صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بخش رقابتی جشنواره تجسمی فجر گشایش یافت

آیین گشایش بخش رقابتی جشنواره تجسمی فجر (طوبی زرین) در گالری صبای فرهنگستان هنر برگزار شد.
کد خبر : 893973

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین گشایش نمایشگاه بخش‌های رقابتی جشنواره (طوبی زرین) و بازار هنر دقایقی پیش با حضور مسئولان حوزه تجسمی ، دهم بهمن مه در گالری صبای فرهنگستان هنر برپا شد.

این مراسم با حضور محمود سالاری، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خراسانی زاده مدیرکل هنرهای تجسمی، امیر عبدالحسینی، دبیر جشنواره و جمعی از هنرمندان این عرصه آغاز شد.

شانزدهمین جشنواره تجسمی فجر با افتتاح نمایشگاه‌های مفاخر هنرهای تجسمی و همچنین آینه در آینه ۳ ، هشتم بهمن ماه در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد.

در بازار هنر، آثار هنرمندانی همچون محمدعلی ترقی جاه، مکرمه قنبری، منوچهر نیازی، هادی روشن ضمیر، نصرالله افجه‌ای، جلال شباهنگی، ناصر اویسی، صادق تبریزی و ... به نمایش گذاشته شد. 

کاظم چلیپا دبیر بخش نقاشی جشنواره شانزدهم در جمع خبرنگاران گفت: اولین موضوع روشن شدن چراغ خود هنرمندان سطح کشور است؛ این مملکت از دیرباز در رابطه با هنر فعالیت گسترده‌ای داشته. هنر ایرانی، فولکلور، رسمی و ... با زندگی مردم عجین است. هنر در زندگی مردم این سرزمین جاری است. 

این هنرمند افزود: طی روندی هر ساله همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می‌شود که نوعی نگاه محتوایی دارد. استقبال باید از سمت نسل من باشد که سایر هنرها، مردم و شهدا را دیده است. در بینال‌های نقاشی هدف، انتخاب پیشروترین اثر است اما این جشنواره بزرگداشتی است که در کنار آن جوایزی نیز اهدا خواهد شد. 

چلیپا با اشاره به اینکه  با جوایز و سیاست‌گذاری مسئولیت ندارد، گفت: به عنوان دبیر حضور دارم. از همه شرکت‌کنندگان ممنونم که منت گذاشتند و شرکت کردند. حال چون جنبه مسابقه پیدا کرده ممکن است عده‌ای حذف و عده‌ای برنده شوند.

وی با اشاره به بازارچه‌ای که در کنار موزه هنرهای معاصر واقع شده، گفت: بین موزه هنرهای معاصر و موزه فرش فضایی وجود دارد که جزیی از موزه هنرهای معاصر است. آن جا باید گالری‌هایی برپا و آثاری نمایش داده می‌شد که یک گام به رسیدنشان به موزه مانده است. 

این هنرمند گفت: یکی از دلایل حضور من در این جشنواره قولی است که از سوی آقای خراسانی‌زاده داده شده؛ او گفته است ما آمدیم که موزه هنرهای معاصر را به جایگاه اصلی خود برگردانیم.

همچنین محمد خراسانی‌زاده، رییس شورای سیاست‌گذاری شانزدهمین دوره از جشنواره تجسمی فجر در جمع خبرنگاران درباره کنار یکدیگر قرار گرفتن بخش بازار هنر با آثاری از مفاخر هنرهای تجسمی و بخش رقابتی اظهار کرد: بخواهیم یا نخواهیم یکی از مولفه‌های تاثیرگذار در هنرهای تجسمی آرت‌فرها، اکسپوها، حراجی‌ها و بازارهای هنر هستند؛ البته با توجه به رویکرد فرهنگی خود، فرهنگ به هنر جهت‌دهی خواهد کرد.

مدیرکل هنرهای تجسمی افزود: این اولین بار نیست که بخش بازار هنر برگزار می‌شود؛ در ادوار نخستین نیز بخش اکسپو را همزمان با جشنواره فجر داشتیم. نگاه کلی ما این است که اثر هنری باید بتواند بازار خود را پیدا کند. علاقه‌مند هستیم که نگارخانه‌ها پایشان به جشنواره باز شود و در این زمینه فعالیت کنند. 

وی ادامه داد: در فضایی که امروز هستیم تا پایان بهمن نمایشگاه برقرار خواهد بود. پربحث‌ترین بخش ما، بخش رقابتی است که حدود ٧٧١ اثر از ۵۵٠ هنرمند روی دیوارها رفته است. این در شرایطی است که چیدمان‌ها تک اثر شناخته می‌شوند. کیفیت آثار از نظر داوران بسیار خوب است و اعتقاد دارند که در پنج یا شش سال گذشته چنین کیفیتی به چشم نخورده است. از این جهت می‌توان افتخار کرد که فجر هنرمندان تجسمی در قله خود ایستاده است.  

خراسانی‌زاده گفت: رویکرد فیلم‌ها نیز جریان‌سازی برای تولید مستندسازی در مسیر هنر است. 

او در توضیح نصب دیوارنگاره شهری هم خاطرنشان کرد: از بین دیوارنگاره‌های به نمایش درآمده یک اثرِ برگزیده خواهیم داشت که هزینه جایزه آن نیز به عهده سازمان زیباسازی شهر تهران است و سه اثر برگزیده جشنواره نیز روی دیوارهای شهر خواهد رفت.

انتهای پیام/

ارسال نظر