صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حرکت کهکشان‌های ماهواره‌ای نشان از جهانی جوان‌تر دارد

حرکات کهکشان‌های ماهواره‌ای در اطراف گروه‌ها و خوشه‌های کیهانی یافته‌های ارزشمندی در مورد وضعیت شکل‌گیری آنها ارائه می‌کند.
کد خبر : 894152

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس‌ایکس؛ در مدل‌های استاندارد کیهان‌شناسی، شکل‌گیری ساختار‌های کیهانی با ظهور ساختار‌های کوچک آغاز می‌شود و سپس تحت ادغام سلسله مراتبی قرار می‌گیرند و منجر به تشکیل سیستم‌های بزرگ‌تر می‌شوند. با پیر شدن جهان، گروه‌ها و خوشه‌های کهکشانی عظیم، که بزرگترین سیستم‌ها هستند، تمایل به افزایش جرم دارند و به حالت پویایی آرام‌تری می‌رسند.

حرکات کهکشان‌های ماهواره‌ای در اطراف این گروه‌ها و خوشه‌ها یافته‌های ارزشمندی در مورد وضعیت شکل‌گیری آنها ارائه می‌کند. مشاهدۀ چنین حرکتی سرنخ‌های مهمی در مورد سن جهان ارائه می‌دهد.

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی پروفسور گوئو چی (Guo Qi) با استفاده از داده‌های عمومی پیمایش اس‌دی‌اس‌اس (Sloan Digital Sky Survey) از رصدخانۀ ملی نجوم آکادمی علوم چین (NAOC) جفت‌های ماهواره‌ای اطراف گروه‌های کهکشانی عظیم را تحلیل کردند. یافته‌های این تیم نشان می‌دهد که ممکن است جهان جوان‌تر از چیزی باشد که مدل‌های استاندارد پیش‌بینی می‌کنند.

پژوهشگران حرکت جفت‌های ماهواره‌ای مستقر در دو سوی گروه‌های کهکشانی عظیم را بررسی کردند و دریافتند که شمار جفت‌های مازاد با انحراف از شتاب همبسته است.

پروفسور گئو چی، نویسندۀ مسئول این مقالۀ پژوهشی می‌گوید: «زیاد بودن تعداد جفت‌های ماهواره‌ای که همبستگی نشان می‌دادند حاکی از حضور کهکشان‌های ماهواره‌ای است که یا اخیراً ایجاد شده‌اند یا در حال سقوط هستند.»

این مازاد در شبیه‌سازی‌های کیهان‌شناسی به‌روز نیز یافت شد، اما بزرگی این اثر به‌طور قابل‌توجهی کمتر از میزانی بود که در مشاهدات کشف شده است. اختلاف معنادار میان مشاهدات و شبیه‌سازی‌ها نشان می‌دهد که گروه‌های کهکشانی عظیم در جهان واقعی جوان‌تر هستند.

دکتر گئو چی می‌گوید: از آنجایی که سن گروه‌های کهکشانی عظیم می‌تواند ارتباط نزدیکی با سن جهان داشته باشد، این یافته‌ها نشان می‌دهد که جهان جوان‌تر از چیزی است که با مدل تابش زمینه کیهانی (Cosmic microwave background) به دست آمده است.

این یافته‌ها چالشی پیش روی مدل کیهانی کنونی می‌گذارد و شاید به حل مسئلۀ تنش هابل نیز کمک کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر