صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر آغاز به کار کرد

سالاری: فروغ جشنواره هنرهای تجسمی فجر به برکت شمع وجود هنرمندان است

معاون امور هنری وزارت فرهنگ در آیین افتتاح فجر شانزدهم گفت: فروغ جشنواره هنرهای تجسمی فجر به برکت شمع وجود هنرمندانی است که از گذشته تا به حال برای رشد این نهال زحمت کشیدند و آن را به درختی شانزده‌ساله تبدیل کردند.
کد خبر : 893532
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با برپایی نمایشگاه‌های «مفاخر هنرهای تجسمی به روایت موزه هنرهای معاصر تهران» و «آینه در آینه ۳» دقایقی پیش ، هشتم بهمن‌ در موزه هنرهای معاصر افتتاح شد.
 
نمایشگاه آثار مفاخر هنرهای تجسمی به روایت موزه هنرهای معاصر تهران و آینه در آینه ۳ (پوسترهای مقطع انقلاب و پس از آن) در زمره بخش‌های شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر است امروز، یکشنبه ۸ بهمن‌ در مهم‌ترین موزه هنری غرب آسیا افتتاح شد. در بخش مفاخر هنرهای تجسمی بیش از ۸۰ اثر از ۵۵ هنرمند و در بخش پوسترهای انقلاب اسلامی ۹۷ اثر از ۲۷ هنرمند روی دیوار می‌رود. 
 
در این نمایشگاه آثار هنرمندانی چون حسین محجوبی، ابوالقاسم سعیدی، محمدحسین حلیمی، محمدعلی رجبی، ناصر اویسی، یعقوب امدادیان، جلیل رسولی، کاظم چلیپا، حبیب‌الله صادقی، حبیب‌الله آیت‌الهی، نصرالله افجه‌ای، حسین خسروجردی، جلال شباهنگی، ابوالفضل عالی، حمید شریفی آل‌هاشم، مرتضی کاتوزیان، محمد خزایی، کوروش شیشه‌گران، بهزاد شیشه‌گران، اسماعیل شیشه‌گران، مصطفی گودرزی، علیرضا عمومی و... به نمایش درمی‌آید.
 
در این برنامه مهمانانی چون محمود سالاری، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد خراسانی زاده مدیرکل هنرهای تجسمی ، امیر عبدالحسینی ، دبیرکل جشنواره، مسعود نجابتی، هنرمند تجسمی،  محمود نیرومند، دبیر اجرایی جشنواره، حضور دارند.
 
حضور چهره‌های شاخص هنر در تهران و سایر استان‌ها

امیر عبدالحسینی دبیر جشنواره در صحبت‌هایی گفت: دفتر شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به همراهی چهره‌ها و سرآمدان هنرهای تجسمی آراسته و با حضور استادان هنر و هنرمندان شریف هنرهای تجسمی ایران اسلامی گشوده شد. سرآغاز این دفتر به «هنر نوآور، خلاق، وحدت‌بخش و امیدآفرین» اختصاص یافت تا ارزش‌های هنری برآمده از اندیشه خلاق و نگاه نوآور هنرمندان این رویداد بر دل پر امید نظار‌ه‌گران آثارشان بنشیند و بر همدلی اهالی فضل و فرهنگ و دانش و هنر بیفزاید.اقبال و استقبال کمی و کیفی اهالی هنرهای تجسمی برگ زرین دیگری در دفتر جشنواره شانزدهم شد و در ادامه نیز حضور جامعه دانشگاهی در کنار جامعه حرفه‌ای هنر بر کیفیت آن افزود تا دستاوردهای درخشان هنرهای تجسمی معاصر به شایستگی ارائه شود.

وی افزود: ارسال 10076 اثر از 3429 هنرمند در تمام بخش‌های جشنواره شانزدهم و گردآوری 8597 اثر در بخش نمایشگاه‌های استانی با عنوان تجسم هنر از ظرفیت گسترده هنرهای تجسمی کشور حکایت دارد. در این میان 771 اثر از 517 هنرمند در مؤسسه فرهنگی هنری صبا به نمایش گذاشته شده که در کنار بخش‌های دیگر جشنواره روز سه‌شنبه 10 بهمن به روی هنرمندان و هنردوستان گشوده خواهد شد. در بخش تجسم هنر نیز در مجموع 1539 اثر از 420 هنرمند در 32 استان کشور ارائه شده است.

امیر عبدالحسینی گفت: حضور چهره‌های شاخص هنر در تهران و سایر استان‌ها، نسبت حضور بانوان هنرمند در تمام بخش‌ها، افزوده شدن بخش‌های دیوارنگاری شهری با 40 اثر، ناشران کتاب‌های تجسمی با معرفی بیش از 150 عنوان کتاب و شکل‌گیری بازار هنر شامل 112 اثر از 92 هنرمند، از نقاط عطف شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بر شمرده می‌شود.

وی یادآور شد: آثاری که از ذهن پویا، نگاه نافذ، جان شیفته، دل پر نور و روح صیقل یافته هنرمندان تجسمی برآمده و با رنگ‌های بی‌کران بر دیوارهای نمایشگاهی جشنواره در موزه هنرهای معاصر تهران و مؤسسه فرهنگی هنری صبا خوش نشسته است که به تعبیر جناب مولوی شاعر بزرگ ایران زمین:

از دو صد رنگی به بی‌رنگی رهی‌ست

رنگ چون ابرست و بی‌رنگی مهی‌ست

عکس آن تصویر و آن کردارها

زد برین صافی شده دیوارها

دبیر جشنواره گفت: مفاخر هنرهای تجسمی به روایت موزه هنرهای معاصر تهران آغازگر جشنواره شانزدهم شده تا شروع جشنواره به نام بزرگان هنر مزین شود؛ مفاخری که در ادوار گذشته نشان عالی جشنواره را دریافت کرده‌اند و یا در این دوره و دوره‎های بعد، جشنواره هنرهای تجسمی مفتخر خواهد بود که نشان عالی فجر را تقدیم حضور پرمهرشان کند. در این بخش 70 اثر از 55 ستاره درخشان هنر از گنجینه موزه هنرهای معاصر رخ نموده و زینت‌بخش جشنواره شانزدهم شده است. در ادامه نیز 5 اثر از 2 هنرمند صاحب‌نام و تأثیرگذاری به نمایش در آمده که به تازگی آسمانی شده‌اند تا یاد و نامشان در جشنواره شانزدهم جاری شود. استادان زنده‌یاد جلال شباهنگی و منوچهر صفرزاده. روحشان شاد.

وی در پایان گفت: بخش «آینه در آینه» که از دو سال گذشته با تدبیر استاد سید عباس میرهاشمی دبیر کل چند دوره از جشنواره فجر به ساختار این رویداد افزوده شده، پس از مروری بر نقاشی‌های انقلاب در دوره چهاردهم و نمایش عکس‌های انقلاب در دوره پانزدهم، در قدمی دیگر به مروری بر پوسترهای شاخص سال‌های انقلاب اسلامی ایران پرداخته و 98 پوستر از آن روزگار را شامل می‌شود. این بخش در جشنواره شانزدهم به دبیری دکتر محمد خزایی - از استادان ممتاز جامعه دانشگاهی و از چهره‌های شاخص گرافیک انقلاب- ساماندهی شده است.

در مجموعه هنری صبا خواهید دید که اثر دست و خلاقیت هنرمندان پیشکسوت تا جوان چگونه این در درخشان را تشکیل داده است

محمد خراسانی زاده مدیرکل هنرهای تجسمی و رییس شورای سیاست گذاری جشنواره هنرهای تجسمی در صحبت هایی گفت: از امام عصر دعوت میکنم تا همدلی یارانش را ببیند که خود او ما را دعوت کرده است در استانه جشن های انقلاب اسلامی افتخار دارم به شما عرض کنم به بزرگترین جشن فجر انقلاب خوش امدید اینجا یک وسعت عظیم دارد.

وی در ادامه افزود: به گفته آقای سالاری اگر همه چند هزار نفر و‌چند ده هزار نفر موسیقی و تیاتر و ادبیات را جمع کنیم و‌مقابل خوشنویسان، طراحان و‌گرافیست ها و … را اضافه کنیم بیش از همه آنهاست این جمعیت امسال خود را در این جشنواره بخوبی به نمایش گذاشته است.

خراسانی زاده با اشاره به اینکه تلاش شده این جشنواره جشن مشترک همه سلیقه ها با هر سلیقه و رویکردی باشد، گفت: امروز با افتخار بوسه بر دستان یکایک شما میزنم تا همه باهم همدلانه خوشحال باشیم. در مجموعه هنری صبا خواهید دید که اثر دست و خلاقیت هنرمندان پیشکسوت تا جوان چگونه این در درخشان را تشکیل داده است. موزه هنرهای معاصر بعنوان مهمترین موزه هنری غرب اسیا یکی از پشتوانه های جشنواره است و ستونهایش هنرمندان عزیز هستند.  این جشنواره به قدری بزرگ است که دبیر کل دارد و بیست و دو دبیر استانی و هزار اثر در بخشهای جانبی در مجموعه صبا و هزار و دانصد اثر در استانها نمایش داده می شود.

انتقاداتی از وضعیت دوسالانه کارتن و کاریکاتور

بهرام عظیمی مجری برنامه و داور بخش کارتن و کاریکاتور نیز با انتقاداتی از وضعیت دوسالانه کارتن و کاریکاتور و اینکه نباید هنرمندان بابت نبودن کارهایشان روی دیوار جشنواره یا عدم برگزیده شدنشان ، گفت: بهترین حالت برای یک جشنواره این است که یک تعداد جوانانی که ما آنها را نمی‌شناسیم و رفیقمان نیستند، جایزه بگیرند. 

بهرام عظیمی با پرسش درباره جوایز جشنواره خطاب به مدیران گفت: واقعا پنجاه میلیون جایزه کم است هرچه به عقب برمیگردیم میبینیم جوایز چقدر خوب بود. چهارده سال پیش من چهار سکه جایزه گرفتم ، سال پیش در همان جشنواره جایزه اصلی را گرفتم که چهار میلیون تومان نقد بود. هر هنرمندی اولین انگیزه اش برای شرکت در جشنواره اول مادی است بعد معنوی .

امیدوارم شاهد جشنواره‌ای باشیم که ریشه آن در ایران و ساقه و شاخ و برگش در تمام جهان سایه فکن باشد

محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در صحبت‌هایی اظهار داشت: کشور ما تحت اشغال نیست، ولی دشمن داریم، در شرایطی که ما مشکل داشتیم و تحریم بودیم خیلی ها مملکت و همدلی را فراموش نکردند و ایثار کردند تا امید را بین مردم رواج دهند.

وی در ادامه افزود: از همه دبیران و مدیران بخش‌ها ، داوران و هنرمندان شرکت کننده تشکر می‌کنم، فروغی اگر هست از برکت هنرمندان است این جشنواره چشم امید هنرمندان است امیدوارم شاهد جشنواره ای باشیم که ریشه اش در ایران و شاخه هایش در همه جای دنیا باشد.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ گفت: در حالی که همه تلاش می‌کنند فروغ جشنواره‌های انقلاب اسلامی را کمرنگ کنند، از تمام کسانی که در جشنواره شرکت کردند، تشکر می‌کنم. حضور تک تک کسانی که در این جشنواره شرکت می‌کنند حال کسانی را به انسان می‌دهد که در بحران‌ها مملکت را فراموش نکردند و همدلی‌ها را از یاد نبردند، دوست داشتن‌ها را زیر پا نگذاشتند و ایثار می‌کنند برای اینکه امید را در میان مردم رواج دهند.

سالاری همچنین اظهار کرد: از محمد خراسانی‌زاده، امیرعبدالحسینی و همه دبیران، داوران و کسانی که در جشنواره حضور یافتند، تشکر می‌کنم. 

معاون امور هنری در پایان گفت: امیدوارم شاهد جشنواره‌ای باشیم که ریشه آن در ایران و ساقه و شاخ و برگش در تمام جهان سایه فکن باشد.

قرائت پیام استاد فرشچیان

سپس مسعود زنده روح کرمانی پشت تریبون قرار گرفت و پیامی را از استاد محمود فرشچیان قرائت کرد.

نمایشگاه مفاخر هنرهای تجسمی دربرگیرنده منتخبی از آثار گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران است و نمایشگاه آینه در آینه ۳ (پوسترهای مقطع انقلاب و پس از آن)، آثار گنجینه حوزه هنری انقلاب اسلامی را در برمی‌گیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر