صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۰۴ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۲

بررسی وضعیت شنای ایران برای المپیک پاریس/ آیا سامیار عبدلی به ورودی جهانی می‌رسد؟

سامیار عبدلی جدی‌ترین نماینده شنای ایران برای کسب سهمیه المپیک پاریس است.
کد خبر : 893086

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، وضعیت شنای ایران برای کسب سهمیه حضور در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس همچون ادوار گذشته است. به نظر می‌رسد، فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو، برای شرکت در این بازی‌ها نیز ناچار است، با فدراسیون جهانی این رشته (فینا) رایزنی کند به امید این که، یک سهمیه یونیورسالیتی یا همان سهمیه آزاد را بگیرد.

مطمئنا، شنا یکی از رشته‌هایی است که گرفتن جواز صعود المپیک در آن دشوار است. شناگران برای این که سهمیه بزرگترین رویداد ورزشی جهان را به دست آوردند، باید از فیلتر سختی عبور کنند که زمان‌های مورد تایید فیناست. از آنجا که شناگران ایرانی به لحاظ امکانات و سخت افزار، اختلاف سطح فاحشی با رقبا دارند و به نوعی در یک جنگ نابرابر با آنها رقابت می‌کنند، چاره‌ای ندارند که به سهمیه‌های اعطایی دلخوش باشند.

تیم ملی شنای کشورمان تا کنون تجربه هشت بار حضور در بازی‌های المپیک را داشته که در تمام این سال ها، تنها یک بار در بازی‌های ۲۰۰۸ پکن، توانسته با رسیدن به حد نصاب تعیین شده، سهمیه المپیک را بگیرد. با این حال اگر چه بعید است، نماینده‌های تیم ملی شنا، برای المپیک پاریس، به رکورد‌های ورودی دست پیدا کنند اما، متولیان فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو معتقدند شاید برای این دوره کورسوی امیدی وجود داشته باشد.

سامیار، سریعترین شناگر تاریخ

ملی پوشی که صحبت از المپیکی شدن اوست، سامیار عبدلی است. شناگری که ۲۱ سال دارد و در حال حاضر، به عنوان لژیونر در یکی از باشگاه‌های آلمان مشغول ورزش حرفه‌ای است. عبدلی رکورددار ۵۰ متر آزاد استخر مسافت بلند و کوتاه است و از او به عنوان سریع‌ترین شناگر تاریخ ایران یاد می‌شود. سامیار، اخیرا در جریان مسابقات شنای مسافت کوتاه آلمان موفق شد، ۵۰ متر را در مدت زمان ۲۲ ثانیه و ۱۶ صدم ثانیه شنا کند و رکورد ملی این ماده را بهبود بخشد.

رکورد این ماده، پیش از این، توسط سینا غلامپور در مسابقات مسافت کوتاه قهرمانی جهان قطر در سال ۱۴۰۰ با زمان ۲۲ ثانیه و ۲۶ صدم ثانیه، به ثبت رسیده بود که عبدلی آن را تغییر داد. دارنده مدال برنز ۴ در ۱۰۰ متر آزاد تیمی بازی‌های همبستگی کشور‌های اسلامی قونیه، تابستان امسال هم در بازی‌های آسیایی هانگژو، ۵۰ متر مسافت بلند را با زمان ۲۲ ثاینه و ۸۰ صدم ثانیه شنا کرد و رکورد قبلی خود را ارتقا داد. این شناگر که در مدت زمان نسبتا کمی توانسته دست به رکوردشکنی بزند، حالا برای این که به حد نصاب مورد تایید فدراسیون جهانی شنا، برسد باید تایمش را از ۲۲ ثانیه و ۱۶ صدم ثانیه به ۲۲ ثانیه و ۷ صدم ثانیه در ماده ۵۰ متر مسافت بلند برساند. روند صعودی سامیار عبدلی در شرایطی خوشحال کننده است که نباید فراموش کرد، در مسافت ۵۰ متر، یک دهم ثانیه هم زمان قابل توجهی است، چه برسد به اختلاف ۷ دهم ثانیه‌ای!

حمایت تمام قد فدراسیون از عبدلی

با این حال فدراسیون شنای کشورمان، این ضمانت را داده که در فاصله پنج ماه مانده تا بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس، تمام تلاشش را انجام دهد تا این شناگر به حدنصاب لازم برسد و با رسیدن به این ورودی دست به کار بزرگی بزند. مسابقات جهانی قطر که ماه آینده برگزار می‌شود و رقابت‌های لیگ باشگاه‌های کشور، دوومیدانی است که فعلا پیش روی سامیار عبدلی قراردارند تا به آب می‌زند و رکوردهایش مور بررسی قرار بگیرد. آن طور که فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو اعلام کرده، چند رویداد گزینشی دیگر برای این ملی پوش در دستور کار دارند تا با همکاری و حمایت مالی کمیته ملی المپیک وی را اعزام کنند. تکلیف سهمیه‌های بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس تا ابتدای تیر ماه مشخص می‌شود.

در صورتی که نماینده شنای ایران به ورودی مورد نظر برسد که هیچ، اما در غیر این صورت به احتمال فراوان سریعترین مرد شنای کشور باید با سهمیه اعطایی به پاریس برود. مسئولان فدراسیون شنا در حال حاضر مذاکرات لازم را برای کسب این سهمیه همچون ادوار گذشته انجام دادند که اگر عبدلی به رکورد تعیین شده نرسید، این فرصت را از دست ندهند. طبق قوانین کمیته بین المللی المپیک (ioc)، سهمیه یونیورسالیتی، سهمیه‌ای است که با نگاه حمایتی، بر اساس یکی سری شاخص ها، به ورزشکاران شاخص برخی کشور‌ها که شرایط محدودی برای کسب سهمیه المپیک دارند، اختصاص داده می‌شود. در مورد رشته شنا، این سهمیه برای ۴۰ کشور در بازی‌های المپیک پاریس در نظر گرفته شده است.

شنای ایران در المپیک‌ها

حیدر شنجانی، نخستین نماینده شنای ایران در المپیک بود که در ماده ۱۰۰ متر قورباغه، در رقابت‌های ۱۹۶۴ توکیو شرکت کرد. در المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا، حامد رضاخانی در ماده ۱۵۰۰ متر، در المپیک ۲۰۰۰ سیدنی، حمیدرضا مبرز در ماده ۱۰۰ کرال سینه، در المپیک ۲۰۰۴ آتن، بابک فرهودی در ۱۰۰ متر کرال سینه، در المپیک ۲۰۰۸ پکن محمد علیرضایی در ۱۰۰ متر قورباغه، در المپیک ۲۰۱۲ لندن، محمد بیداریان در ۱۰۰ متر آزاد، در المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو، آریا نسیمی شاد در ۲۰۰ متر قورباغه و در المپیک ۲۰۲۰ توکیو متین بالسینی در ۲۰۰ متر پروانه به عنوان نمایندگان کشورمان در این آوردگاه شرکت کرده‌اند.

شایان ذکر است به جز محمد علیرضایی که موفق به کسب سهمیه المپیک شده است، سایر نمایندگان شنای ایران به کمک سهمیه آزاد به المپیک راه یافته‌اند. علیرضایی در سال ۲۰۰۸ موفق شد تا برای نخستین بار برای شنای ایران در المپیک سهمیه بگیرد. او در ماده ۱۰۰ متر قورباغه با ثبت زمان یک دقیقه و سه ثانیه و سه صدم ثانیه، ضمن کسب رکورد ورودی المپیک، به میزان ۸۹ صدم ثانیه، رکورد ملی این ماده را که در اختیار خودش بود، ارتقا داد. در حالی که بسیاری به موفقیت این شناگر در المپیک امیدوار بودند اما، بر اساس قرعه مسابقات و جدول مرحله مقدماتی ماده ۱۰۰ متر قورباغه، او باید در کنار نماینده اسراییل به آب می‌زد که به همین دلیل از شرکت در مسابقه انصراف داد.

از دیگر نکات درخورتوجه شنای ایران در مسیر بازی‌های المپیک، مهاجرت متین بالسینی، چهره نوظهور تیم ملی بود. او بعد از المپیک توکیو به انگلستان رفت و اعلام پناهندگی کرد. بالسینی که منتقد فدراسیون و اوضاع نامساعد ورزش کشور بود در اعتراض به این که به هیچ یک از گلایه‌های او رسیدگی نشده و از ترکیب تیم ملی خط خورده است، این تیم را ترک کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر