صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

چهره‌های تولیدشده توسط هوش مصنوعی؛ واقعی‌تر از واقعی؟

محققان دریافته‌اند که چهره‌های ایجادشده توسط هوش مصنوعی به ویژه چهره‌های افراد سفیدپوست، اغلب واقعی‌تر از عکس‌های واقعی تصور می‌شوند. این امر می‌تواند خطرات جدی برای انتشار اطلاعات نادرست ایجاد کند.
کد خبر : 894141

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیویورک تایمز، محققان دریافته‌اند که چهره‌های ایجاد شده توسط هوش مصنوعی به ویژه چهره‌های افراد سفیدپوست، اغلب واقعی‌تر از عکس‌های واقعی تصور می‌شوند. این پدیده که به عنوان هایپررئالیسم (hyper-realism) شناخته می‌شود، نگرانی‌هایی را در مورد انتشار احتمالی اطلاعات نادرست آنلاین ایجاد کرده است.

مطالعات متعدد، از جمله مطالعاتی که توسط «امی داول» (Dr. Amy Dawel)، دانشیار دانشگاه ملی استرالیا انجام شده، نشان می‌دهند که ابزارهای هوش مصنوعی که با داده‌های چهره‌های سفیدپوست آموزش دیده‌اند، در تولید چهره‌های واقع‌گرایانه عملکرد بسیار خوبی دارند. دلیل این امر این است که الگوریتم‌های این ابزارها بر پایه ویژگی‌های چهره‌های سفید پوست شکل گرفته‌اند.

در این پژوهش، تصاویری از چهره‌های واقعی و تولید شده با هوش مصنوعی به شرکت‌کنندگان نمایش داده شد. آنها می‌بایست تشخیص می‌دادند که کدام چهره‌ها واقعی هستند.

نتایج نشان داد که شرکت‌کنندگان در تشخیص چهره‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی عملکرد بسیار ضعیفی داشتند. آنها تنها 54 درصد از تصاویر را به درستی تشخیص دادند.

داول از سطح اعتماد بیش از حد شرکت‌کنندگان در تشخیص چهره‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی ابراز شگفتی کرد و گفت: این پدیده به سبک‌های تفکر اشاره دارد که ما بیش از حد به تصاویر اینترنتی اعتماد داریم و این امر ما را در برابر اطلاعات نادرست آسیب‌پذیرتر می‌سازد. 

وی معتقد است که این امر می‌تواند باعث سردرگمی و گمراهی مردم شده و به گسترش اطلاعات نادرست و گمراه‌کننده منجر شود. 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر