احتمال پیشیگرفتن مصرف برق از ظرفیت تولید
به گزارش آنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو ، حمید چیتچیان امروز در حاشیه جلسه مدیریت مصرف برق در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه میزان مصرف برق در فصول مختلف متفاوت است و بیشترین مصرف در فصل تابستان صورت میگیرد، لذا تدابیری را برای گذر از بحران خاموشی در تابستان در نظر گرفتهایم که مهمترین آنها توجه به مدیریت مصرف است.
وی با بیان اینکه براساس تجربه میتوان گفت پیک یا قله مصرف در دو ماه تیر و مردادماه اتفاق میافتد، اظهار کرد: صنعت برق ناچار است تمام تمهیدات لازم را برای گذر پیک به کار بگیرد تا در آن زمان دچار کمبود برق نباشیم و مردم بتوانند با اطمینان از برق مورد نیاز خود استفاده کنند.
وزیر نیرو با اشاره به کارهای صورت گرفته برای این مهم گفت تمام تلاش ما این است تا چند واحد نیروگاهی که جدیدا ساخته شده قبل از وقوع پیک وارد مدار شود و ما بتوانیم ظرفیت تولید را افزایش دهیم.
چیتچیان یکی دیگر از اقدامات وزارت نیرو را برای مدیریت مصرف برق تشریح کرد: با مصرفکنندگان بزرگ برق همچون صنایع تفاهمنامهای برقرار کردهایم تا بتوانیم در صورت کمبود ظرفیت تولید برق برای تامین نیازهای برق از کمک این مجموعهها استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: آییننامه ویژهای برای این کار در نظر گرفته شده بهطوری که کارخانجات میتوانند میزان مصرف برق خود را در زمان پیک کاهش و در ساعات دیگر افزایش دهند.
وزیر نیرو تصریح کرد: یکیدیگر از اقدامات صورت گرفته این است که عمده موسسات بزرگ مانند کارخانجات، بیمارستانها، هتلها، مجتمعهای تجاری که ظرفیتهای تولید برق اضطراری دارند را به کار بگیریم.
چیتچیان با بیان اینکه در حال حاضر 3000 مگاوات ظرفیت دیزلهای تولید برق اضطراری در کشور وجود دارد، اظهار کرد: آییننامهای به همین منظور تدوین و ابلاغ شده تا کسانی که چنین ظرفیتهایی دارند در زمان نیاز این ظرفیتها را به مدار آورند و وزارت نیرو نیز در قبال این کار مبلغ خوبی را پرداخت کند.
وی با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف به عنوان مهمترین راهکار وزارت نیرو برای دورزدن خاموشی گفت: مدیریت مصرف جزو یکی از برنامهها و راهکارهایی است که وزارت نیرو به شدت به آن تاکید دارد و هدف این است که مردم با کنترل میزان مصرف خود در تامین برق مورد نیاز همکاری لازم را داشته باشند.
وزیر نیرو با بیان اینکه آمادگی تمام نیروگاههای موجود برای تولید حداکثری برق در فصل تابستان یکیدیگر از نکات مورد توجه وزارت نیرو است، بیان کرد: تمام برنامههایی که برای توسعه در نظر گرفته شده باید قبل از وقوع پیک سال تحقق پیدا کند تا محدودیت ظرفیت انتقال و توزیع موجب خاموشی نشود.
چیتچیان با ابراز امیدواری نسبت به این مساله که تابستان بدون خاموشی سپری خواهد شد، گفت: امیدواریم با هوشیاری و هوشمندی تمام عوامل و شرکت برق و همچنین با همکاری مردم بتوانیم تابستانی خوب و عاری از خاموشی داشته باشیم.
وی در خصوص ظرفیت تولید در فصل تابستان اظهار کرد: در حال حاضر آمادگی تولید 52 هزار مگاوات برق را داریم، اما اگر میزان حرارت دما افزایش یابد، احتمال این وجود دارد که میزان مصرف از این عدد فراتر رود، لذا تقاضای ما از مردم این است که با مدیریت مصرف ما را در این مهم یاری دهند.
وزیر نیرو در خصوص عدم تمایل مردم نسبت به استفاده از پنلهای خورشیدی ادامه داد: به نظر من یکی از دلایل این میتواند باشد که در شرایط فعلی برق با قیمت بسیار پایین در اختیار مردم قرار میگیرد و همین مساله باعث شده که مردم استقبالی از سیستمهای تولید برق خورشیدی نکنند.
چیتچیان تصریح کرد: اگر از سیستمهای خورشیدی استفاده شود نه تنها به تامین برق کمک خواهد شد، بلکه به حفظ محیط زیست و جلوگیری از انتشار گازهای آلاینده نیز کمک میشود لذا هرچه ما بتوانیم از انرژی تجدیدپذیر برق بیشتری تولید کنیم، نیاز ما نیز کاهش پیدا میکند.
وی در خصوص قوانینی که در حوزه برخورد با پرمصرفها وجود دارد، گفت: قوانین و مقرراتی مدتی است که در این زمینه تدوین شده و هر چه میزان مصرف افزایش پیدا کند تعرفهها نیز افزایش مییابد.
انتهای پیام/