صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۷ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۲
انتقال فرهنگ از طریق خانواده ضعیف شده است

دادسرشت: مادران محجبه و دختران بدحجاب نتیجه انتقال‌نیافتن ارزش‌هاست

مدیر مرکز حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها عنوان کرد: در گذشته انتقال فرهنگ از طریق خانواده خیلی بیشتر بود؛ اما اکنون اینگونه نیست و مادر محجبه و دختر بدحجاب نتیجه عدم انتقال ارزش‌هاست.
کد خبر : 892803

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، به همت دفتر هم‌اندیشی اساتید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌جنوبی، نشست هم‌اندیشی با عنوان «مهم‌ترین راهبرد رشد» در دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند برگزار شد.

مدیر مرکز حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این نشست با تلاوت سوره مبارکه «عصر» گفت: خداوند متعال در ابتدای این سوره و سوره‌های دیگر به خیلی از پدیده‌ها سوگند یاد و در این سوره به لحاظ اینکه مفاهیم ارائه شده در سوره مبارکه «عصر» از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

حجت‌الاسلام محمد دادسرشت متذکر شد: سوره مبارکه «عصر» بسیار سنگین است و تمام اهداف و داشته‌های مسیر زندگی انسان را زیرسؤال می‌برد؛ بنابراین برای اینکه مخاطب باور کند که انسان در معرض خسران می‌باشد به «زمان» سوگند یاد کرده است.

وی، راه نجات و رهایی از خسران را با اشاره به این سوره مبارکه چهار شرط (ایمان، عمل صالح، سفارش به حق و تواصی به صبر) عنوان کرد و افزود: این یک قاعده کلی است که در این سوره مطرح شده و از آسانی به سختی و دشواری رفته است.

مدیر مرکز حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه به شرط نخست (ایمان) پرداخت و آن را ساده‌ترین شرط دانست و گفت: «و فرق ایمان و یقین» در این است که یقین قابل انکار است؛ اما ایمان خیر.

تواصی به صبر دارای اهمیت ویژه‌ای است

دادسرشت در ادامه شرط دوم را «کنش صالحانه» دانست و این شرط را برای خروج از خسران کافی ندانست و «تواصی و سفارش به حق» را عنوان و بیان کرد که حضرت ابراهیم علیه‌السلام در این باب به فرزندانش وصیت کرد که خدا شما را مسلمان قرار داده؛ نمیرید مگر اینکه مسلمان باشید و مقام معظم رهبری بر این باور هستند که «یکی از خلأ‌هایی که داریم انتقال فرهنگ و ارزش‌هاست.»

وی افزود: قبلاً انتقال فرهنگ از طریق خانواده خیلی بیشتر بود؛ یعنی پدر نماز می‌خواند و فرزندش را به نمازخواندن امر می‌نمود (تواصی به حق)، اکنون پدر نماز می‌خواند؛ اما فرزند خیر یا مادر محجبه است؛ اما دخترش بدحجاب و این به‌خاطر عدم انتقال ارزش‌هاست که واقعاً سخت و دشوار است و نیاز به صبر و تحمل دارد و قرآن کریم در ادامه تواصی و سفارش به صبر می‌فرماید.

مدیر مرکز حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، تواصی به صبر را دارای اهمیت ویژه‌ای دانست و از آسیه همسر فرعون به‌عنوان نمونه و ضرب‌المثل که در قرآن کریم آمده یاد کرد که در سختی‌ها و مشکلات است که انسان‌های شایسته و انبیاء تربیت می‌شوند.

دادسرشت در ادامه به موضوع ظهور پرداخت و ادامه داد: در دوران ظهور منجی عالم بشریت حضرت حجت ابن الحسن المهدی(عج) عالم شکوفا می‌شود و عقل انسان به تکامل می‌رسد و اصل انسانیت به شکوفایی می‌رسد و انسان‌ها به ظرفیت اصیل انسانی می‌رسند و رسیدن به چنین دوران باشکوهی نیازمند به یک ابرمرد است و در این راه ظهور اجتماعی لازم است نه فردی.

وی با اشاره به آیه ۵۲ سوره آل عمران «فَلَمَّا أَحَسَّ عِیسَى مِنْهُمُ الْکُفْرَ قَالَ مَنْ أَنْصَارِی إِلَى اللَّهِ قَالَ الْحَوَارِیُّونَ نَحْنُ أَنْصَارُ اللَّهِ آمَنَّا بِاللَّهِ وَاشْهَدْ بِأَنَّا مُسْلِمُونَ» گفت: در این آیه شریفه حضرت عیسی و حواریون هسته‌های اثرگذار ایجاد کرد که این روش از نوع هرمی است؛ چراکه حواریون با مردم در ارتباط بودند و هرکدام باید جند نفر دیگر را وارد دین الهی می‌‌کردند و راهبرد برای تواصی به حق و ظهور و جلوگیری از گسترش کفر و نجات خودمان باید هسته‌های اثرگذار ایجاد کرد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان‌جنوبی هم به معرفی حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان پرداخت و حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان را یک پدیده بسیار مهم، اثرگذار و هدفمند دانست.

حجت‌الاسلام محمد حاجی‌زاده اضافه کرد: حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان دارای اهداف خاص و ویژه‌ای است که برای بخشی از دانشجویان کنشگری که علاقه‌مند و مشتاق فراگیری علوم خاص و برخی مهارت‌ها هستند با ورود به این مجموعه مهارت‌های خاص و ویژه خود را کسب می‌کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر