کیمیاگری با شیشه/ شیشههای هوشمندی که برق تولید میکنند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، تحقیقات دانشمندان دانشگاه «اکول پلی تکنیک فدرال لوزان» (EPFL) و «توکیو تِک»، امکانات جدیدی را برای کاربردهای مختلف مانند پنجرههای هوشمند و حسگرها فراهم میکند.
این دانشمندان در حال مطالعه رفتار اتمها را در شیشه تلوریت بودند که به کشف مهمی دست یافتند. تلوریت شیشهای است که وقتی در معرض پالسهای فوق سریع نور لیزر پرانرژی قرار میگیرد تلوریم تولید میکند. آنها با شگفتی متوجه شدند که لیزر، بلورهای کوچکی از تلوریم و اکسید تلوریوم که هر دو مواد نیمه رسانا هستند را در داخل شیشه و دقیقاً در جایی که نور به آن برخورد میکند، ایجاد میکند. این یافته حاکی از آن است که شیشه در معرض نور روز میتواند برق تولید کند.
محققان از قابلیت ایجاد الگوهای بادوام روی سطح شیشه خبر دادند که میتوانند در هنگام روشن شدن، برق تولید کنند. این یک پیشرفت قابل توجه است، زیرا این روش به مواد اضافی نیاز ندارد و تنها چیزی که نیاز دارد شیشه تلوریت و یک لیزر فمتوثانیه برای ایجاد یک ماده رسانای فعال نوری است.
آنها میگویند: تلوریم نیمه رسانا است و یافتههای ما نشان میدهد شیشه تلوریت میتواند به طور قابل اعتمادی در مواجهه با نور، برق الکتریسیته تولید کند.
دانشمندان EPFL، شیشه تلوریت ساخته شده توسط همکارانشان در دانشگاه توکیو تِک را برای اصلاح شیشه و مطالعه اثر لیزر فمتوثانیه مورد بررسی قرار دادند.
آنها کشف کردند که با کشیدن یک الگوی خطی ساده روی سطح یک دیسک شیشهای تلوریت با قطر یک سانتی متر، میتوانند وسیلهای بسازند که قادر است جریانی را هنگام قرار گرفتن در معرض نور UV و طیف مرئی ایجاد کند؛ خاصیتی که میتواند ماهها بدون کاهش دوام بیاورد.
قابلیت این کشف بسیار زیاد است و میتواند انقلابی در نحوه استفاده ما از شیشه در زندگی روزمره ایجاد کند. این روش جدید میتواند به ساخت پنجرههای هوشمندی منجر شود که برق تولید میکنند و همچنین حسگرهایی که نور را تشخیص میدهند و کاربردهای دیگر.
نتایج این تحقیقات در نشریه Physical Review Applied منتشر شده است.
انتهای پیام/