صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۵۷ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۲
بر اساس تحقیقات علمی؛

تلفن هوشمند شکل راه‌رفتن را تغییر می‌دهد

محققان نشان دادند کار با تلفن همراه می‌تواند راه رفتن را مختل کند، سرعت را کاهش دهد و خلق و خوی شما را بد کند.
کد خبر : 893935

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیویورک‌تایمز؛ مارکام هاید (Markham Heid) در مقاله‌ای که به تازگی برای نیویورک تامیز نوشته دربارۀ پدیده‌ای صحبت می‌کند که بسیاری از ما به آن آگاه شده‌ایم: تأثیر استفاده از تلفن در هنگام راه رفتن و خطرات بالقوه و تأثیرات منفی بر سطح توجه، خلق و خو و سلامت جسمانی.

به گفتۀ وی، تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده از تلفن در حین راه رفتن منجر به نابینایی موقت ناشی از بی‌توجهی می‌شود و باعث می‌شود افراد نسبت به محیط اطراف خود آگاهی کمتری داشته باشند. بدین ترتیب خطر تصادف نیز افزایش می‌یابد.

علاوه بر این، استفاده از تلفن همراه بر رفتار ما هنگام راه رفتن نیز تأثیر می‌گذارد، سرعت ما را کاهش و وضعیت بدن را تغییر می‌دهد. همۀ این‌ها می‌تواند منجر به کاهش فعالیت بدنی و افزایش فشار بر روی گردن و عضلات بالای کمر شود.

استفاده از تلفن در حین راه رفتن می‌تواند سطوح استرس را نیز افزایش دهد، چنانچه افزایش سطح کورتیزول این امر را تأیید می‌کند. برعکس، ثابت شده که پیاده‌روی در طبیعت و بدون استفاده از تلفن همراه اثرات مثبتی به همراه دارد و خلق و خو و رفاه ذهنی را بهبود می‌بخشد.

مطالعات اخیر همچنین نشان می‌دهند که آسیب‌های ناشی از راه رفتن و استفاده از تلفن همراه در گروه‌های سنی مختلف شایع است و افراد جوان‌تر به دلیل استفادۀ بیشتر از تلفن در معرض خطر بیشتری هستند.

در پایان، مارکام هاید بر پیامدهای منفی استفاده از تلفن در حین راه رفتن، از جمله کاهش آگاهی از موقعیت، تغییر شکل راه رفتن، افزایش سطح استرس و افزایش خطر آسیب‌دیدگی تأکید می‌کند. بدین ترتیب باید به لزوم حفظ احتیاط هنگام استفاده از دستگاه‌های تلفن همراه در معابر پیاده و اطمینان از ایمنی و رفاه شخصی توجه بیشتری شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر