همایش معنویتهای نوظهور و معنویت اسلامی
به گزارش خبرنگار گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، معنویت اسلامی کیفیتی روحانی است که در اثر ارتباط انسان با حضرت حق از مسیر بندگی و عبادت رب العامین و بر اساس شناخت و عمل به احکام اسلام به دست میآید. این معنویت در مراحل بالا به قرب الهی، قلب سلیم و حیات طیبه منجر میشود. در این دیدگاه رسیدن به معنویت شرایطی دراد؛ باور به وجود و یگانگی الله، باور به معاد، باور به نبوت و آشنایی با احکام دین و التزام عملی به آنها.
از دگر سو عرفانهای نوظهور بشکل کلی در چند بنیان شباهت دارند: کهنه خواندند ادیان ابراهیمی، فقه گریزی و شریعت زدایی، هماهنگ کردن خود با مدهای روز. این عرفانها تلاش میکنند با کنار گذاشتن نقش دین در زندگی و گذر از فقاهت و شریعت، آیئنهایی را بسازند که بی نیاز از عبادت، رعایت حلال و حرام و تکلیف محوری، به مریدهایشان حس خوشایند، اما در واقع خلسه آور منتقل کنند تا آدمی گمان کند که میتواند هر کاری که دوست میدارد انجام دهد و همزمان نیازش به معنویت را هم برطرف کند.
در سالهای اخیر پای این گونه عرفانهای دروغین به جوامع اسلامی و کشورمان هم گشوده شده است. در همین راستا جوامع علمی چه دانشگاهی و چه حوزوی به پژوهش در شناسایی و آسیب شناسیها آنها میپردازند تا بتوانند با با برگزاری همایش و نشر یافتههایشان جامعه را با آسیبها و خطرات این جریانات آشنا کنند.
بر همین اساس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی همت به برپایی همایشی کرده است.
دومین همایش معنویتهای نوظهور و معنویت اسلامی؛ مقایسه و نسبت سنجی پنجشنبه (۱۲ بهمنماه) از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با همکاری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و پژوهشکده اخلاق و معنویت در شهر قم برگزار میشود.
مهمترین محورهای همایش عبارتاند از:
- مفهوم شناسی معنویت در معنویتهای نوظهور و معنویت اسلامی
- جاذبههای معنوی در معنویتهای نوظهور و معنویت اسلامی
- راهکارهای تحول معنوی در معنویتهای نوظهور و معنویت اسلامی
- شخصیتها و معلمان معنویت در معنویتهای نوظهور و معنویت اسلامی
- روش شناسی مقایسه معنویتهای نوظهور و معنویت اسلامی
پژوهشگران، اساتید دانشگاه، دانشجویان و علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات تکمیلی به این نشانی مراجعه کنند.
انتهای پیام/