بلوتوث چه طور کار میکند؟
خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم ملی؛ حدود 20 سال پیش که نه خبری از شبکههای اجتماعی بود و نه اینترنت این قدر فراگیر شده بود، تنها فناوری که میتوانست گوشیهای ما را به هم وصل کند و به کمکش عکس و فیلم را برای دوست و فامیل بفرستیم همین بلوتوث بود. این فناوری هنوز هم کهنه نشده و با کمکش میتوانید هدفون بیسیمتان را به لپتاپ و گوشی همراه وصل کنید و فایلهایتان را از روی تبلت به تلویزیون منتقل کنید اما بلوتوث دقیقاً با چه چیزی کار میکند؟
فناوری بلوتوث توسط امواج رادیویی، مخصوصاً با فرکانس 2.4 گیگاهرتز کار میکند. این فرکانس کوتاه معمولاً توسط بسیاری از وسایل هوشمند که نیاز به اتصال به سایر دستگاهها را دارند، پشتیبانی میشود. وقتی شما فایلی را برای ارسال آماده میکنید اولش آن فایل به دادههایی با دستهبندی کوچکتر تقسیم میشود و بعد این بستهها به کانالهای ارسال داده در گوشی یا ابزارتان میرود و به کمک فناوری داخل قطعه بلوتوث، کانالهای ارتباطی چک میشوند و برای ارسال به دستگاهی که بلوتوثش روشن باشد و کانالهای دریافتیاش آزاد باشند آماده میشود.
زمانی که دو دستگاه از طریق بلوتوث به هم وصل میشوند، بین آن دو شبکهای خصوصی تشکیل خواهد شد که نیازی به هیچ شبکه دیگری از جمله اینترنت وجود نخواهد داشت؛ اما اسم این قطعه الکترونیکی کوچک از کجا آمده است؟
وقتی مهندسهای برق شرکت «اریکسون» این قطعه را ساختند هرچه فکر کردند اسم خوبی برایش پیدا نکردند بعد از مدتی عدهای پیشنهاد نام بلوتوث را دادند که درواقع نام مستعار آخرین پادشاه وایکینگ در دانمارک و نروژ بود که حسابی به میوه بلوبری علاقه داشت و دندانهایش از خوردن زیاد این میوه آبی شده بود.
علت انتخاب چنین اسمی برای این فناوری هم این بود که در زمان خودش توانسته بود کلی کشور را با هم مرتبط و متحد کند و ازآنجاییکه بلوتوث هم قرار بود دستگاههای مختلف را به هم وصل کند، نام این پادشاه را برایش انتخاب کردند.
انتهای پیام/