شده است، زیرا کشور‌های مختلف هزینه سنگینی برای توسعه دانش هوافضایی انجام می‌دهند و بعد از آن سرریز دانش وارد زندگی مردم می‌شود که نمونه آن تلویزیون‌های دیجیتال، دوربین‌های دیجیتال، سیستم‌های مخابراتی و جی پی اس نمونه آن است.

وی سامانه‌های هوافضا را یکی از پایه‌های اصلی توسعه برشمرد و گفت: کشور ما هفت اولویت اصلی در توسعه دارد که انرژی هسته‌ای اولویت چهارم و هوافضا اولویت دوم کشور به شمار می‌آید یعنی این حوزه به قدری مهم است که اولویت دوم محسوب می‌شود.

 کشور‌های مختلف سعی در رسیدن به ماه و مریخ دارند 

عضو هیئت علمی هوافضا دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ادامه داد: کشور‌های مختلف سعی در رسیدن به ماه و مریخ دارند که شاید در نگاه اول کوته‌فکرانه به نظر بیاید که اینهمه هزینه برای چه انجام می‌شود درحالی‌که اگر دیر جنبیده شود، کشور‌های مختلف همه منظومه‌های شمسی را مسخر می‌کنند و دیگر چیزی برای ما باقی نمی‌ماند.

امانی متذکر شد: با توجه به منابع، مواد و امکان زندگی و فرایندی که در فضا وجود دارد تا ۲۰ سال آینده  سفر به آنجا عادی خواهد شد برای همین باید در این عرصه کار کنیم و برای تسخیر آن، دانشجویان و مهندسان نخبه‌ای را در این عرصه تربیت کنیم و آموزش دهیم.

وی در خصوص توسعه فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی ابراز کرد: به تازگی مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شده است که در تبریز هم این اتفاق افتاده و دانشجویان اگر دارای ایده هستند، می‌توانند به محصول تبدیل کنند به این مراکز مراجعه کنند، زیرا افرادی آنجا هستند که ایده آن‌ها را پردازش می‌کنند و راهکار ارائه می‌دهند تا بتوانند در مسیر درستی گام بردارند.

عضو هیئت علمی هوافضا دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ادامه داد: دانشجویان می‌توانند در قالب حلقه‌های زنجیر در توسعه فناوری دانشگاه هم نقش ایفا کنند.

دانشگاه آزاد تبریز بزرگ‌ترین پروژه صنعتی دانشگاه آزاد کشور را در اختیار دارد

امانی بیان کرد: دانشگاه آزاد تبریز بزرگ‌ترین پروژه صنعتی دانشگاه آزاد کشور را در اختیار دارد و آن هم ماشین‌های‌ای جی وی که برای مجموعه تراکتورسازی طراحی و ساخته می‌شود و بالغ بر ۸۰ میلیارد تومان قرارداد هست که دو نمونه آزمایشی ساخته و مورد تأیید تراکتور سازی قرار گرفته است.

وی درباره چگونگی اجرای طرح گفت: اینکار توسط دانشجویان مستعدی که در گروه‌های مختلف ازجمله مکانیک، هوافضا و کامپیوتر، مهندسی مواد و شیمی داشتیم و دانش‌آموختگان این دانشگاه انجام شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر