صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۳ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۲
مراسم اختتامیه جایزه جهانی اربعین برگزار شد؛

وزیر ارشاد: زیارت اربعین را وسیله‌ای برای نیل به تمدن‌سازی اسلامی می‌دانیم/ برگزیدگان جایزه جهانی اربعین تقدیر شدند

محمدمهدی اسماعیلی در مراسم اختتامیه جایزه جهانی اربعین گفت: زیارت اربعین را وسیله‌ای برای نیل به تمدن‌سازی اسلامی می‌دانیم.
کد خبر : 893129
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مراسم اختتامیه جایزه جهانی اربعین صبح امروز شنبه 7 بهمن در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
 
توسعه کشورها از 27 کشور به 38 کشور نشان دهنده رشد کمی و کیفی جایزه اربعین است
 
در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی نیشابوری دبیر جایزه جهانی اربعین با ارائه آماری از برگزاری این رویداد گفت: جایزه جهانی اربعین به شبکه‌سازی مروجین اربعینی با اقدامات خوب منتج شد، به نتیجه‌ای که انتظار آن را داشتیم. در بحث کمی مجموعه آثار حاضر در این رویداد باید عنوان کرد تعداد آثار از 5 هزار اثر به بیش از 12 هزار اثر رسیده و در حوزه کیفی نیز داواران ارتقای کیفیت آثار را تایید کردند.
 
وی افزود: توسعه کشورها از 27 کشور به 38 کشور نشان دهنده رشد کمی و کیفی جایزه اربعین است. هدف غایی برای این رویدادهای معنوی توجه دادن و ملتفت نمودن افکار عمومی در اقصی نقاط عالم به فرهنگ عاشورایی و شعار صبر و مقاومت و استقامتی است که تبلور آن امروزه در غزه صحنه‌ای افتخارآمیز از روبرویی جبهه مستضعفین مقابل جبهه استکبار را به تصویر کشیده است.
 
زیارت اربعین را وسیله‌ای برای نیل به تمدن‌سازی اسلامی می‌دانیم
 
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این برنامه گفت: امروز روز ویژه‌ای است و خوشا به حال معتکفین در مساجد و بقاع متبرکه که در این ایام ماه رجب توفیق حضور در این عبادت سازنده را داشتند. همچنین امروز روز رحلت بانوی بی نظیر جهان اسلام، حضرت زینب (س) است. پیام‌رسان عاشورا که نام اربعین و همه حوادث بعد از واقعه عاشورا به نام نامی آن بزرگوار گره خورده است. کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب(س) نبود. جهاد تبیینی که زینب کبری (س) بعد از شهادت برادر عزیزش و یارانش شروع کرد، باعث ماندگاری این رویداد شد.
 
وزیر ارشاد تاکید کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی و مسیر تمدن سازی نوین اسلامی، مفاهیم اصیل مکتب اباعبدالله حسین مجددا بازنمایی شده است. ما باید با استفاده از زبان رثای هنر، فرهنگ و رسانه بتوانیم مبلغ این دستاورد بی نظیر باشیم. من باید از همکاران در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنان فرهنگی مان در سراسر دنیا و همه اهالی فرهنگ و هنر تشکر کنم که اینطور عاشقانه در این میان حاضر شدند تا امسال شاهد رشد بیش از 100 درصدی را شاهد بودیم. باید این روند را گسترش داد. امسال بخش شعر به آن اضافه شده و باید بخش‌های دیگری را به ان اضافه کرد. در بخش فیلم در سازمان فارابی فیلمی با ایین موضوع ساخته شده و به زودی به نمایش درمی‌آید.
 
این مقام مسئول در وزارت ارشاد ابراز داشت: باید از همه ظرفیت‌های هنری استفاده کرد. کمتر ماه و فصلی است که یک سمفونی با موضوع مفاهیم عمیق انقلاب شنیده نشود. این سمفونی را در همه کشورهای مقاومت و کشورای پیرامونی می‌توانیم اجرا داشته باشیم. رویدادها و جشنواره‌های متکثر و متنوع با این لشکر میلیونی از دلداگان به مکتب عاشورا که آکنده است از حضور همه اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه این کار شدنی است. باید ریل گذاری دقیقی داشته باشیم و شاهد شکوفایی هرچه بیشتر فرهنگ و هنر و رسانه در روایت صحیح، معتبر از زیارت اربعین باشیم. ما زیارت اربعین را وسیله‌ای برای نیل به تمدن سازی اسلامی می دانیم. همه مظاهر و زیبایی‌های یک زندگی در شان و تراز جامعه اسلامی را در این ایام تجربه کردیم و امیدواریم که این تجربه را به یک اتفاق ماندگار و همیشگی تبدیل کنیم.
 
حجت‌الاسلام ایمانی‌پور: پیام اصلی اربعین جهاد تبیین است
 
پس از اجرای چند بخش تعزیه‌خوانی و مداحی، حجت‌الاسلام محمدمهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پشت تریبون قرار گرفت و پس از تشکر از برگزارکنندگان این رویداد گفت: پیام اصلی اربعین جهاد تبیین است. چیزی که در جریان اربعین بیش از همه خود را نشان می‌داد مسئله جنگ شناختی بود. شما خوب می‌دانید که در صحرای کربلا کسانی که حضرت سیدالشهدا و فرزندان و اصحابش را به شهادت رساندند، کافر نبودند، آدم‌های اهل نمازی بودند. دلیل این چیست؟ چه اتفاقی افتاده بود که این افراد جای دیو و فرشته را عوض کرده بودند و در آن صحنه جای حق و باطل عوض شده بود. طبیعتا این مسئله ماندگار نبود و ماندگار هم نخواهد بود.
 
وی افزود: در جنگ شناختی مهم‌تر از همه چیز روایت صحیح است. این روزها ما تجربه جنگ شناختی را داشتیم. سال گذشته در جریان اغتشاشات دیدید که چگونه جای حق و باطل عوض شد و امروزها در جریان نبرد غزه جریان مظلوم را جریان تروریسم معرفی می‌کنند و رسانه‌های غربی تلاش می‌کنند که جای حق و باطل را تغییر دهند. اما همانطور که در صحنه کربلا این اتفاق نیافتد در نبرد غزه نیز این ماجرا رخ نمی‌دهد. با وجود همه ظلم‌ها در غزه مردم جهان شاهد یک بیداری انسانی هستند و همه نسبت به جریان اشغالگر به این سوال رسیدند که این اشغالگری 70 ساله یعنی چه و دنیا صحبت از جهان پس از صهیونیست می کند. امروز جریان مقاومت جریان شناخته شده‌ای در سطح جهان است و رویارویی جمهوری اسلامی ایران با جریان استکبار و در راس آن امریکا برای همه قابل توجیه است.در کنار همه سختی‌هایی که در دوره های مختلف شاهد هستیم جریان حق نهایتا پیروز خواهد شد.
 
حجت‌الاسلام ایمانی‌پور ادامه داد: وقتی امام خمینی (ره) می‌فرمایند جنگ ایران و عراق نعمت است، منظورشان کشتارها و تخریب‌ها نیست. امروز قدرت کشور ما از آن رویداد شکل گرفت و اگر مقاومت در سطح جهان تبدیل به گفتمان قابل پذیرش شده به خاطر همان ایستادگی و مظلومیتی است که در سال های اخیر رخ داده است. آنچه که امروز در غزه اتفاق می‌افتد گستره اربعین و عاشورا و روایت حق و باطل است. چون تکرار صحنه‌های عاشورا را در آن شاهد هستیم باید به چند دستاورد این نبرد بزرگ اشاره کنم. اذعان جهانی برای تغییر نظام بین الملل از هر زمانی آماده تر است. امروز اگر صحبت از ناتوانی لیبرال دموکراسی کنیم بسیار قابل پذیرش است. امروز همه می‌فهمند که رسانه‌های غربی بازگویه حقیقت نیست و امروز جهان پذیرش بیشتری نسبت به تغییر در نظام بین الملل دارد و همه این موارد مرهون نبرد غزه است.
 
وی ادامه داد: مورد دیگر ابطال شکست ناپذیری اسرائیل است و امروز میبینیم در برابر جمعی از شبه نظامیان قدرت رویارویی ندارد. ان ویرانی هایی که در غزه می بینید، شجاعت و پیچیدگی نظامی نمیخواهد شما با سلاح هایی که در دست دارید می توانید این خسارت ها را وارد کنید. امروز شاهد مهاجرت معکوس صهیونیست ها از کشور اشغالی به سرزمین های دیگر هستند. دستاورد دیگر تغییر در جهان اسلام بود و دیدید که در یمن قهرمان چه اتفاقاتی رخ داد. جریان هایی که وابسته به گروه های غیرشیعی بودند با جریان های شیعی تقریب ایجاد کردند. امروز همه میدانند که جمهوری اسلامی ایران مدافع مظلومان در سراسر دنیاست، چه مسلمانان اهل شیعه، چه اهل سنت و چه مظلومان پیرو ادیان دیگر.
 
امروز جایزه جهانی اربعین بهانه ای است برای بازگویی و بازخوانی یک گفتمان که همان گفتمان مقاومت است. امروز اربعین جلوه ای شده برای نمایش سبک زندگی اسلامی. شما ببینید که چگونه دلدادگان به احاد مردم خدمت میکنند و این بالاترین جلوه سبک زندگی اسلامی است. این رویداد امسال به نسبت سال گذشته رشد قابل اعتنایی داشته و ما وظیفه داریم این گفتمان را جهانی کنیم و صدای این رویداد بزرگ را به گوش همگان برسانیم. صدایی که ندا می دهد حق برعلیه باطل پیروز خواهد بود. امیدوارم این جایزه مقدمه ای باشد برای شکل گیری جامعه امت اسلامی تا در نهایت منجر به شکل گیری تمدن نوین اسلامی و شکلگیری حکومت حضرت مهدی (عج) شود.
 
در بخش بعدی برنامه نوبت به اهدای جوایز به برگزیدگان این رویداد جهانی رسید.
 
بخش عکس:
اعضای هیئت داوران:
امیرعلی جوادیان/ میثم قدس‌پور/ افشین بختیار
برگزیدگان بخش عکس:
رتبه اول حسین حاجیلری از ایران
رتبه دوم مشترک مجید حجتی از ایران/ ازهر حمیدالاسدی از عراق
رتبه سوم طاهرعلی رگوی از پاکستان
نمایندگان افغانستان و ازبکستان شایسته تقدیر.
...
 
بخش فیلم:
اعضای هیئت داوران:
علیرضا عابدی/ رسول اولیازاده/ حسینعلی پرستار
برگزیدگان بخش فیلم:
رتبه اول محمدحسن انوشه از ایران
رتبه دوم مشترک حسین صاحب از عراق/ شبکه تلویزیونی الکفیل
رتبه سوم مشترک علی شهاب‌نژاد از ایران/ شیخ عبدالله مکوئینی از زیمباوه
دو نماینده از عراق شایسته تقدیر
....
 
بخش سفرنامه:
اعضای هیئت داوران:
کاظم نظری/ مرضیه ایوتین/ شیرزاد بخشی
برگزیدگان بخش سفرنامه:
رتبه اول مهدیه مظفری از ایران
رتبه دوم مشترک محمدتقی محرابی از ایران و محمدعلی ابوطالبی از هند
رتبه سوم راهب پالوپاناپیاراتاناترو از سریلانکا
نماینده ترکیه شایسته تقدیر
....
 
بخش کتاب
اعضای هیئت داوران:
محمدرضا سنگری/ گلعلی بابایی/ جواد محقق
برگزیدگان بخش کتاب:
هیئت داوران در این بخش کتابی را به عنوان رتبه اول معرفی نکرد
رتبه دوم عباسعلی پرچی‌زاده از ایران
رتبه سوم غلامرضا اباذری از ایران
دو نماینده دیگر از ایران شایسته تقدیر
...
 
بخش شعر:
اعضای هیئت داوران:
سعید بیابانکی/ میلاد عرفان‌پور/ محمود حبیبی
رتبه اول مصطفی محسن اللواتی از عمان
رتبه دوم مهدی جهاندار از ایران
رتبه سوم زهری بشری موحد از ایران
نمایندگان سوریه و ایران شایسته تقدیر
 
برگزیدگان بخش فعالان فضای مجازی:
رتبه اول ادین یشاویچ از بوسنی
رتبه دوم نرجس دریایی از ایران
رتبه سوم محمدرضا پیشگامی از ایران
دو نماینده از شهرداری و استانداری تهران شایسته تقدیر

انتهای پیام/

ارسال نظر