صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۲ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران:

شبکه هوشمند شهاب به کمک سلامت شهروندان می‌آید/ تهرانی‌ها بیشتر از سایر نقاط به دیابت مبتلا هستند

معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر لزوم استفاده از تکنولوژی‌های نوین در آموزش و ارتقای سلامت از راه‌اندازی شبکه هوشمند آموزش بهداشت «شهاب» در این دانشگاه خبر داد.
کد خبر : 893272

علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار علم‌ و‌ فناوری آنا با بیان اینکه موضوع آموزش سلامت به نوعی مردمی کردن سلامت است، گفت: در همه جای کشور و در هر حوزه‌ای که مردم ورود کرده باشند، مشکلات حل شده است. آموزش سلامت به این معنی است که با آگاه کردن مردم، آنها را نسبت به سلامت خود و سایر افراد جامعه توانمند کرده و در این حوزه فعال کنیم. 

وی با تأکید بر اینکه مردمی کردن سلامت با آموزش امکان پذیر است، افزود: نخستین گامی که در مردمی کردن سلامت رخ می‌دهد، خودمراقبتی است، فردی که تحت آموزش است، نخست یاد می‌گیرد که از سلامت خود مراقبت کند، پس از آن مراقب سلامت خانواده و در نهایت جامعه خواهد بود. 

گردش بالای مالی درمان و غلبه بر بهداشت

اولیایی منش با بیان اینکه همه جهان گرفتار غلبه درمان بر بهداشت و پیشگیری است، گفت: درمان و تجویز دارو‌های گرانقیمت در بسیاری از کشور‌ها به عنوان اولویت نظام سلامت مطرح می‌شود، کشور ما هم از این مشکل مستثنی نیست. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران اولویت درمان بر سلامت را ناشی از گردش بالای حوزه درمان دانست و گفت: ۹۵ درصد گردش مالی حوزه سلامت در حوزه درمان است و فقط ۵ درصد این گردش مالی در حوزه بهداشت رخ می‌دهد. قدرت و منابع مالی و لابی‌ها در این حوزه بوده و بهداشت مغفول واقع می‌شود. تنها راه مقابله با این موضوع این است که مردم را به عنوان یار خود در امر سلامت جذب کنیم. متأسفانه توجه مسئولان در همه این سال‌ها و در همه کشور‌ها عمدتا حوزه درمان تخصصی و فوق تخصصی و بیمارستان سازی است. برای اینکه بتوانیم مردم را سالم نگه‌داریم و از هزینه‌های درمانی و سوداگری سلامت بکاهیم باید آنها را آگاه کرده و سبک زندگی سالم را به آنان آموزش داد.

شبکه هوشمند شهاب به کمک سلامت عمومی می‌آید

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه می‌توان از فرصت انفجار اطلاعات در فضای مجازی برای آموزش مبانی سلامت به مردم استفاده کرد، گفت: استفاده از هوش مصنوعی و اپلیکیشن‌هایی که رفتار مردم را پیش‌بینی می‌کنند و خطرات و ریسک‌هایی که در آینده به دلیل سبک‌زندگی که دارند متوجه آنان می‌شود را برایشان ارسال می‌کند. اینها اتفاقاتی که ما را به مردمی سازی سلامت نزدیک‌تر می‌کند.

وی با تأکید بر لزوم استفاده از فناوری‌های نوین ارتباطی برای آموزش بنیان‌های سلامت به مردم گفت: در همین راستا نرم‌افزاری با عنوان شبکه هوشمند آموزش بهداشت که به اختصار شهاب گفته می‌شود، طراحی و راه‌اندازی شده است. افراد می‌توانند این نرم‌افزار را روی گوشی‌های همراه خود نصب کرده و مهم‌ترین و دقیق‌ترین پیام‌های سلامت را به صورت رایگان دریافت کنند.

اولیایی منش بیان کرد: نرم‌افزار شهاب در دانشگاه علوم پزشکی تهران تولید و راه‌اندازی شده است و به زودی در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌گیرد تا به سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز تسری پیدا کند. اکنون حدود ۷۰ هزار خانواده عضو این شبکه هوشمند شده‌اند.
 
هوش مصنوعی و سلامت

وی با تأکید بر اینکه ابتکارات جدید در حوزه بهداشت و پیشگیری باید روی تکنولوژی‌های جدید بچرخد، گفت: موضوع هوش مصنوعی در تمامی دنیا ابزاری جدید است که به کمک انسان‌ها آمده است، گفت: باید از هوش مصنوعی برای ارتقای سلامت مردم استفاده کنیم. ما اطلاعات بسیار زیادی از مردم در حوزه سلامت داریم. سامانه‌ای مانند سیب (سامانه یکپارچه بهداشت) که چندین سال است در وزارت بهداشت فعال است، بیگ دیتا‌های بزرگی را در حوزه سلامت برای ما فراهم کرده است. در این سامانه همه مراجعات مردم به نظام سلامت و دلایل آن وجود دارد.

وی افزود: می‌توانیم به راحتی از طریق این سامانه و اطلاعات موجود آن، رفتار‌های پرخطر مردم را پیش‌بینی کرده و به آنها زودتر اطلاع رسانی کنیم. می‌توانیم از طریق هوش مصنوعی این اطلاعات را دسته‌بندی و در جهت سلامت تک تک افراد جامعه به کار بگیریم.

تهرانی‌ها بیشتر از سایر نقاط کشور دیابت دارند

اولیائی منش در ادامه در رابطه با وضعیت بیماری‌های غیر واگیر در تهران نیز گفت: بر اساس آخرین مطالعه استپس کشوری، ابتلای به دیابت در تهران از متوسط کشوری بالاتر است؛ متوسط کشوری شیوع دیابت در جمعیت بالای ۱۸ سال کشوری ۱۴ درصد و در تهران ۱۶ درصد است. این نشان می‌دهد در تهران به دلیل صنعتی بودن و آلودگی‌های محیطی استعداد ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر بیشتر است و مردم باید خود را از خطراتی مانند آلودگی و تغذیه ناسالم دور نگه‌دارند.

وی در رابطه با بیماری فشار خون نیز گفت: ابتلای شهروندان تهرانی به بیماری فشار خون در سطح متوسط کشوری و تا حدی کمتر از آن است.

انتهای پیام/

ارسال نظر