هاشمی طبا: با حذف معاونت فرهنگی و همگانی هیچ اتفاقی نمیافتد/معاونت جوانان هم نباید در وزارت ورزش باشد
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، انتصاب محمد شروین اسبقیان در معاونت قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در حالی انتقادهای زیادی را به همراه داشته که حالا یکی از بندهای حکم ابلاغ او خبر ساز شده است.
ماجرا مربوط به انحلال معاونت فرهنگی و توسعه ورزشهای همگانی است. معاونتی که از بدو شکل گیری آن با چالشهایی زیادی رو به رو بود و بیشتر اهالی این حوزه، تشکیل آن را غیرضروری میدانستند.
در متن بند ۱۳ حکم ابلاغی وزیر ورزش و جوانان برای شروین اسبقیان، آمده است: «تا تصویب ساختار جدید، برنامهریزی و ساماندهی امور فرهنگی در کلیه حوزههای ورزشی و اهتمام جدی به تقویت و ارتقاء بسترهای فرهنگی و اخلاقی در حوزه ورزش قهرمانی و حرفهای و نظارت بر برنامههای فرهنگی فدراسیونها، ادارات کل استانی و ستاد وزارت به عهده این معاونت خواهد بود.»
اگر چه وزارت ورزش و جوانان در خصوص منحل شدن معاونت فرهنگی و توسعه ورزشهای همگانی اظهارنظر صریحی نکرده است، اما به نظر میرسد با انتقال بخش فرهنگی به معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای، از این پس دیگر اثری از این معاونت در چارت وزارتخانه نخواهد بود. به خصوص این که در حکم مذکور اشارهای به مسئولیتهای بخش همگانی هم نشده است.
در این باره به سراغ سید مصطفی هاشمی طبا یکی از مدیران باتجربه دستگاه ورزش رفتیم تا نظرش را در خصوص تغییرات اخیر وزارتخانه جویا شویم. او که سابقه سالها ریاست در سازمان سابق تربیت بدنی را دارد در واکنش به منحل شدن معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی به خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا گفت: به نظر من این معاونت تا به الان کارایی آنچنانی نداشته است؛ بنابراین با حذف آن از چارت تشکیلاتی وزارت ورزش و جوانان اتفاق خاصی نخواهد افتاد و اشکالی به وجود نمیآید. ورزش همگانی در کشور دارای فدراسیون است و اصلا نیاز به معاونت نداشت. حتی من معتقدم ورزش همگانی به فدراسیون هم نیازی ندارد. ورزش همگانی، مقولهای است که از طریق رسانهها و NGOها (سازمانهای مردمنهاد) قابل اجرا است. مکانیزمهای مختلفی میتوانند به بحث ورزش همگانی کمک کنند که مثلا شهرداری یکی از آنهاست.
هاشمی طبا معتقد است در بخش فرهنگی هم شتابزده عمل شده و نباید موضوعات آن در قالب یک معاونت گنجانده میشده است. وی ادامه داد: مباحث فرهنگی در حوزه ورزش به گونهای است که باید در همه بخشها انجام شود. مثلا معاونتهای وزارت خانه، فدراسیونهای ورزشی، ادارات ورزش استان اینها بخشیهایی هستند که هر کدام بر حسب وظیفه خود، کار فرهنگی انجام بدهد؛ بنابراین اینجا هم ابدا نیازی به تشکیل معاونت نبود!
یکی دیگر از معاونتهایی که طی سالهای اخیر به مجموعه ورزش کشور اضافه شد، معاونت امور جوانان بود که در نهایت این وزارتخانه را به وزارت ورزش و جوانان تبدیل کرد. به اعتقاد بسیاری معاونت جوانان در این مدت آن قدر منفعل عمل کرده که حتی باید زودتر از معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی منحل میشد.
رییس اسبق کمیته ملی المپیک در این باره توضیح داد: جوانان هیچ موضوعیتی با وزارت ورزش ندارد و تا کنون هم مسئولان این حوزه نتوانستند کاری را در وزارتخانه انجام بدهند. موضوع جوانان به همه نهادها و دستگاههای بر میگردد که باید در آن مشارکت کنند. نه تنها وزارت ورزش بلکه سایر وزارتخانهها مثل، بهداشت، آموزش و پرورش و مسکن... باید به این حوزه رسیدگی کنند. با توجه به این موضوع تشکیلات جوانان هم نباید در بدنه ورزش باشد.
به گزارش آنا، سازمان اداری و استخدامی کشور از مدتها قبل ایراداتی را نسبت به ساختار تشکیلاتی وزارت ورزش و جوانان و افزایش نامتعارف معاونتهای این وزارتخانه گرفته بود. به طوری که در مقطعی درباره اختصاص بودجه به وزارت ورزش نیز مشکلاتی ایجاد شد؛ بنابراین اینجا بود که تصمیم گیری شد تا یکی از شش معاونت وزارت ورزش و جوانان حذف شود که این قرعه حالا به نام معاونت فرهنگی و توسعه ورزش همگانی افتاده است.
"معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای"، "معاونت توسعه مدیریت و منابع"، "معاونت پارلمانی، حقوقی و امور استانهای وزارت ورزش و جوانان"، "معاونت امور جوانان" و "معاونت توسعه ورزش بانوان" در حال حاضر پنج شاخه اصلی چارت وزارت ورزش و جوانان به حساب میآیند.
در شرایطی که مسئولان وزارتی هنوز تصمیمی در خصوص فعالیت آینده معاونت منحل شده این وزارتخانه نگرفتند، اما احتمالاتی وجود دارد مبنی این که شاید امور مسائل فرهنگی و ورزش همگانی به یکی از دو معاونتهای قهرمانی (اصلیترین معاونت) یا بانوان واگذار شود.
به هر حال آنچه که مسلم است، وزارت ورزش و جوانان نیاز به بازنگری اساسی و تغییر در ساختار خود دارد که گفته میشود کیومرث هاشمی قرار است این تغییرات را اجرایی کند.
انتهای پیام/