۲۰۰ هزار راوی از ۲۰ هزار مدرسه در نمایشگاه مدرسه انقلاب شرکت میکنند
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا عربپور، معاون سازماندهی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان در نشست خبری دوازدهمین دوره نمایشگاههای مدرسه انقلاب که امروز پیش از ظهر برگزار شد، گفت: نزدیک به 12 سال است که نمایشگاه مدرسه انقلاب در حال برگزاری است و در تشکیلات اتحادیه انجمنهای قدمت و سبقه طولانیای دارد. برپایی نمایشگاههای دانشآموزی یک اتفاق بسیار ویژه است که در این جشنواره دنبال میشود. دانشآموزان در هر انجمن اسلامی نمایشگاههای اینچنینی را در مدرسه برگزار میکنند.
عربپور با بیان اینکه مدرسه انقلاب فرصتی برای آموزش آرمانهای انقلاب به نسل نوجوان و دانش آموزان است، عنوان کرد: دانشآموزان روایت انقلاب را از گذشته آغاز میکنند و به روایت نقاط ضعف دوره پهلوی میرسند.
وی با بیان اینکه کتاب مصور توسط مجموعههای فرهنگی چاپ شده است، اظهار کرد: در این کتاب مصور خیانتهای خاندان پهلوی به روایت کشیده میشود.
معاون سازماندهی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان با اشاره به اینکه نمایشگاههای مدرسه انقلاب برنامههای ویژه دهه فجر سطح اول و دوم در حال برگزاری است، عنوان کرد: روایت دیروز، امروز و فردای انقلاب اسلامی توسط خود دانشآموزان انجام میشود. مدلهای مختلفی امسال در دوازدهمین دوره نمایشگاههای دانشآموزی به دنبال دوگانه استقلال و استعمار از زبان دانشآموزان روایت میشود.
عربپور با بیان اینکه یک نمونه نمایشگاهی به عنوان شیوه حمایتی از دانشآموزان انجام میشود، ادامه داد: در فضای امروز دستاوردهای انقلاب اسلامی به نام «تا اوج» در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد تا بدانند که بهصورت مقایسهای، کجا هستند و به کجا میرسند. همچنین این نکات درباره کشورهای همسایه به اطلاع دانشآموزان میرسد.
وی با بیان اینکه چالشهای فضای انقلاب اسلامی تحت عنوان کرسیهای آزاداندیشی در حوزه فرهنگی و اقتصادی مطرح میشود، عنوان کرد: راهکارهایی نیز در این خصوص ارائه میشود تا نوجوانان خود را در ردای حل مسئله ببینند.
معاون سازماندهی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان با اشاره به استعمار نو و فرانو، اظهار کرد: نقش فضای مجازی در مدیریت و استعمار افکار نیز بررسی میشود. قریب به ۲۰۰ هزار دانشآموز به عنوان راوی انقلاب در این نمایشگاه حضور پیدا میکنند و از ۲۰ هزار مدرسه متوسط اول و دوم دانشآموزان شرکت میکنند.
عربپور افزود: تقریبا از هر مدرسه ۱۰ نفر انتخاب میشود و برای بهبود اثرگذاری نمایشگاهها جشنهایی برگزار میکنیم. از برنامه رادیومدرسه فضای صوتی ایجاد میکنیم و با استفاده از بازی تشکیلی تاما تابآوری اجتماعی آنها را بالا میبریم.
معاون سازماندهی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان مطرح کرد: در رویدادهای ملی میخواهیم که دانشآموزان از حالت انفعال به حالت فعال تغییر کنند. همچنین افول قدرت آمریکا در بسته نمایی هوش عنکبوت بهنمایش گذاشته میشود. عنکبوت یکی از حیوانات باهوش هستند؛ اما ضعیفترین خانهها را بنیانگذاری میکنند. رژیم صهیونیستی نیز به همین روش سرزمینها را اشغال میکند. دانشآموزان با این مدلها آشنا میشوند و روایت میکنند تا افول آمریکا زودتر رقم بخورد.
عربپور اضافه کرد: دانشآموزان در ۱۱ اسفند در انتخابات شرکت میکنند و به عنوان فعالان اجتماعی شناخته میشود و ایدههای خود را ارائه میکنند. دو سال است که نمایشگاهها از قالب روایتهای مرسوم خستهکننده خارج شده است و قرار است با استفاده از ابزارهای هنری و بازی به سمت روایتهای اثرگذار سوق پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه دانشآموزان با استفاده از تئاتر، اتاق فرار و بازی سناریو را تمرین میکنند، عنوان کرد: دانشآموزان را در گیر و دار حل مسئله و چالشها قرار میدهیم. همچنین محتواها را در قالب مستند، فیلمهای کوتاه و کتاب شکل میدهیم.
معاون سازماندهی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان با بیان اینکه گزارشگیری بر مبنای فعالیت دانشآموزان انجام میشود، ادامه داد: فعالیتهای ویژه دانشآموزان با استفاده از بستر سامانه تحقیق میتوانند گزارشهای خود را بارگذاری کنند.
وی با بیان اینکه ۳۸ هزار مدرسه وجود دارد که درگیر فضای انقلابی است، اظهار کرد: فضای مدیران مدارس در سامانه پرورشی به عنوان سیدا آماده شده است که مدیران در این سامانه علاقهمندی خود را اعلام میکنند. سعی بر این داریم که اکثر مدارس را تحت تاثیر قرار دهیم که این موضوع مدارس پرجمعیت را شامل میشود.
عربپور با اشاره به سه مخاطب مدرسه انقلاب، خاطرنشان کرد: خود دانشآموزان مدرسه مخاطب نمایشگاهها هستند، والدین دانشآموزان و کادر مدرسه نیز از مخاطبان دیگر هستند و سعی داریم امیدآفرینی و اعتماد بهنفس دانشآموزان را افزایش دهیم.
انتهای پیام/