صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۲۹ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۵

نیروی پنجم طبیعت نیز رخ نمود

محققان در اکتشافات جدید خود به نیروی پنجم طبیعت دست یافتند که می‌تواند بسیاری از پرسش‌های آنها را درباره علم فیزیک پاسخ دهد.
کد خبر : 89333

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از upi، گروهی از فیزیکدانان مجارستانی سال گذشته مقاله‌ای منتشر کردند که در آن از احتمال وجود نیروی پنجم در طبیعت خبر داده بودند. اما مطالعات اخیر دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا این مقاله را مورد توجه قرار داده است.


مدل استاندارد فیزیک ذرات که به دانشمندان در تشریح علم فیزیک کمک می‌کند، از چهار نیروی اصلی تشکیل شده است که عبارتند از: جاذبه، الکترومغناطیس و نیروهای اتمی ضعیف و قوی. دانشمندان که مدت‌ها روی این مقوله تحقیق می‌کردند، بعد از مدت‌ها توانستند مدارکی دال بر وجود نیروی پنجم در طبیعت بیابند.


از آنجا که این مدل استاندارد قادر به تشریح وجود و نوع عملکرد ماده تاریک نبود، دانشمندان همواره به دنبال نیروهای جایگزین بودند. گروه تحقیقاتی مجارستانی در تحقیق روی ماده تاریک، پروتون‌ها را روی تکه نازکی از لیتیوم 7 آتش زدند. آزمایش‌ها نوع متفاوتی از چیزهای غیرعادی را پدید آورد.


انفجار هسته بریلیوم 8 را تولید کرد که با نابودی آنها، جفت‌‌های الکترون‌ و پوزیترون‌ از خود ساطع می‌کردند. براساس مدل استاندارد، هنگامی که زاویه مسیر انحراف الکترون و پوزیترون بزرگ‌تر می‌شود، باید تعدای از جفت‌های قابل مشاهده را کاهش داد.


در عوض، تعداد جفت‌هایی که به زاویه 140 درجه پرش می‌کنند، پیش از اینکه این جفت‌ها با تداوم افزایش زاویه، کاهش یابند، یک وقفه خفیف یا تکان ایجاد می‌کنند. این گروه محقق مجارستانی، این تکان را به عنوان شواهدی دال بر وجود ذرات جدیدی به عنوان نیروی پنجم طبیعت عنوان کردند. به گفته محققان، این تکان نشانه وجود ذرات بنیادی اتمی protophobic X است که حامل نیروی پنجم است که در پهنای هسته اتم عمل می‌کند.


مترجم: ندا اظهری



انتهای پیام/

ارسال نظر