صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
وزیر فرهنگ در آئین پایانی جشنواره مدو‌لباس فجر:

تنوع، زیبایی و قانون سه‌گانه‌ مورد تاکید در پوشش است/ اتصال طراحان کم‌نام و نشان به ویژندها و تولیدکنندگان قوی

وزیر ارشاد گفت: تنوع در سلایق و پوشش را قبول داریم و معتقد هستیم به همه بخش‌های تنوع فرهنگی باید احترام گذاشت؛ پوشش هم از جایگاهی برخوردار است که آداب و رسوم و زبان های مختلف از آن بهره می‌برند.
کد خبر : 892973
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدمهدی اسماعیلی ادامه داد: مهمترین بخش این جشنواره متعلق به گروه های مردمی و ویژندها بود چراکه این کار اساسا ماهیت مردمی دارد و دولت نهایتا نقش سیاستگذاری، حمایت و نظارت را ایفا می‌کند. 

عضو‌ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه موضوع پوشش در اختیار مردم و گروه ه‌های مردمی است و ویژندهای مهمی را در این عرصه داریم که بخشی از آن‌ها دهه‌ها در حال درخشش هستند، تاکید کرد: تنوع در سلایق و پوشش را قبول داریم و معتقد هستیم به همه بخش‌های تنوع فرهنگی باید احترام گذاشت؛ پوشش هم از جایگاهی برخوردار است که آداب و رسوم و زبان های مختلف از آن بهره می‌برند.

وی افزود: این تنوع را باید به زیباترین شکل در اختیار نسل امروز قرار دهیم چراکه نسل امروز قدرت انتخاب‌گری زیادی به دلیل فناوری‌های جدید دارد و بر همین اساس باید زیبایی را ترویج کنیم.

استاد دانشگاه تهران ادامه داد: حفظ معیارهای قانونی و بومی در حوزه لباس ضرورت دارد. مردم ایران اصیل هستند و تمدنی چند هزار ساله دارند؛ در هیچ یک از نگارگری های تاریخی و آثار مهم باستانی هیچ زن و مردی را بدون پوشش متعارف ندیده ایم چرا که موضوعپوشش خاصیت فرهنگ ایرانی است.

اسماعیلی تصریح کرد: اگر فرهنگ غرب میل به برهنگی و تبرج و جلوه‌گری دارد فرهنگ اصیل ما به سمت پوشش میل دارد و اگر در جاهای مختلف این قید را داریم در این حوزه هم باید به آن توجه کنیم. شاهد هستیم در میادین شهرهای غربی برخی از مجسمه ها حداقل پوشش را ندارند چرا که ذات فرهنگ غربی در دوره جدید میل به برهنگی دارد و تلاش می کند این مسئله را به دیگران تحمیل کند.

وزیر فرهنگ گفت: به همین دلیل در حوزه پوشش نگاه تمدنی چند هزار ساله داریم و معتقد هستیم باید از این میراث پدرانمان با قدرت صیانت کنیم.

وی افزود: صیانت از پوشش برای صیانت از خانواده است، خانواده اصیل ترین‌ نهاد مورد احترام ماست و در همین راستا ما به سنت‌های دیرپای خود و تنوع پوشش اقوام با افتخار نگاه می کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: هیچ کس به دنبال تحمیل یک سلیقه و یک پوشش به جامعه نیست؛ تنوع، زیبایی و قانون؛ سه گانه‌ای است که با ریشه های اصیل بومی، سنتی، دینی و اخلاقی تطابق دارد. سیاه‌نمایی‌های بسیاری در معرفی جامعه امروز ایرانی می بینیم. به عنوان یک محقق می گویم برخلاف همه مشکلات، جامعه ایرانی قوی و مستحکم است. البته در بخش هایی باید مراقبت‌های لازم را داشته باشیم.

وزیر فرهنگ گفت: مهمترین کار مسئولان اتصال هنرمندان کم نام و نشان به ویژندها و تولید کنندگان اصیل و قوی است. در همین راستا وزارت فرهنگ به دنبال ایجاد سکوهای دایمی در اماکن اصلی عرضه لباس در کشور است؛ فعالان این عرصه باید سکوهای فروش خوبی را در اختیار داشته باشند و در همین راستا توافقاتی با چند فروشگاه زنجیره‌ای انجام شده است.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه در این عرصه کار زیادی داریم ولی عقب ماندگی هایمان بیشتر از دستاوردهایمان است، تصریح کرد: وقتی موفق هستیم که در کف میدان بانوان و آقایان از وزیر فرهنگ و شما تولید کنندگان لباس گلایه نکنند که لباس مناسب در اختیار نداریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر