صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۱۲ - ۱۴ بهمن ۱۴۰۲
با دانش متخصصان دانش‌بنیان کشور؛

هوش مصنوعی وارد صنعت قالیشویی شد

متخصصان مکاترونیک و آی‌تی یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی مستقر در پارک علم و فناوری یزد، موفق به تولید ماشین‌آلات شست‌وشوی صنعتی فرش مجهز به فناوری هوش مصنوعی شدند.
کد خبر : 893523

محمدرضا دهقان، مدیر تحقیق و توسعه شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده ماشین‌آلات صنعتی هوشمند  شست‌وشوی قالی و فرش در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، توضیحاتی درباره محصولات دانش‌بنیان تولید شده در این شرکت ارائه کرد و گفت: این شرکت به‌صورت کاملا تخصصی در حوزه صنعت قالیشویی فعالیت دارد.

وی ادامه داد: احساس نیاز و خلئی که تیم تحقیق و توسعه شرکت از سال 1391 در جزئیات تجهیزات صنعت شست‌وشوی فرش و قالی کشور داشت، این بود که علاوه‌بر فرآیندهای سنتی شست‌وشو که اغلب با مشکلاتی مواجه است بیشتر به تجهیزات غیرحرفه‌ای برمی‎گردد که اغلب پاسخگوی نیاز صاحبان قالیشویی به‌ویژه برای شست‌وشوی فرش‌های دست‌باف نیست.

دهقان بیان کرد: صنعت قالیشویی دارای سه مرحله است؛ شست‌وشو، آب‌گیری و خشک‌کردن فرش. امکانی که توسط این 3 دستگاه جدیدی که طراحی کردیم فراهم آمده مکانیزه‌کردن تمام این فرآیند بدون دخالت اپراتور و نیروی انسانی است. منظور از سه دستگاه، دستگاه‌های شست‌وشو، خشک‌کن و گرم‌خانه است.

دهقان با بیان اینکه در تجهیزات داخل دستگاه هوشمند شست‌وشوی فرش، فناوری هوش مصنوعی به‌کار رفته است، اضافه کرد: یکی از قابلیت‌های این دستگاه مزیت شست‌وشوی فرکانسی و یا به‌اصطلاح «Vibration» است که درحین شست‌وشو، برس‌های خاص موجود هیچ آسیبی به بافت، رنگ و ریشه فرش وارد نمی‌کنند.

وی عنوان کرد: لازم به ذکر است که اکنون این دستگاه، تنها دستگاه شست‌وشوی فرش در کشور است که مجوز شستن فرش دستباف را دارد.

مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش‌بنیان درخصوص قسمت‌های مجهز به فناوری AI یا هوش مصنوعی در این دستگاه توضیح داد: برای شست‌وشوی حرفه‌ای و دقیق فرش نیاز به تشخیص بافت ریشه فرش است. برای شناسایی بافت ریشه و چگونگی حرکت بُرس‌ها، با توجه به حساسیت‌هایی که هر جنس فرش دارد، از سنسورهای هوش مصنوعی استفاده کرده‌ایم.

دهقان به یکی از جالب‌ترین بخش‌های فناورانه این دستگاه اشاره کرد و افزود: نکته قابل توجه درباره این دستگاه فرآیند دوسویه تعریف برنامه برای هوش مصنوعی و همچنین قابلیت«Training»  توسط خود پردازنده‌های نصب‌شده در دستگاه شست‌وشو است.

وی ادامه داد: منظور از قابلیت تعلیم و یادگیری توسط هوش مصنوعی این است که تمام فرآیندی که یک استادکار برای تشخیص نوع فرش، ریشه فرش، ترکیب رنگ‌ها و نحوه شست‌وشو به دستگاه منتقل می‌کند؛ تمام این اطلاعات به هوش مصنوعی داده می‌شود و این فناوری براساس نوع برنامه، از دستگاه می‌آموزد.

دهقان درخصوص کاربرد تخصصی این دستگاه تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که توسط این دستگاه قابل رفع است، رصد و شناسایی تمام لَک‌ها، کثیفی‌های ریز و درشت روی بافت و حتی داخل ریشه‌های فرش است.

مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه این دستگاه مجهز به دوربین و پردازنده مجزا است، اشاره کرد: اطلاعات جزئی از فرش ابتدا توسط دوربین‌ها ثبت و ضبط شده و سپس برای پردازنده‌های هوش مصنوعی جهت تحلیل داده‌ها، ارسال می‌شود.

دهقان به تجاری‌سازی این محصول در داخل کشور اشاره کرد و افزود: درحال حاضر حدود 500 دستگاه هوشمند شست‌وشوی فرش به قالیشویی‌های کشور فروخته شده است.

وی درباره صادرات این محصول به کشورهای مطرح دنیا بیان کرد: این دستگاه به کشورهای «High Tech» دنیا از جمله آلمان، آمریکا و قطر صادر می‌شود.

دهقان درخصوص یکی از اساسی‌ترین دغدغه‌های این شرکت درحوزه صادرات محصول توضیح داد: اگر محدودیت‌هایی از جمله موانع گمرک بر سر راه ما نبود، به کشورهای دیگری از جمله «کامرون» نیز صادرات با سهولت بیشتری انجام می‌شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر