صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۸ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۲

نخستین راکتور همجوشی هسته‌ای تعطیل شد

نخستین راکتور همجوشی هسته‌ای «توروس» تا سال 2040 به درازا خواهد کشید و مطالعات دقیقی بر آن انجام خواهد شد.
کد خبر : 893284

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیچر؛ دانشمندان پس از 40 سال کار، فرآیند انحلال راکتور مشترک اروپایی توروس (Torus)، نخستین راکتور همجوشی هسته‌ای در نزدیکی آکسفورد انگلستان را آغاز کردند. هدف از این کار مطالعۀ موارد مهم در ساخت ایمن و اقتصادی نیروگاه‌های همجوشی در آینده است.

همجوشی همان فرآیندی است که انرژی خورشید را تامین می‌کند و توانایی آن را دارد که منبع بی‌پایانی برای انرژی‌های پاک در اختیار انسان بگذارد. به‌رغم پیچیدگی و ماهیت اثبات نشدۀ دانش مهندسی لازم برای ساخت نیروگاه‌های همجوشی، دستاوردهای اخیر در تأسیساتی مانند راکتور توروس و تأسیسات احتراق ملی ایالات متحده (NIF) باعث شده خوشبینی به این پژوهش‌ها افزایش یابد و پیشرفت در تحقیقات تجاری همجوشی شده است.

فرآیند از کار انداختن توروس شامل رسیدگی به اجزای رادیواکتیو به ویژه تریتیوم، یکی از ایزوتوپ‌های هیدروژن است که به عنوان سوخت در آزمایش‌های همجوشی استفاده می‌شود. یکی از چالش‌های اساسی شناسایی و حذف تریتیوم است که فعالیتی کلیدی برای به حداقل رساندن رادیواکتیویته در نظر گرفته می‌شود.

به علاوه، فعالیت دیگر این است که راهی برای بازیافت و استفادۀ دوباره از قطعات یافت تا ضایعات از این فرایند به حداقل برسد. دانش به دست آمده از انحلال راکتور توروس می‌تواند به طراحی راکتورهای تجاری در آینده کمک کند و شیوه‌های تازه‌ای برای نظارت و پشتیبانی از این راکتورها پیش روی دانشمندان قرار دهد.

برای جذب تریتیوم از تکنیک‌هایی مانند گرم کردن اجزای تشکیل دهنده استفاده می‌شود. در این فرایند اجزا گرم شده و تریتیوم آزاد شده در آب جذب می‌شود. این شیوه یکی از روش‌های معمول برای کاهش سطح رادیواکتیو و تصفیه و دفع مواد در معرض رادیواکتیویته محسوب می‌شود.

به طور کلی، انحلال راکتور توروس گامی حیاتی در جهت پیشبرد تحقیقات همجوشی و تضمین توسعۀ ایمن و پایدار نیروگاه‌های همجوشی آینده خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر