صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۰ - ۰۴ بهمن ۱۴۰۲

نامه ۵۱ دفتر بسیج دانشجویی به رئیس جمهور

بسیج دانشجویی ۵۱ دانشگاه کشور در نامه‌ای به رئیس جمهور اعلام کردند: ترکیه به عنوان منبع تأمین کالا و انرژی رژیم صهیونیستی می‌تواند نقش مهمی در گرفتن قلاده این سگ هار منطقه داشته باشد.
کد خبر : 892712

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ ۵۱ بسیج دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور نامه‌ای را به رئیس جمهوری اسلامی ایران در آستانه سفر وی به ترکیه نوشتند.

متن این نامه به شرح زیر است:

بسم رب الشهدا و صدیقین

عرض سلام و تحیت خدمت ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران؛ و همچنین تبریک و تسلیت به مناسبت شهادت جمعی از سربازان سلحشور پاسدار انقلاب اسلامی که در حال انجام ماموریت مستشاری در کشور سوریه به وسیله دژخیم‌ترین دژخیمان تاریخ یعنی دشمن صهیونیستی ترور شدند.
و، اما بعد؛ پیرو سفر آتی جنابعالی و هیئت همراه ایرانی به کشور ترکیه، نکاتی معطوف به این سفر و تحولات منطقه و موضوع اول جهان اسلام یعنی فلسطین عزیز و قهرمان در ادامه مطرح می‌شود:

امروز دیگر بر کسی پوشیده نیست که چه بر سر تنهاترین باریکه جهان می‌آید و چه جنایت‌ها که سفاکان صهیونیست سر نمی‌زند. نظم فاسد و استکباری جهان و سازمان‌های بلاموضع و خودفروخته بین‌المللی که مقوم همین نظم استکباری هستند، نمی‌خواهند نسل‌کشی و کوچ اجباری مردم مظلوم غزه را متوقف کنند و متضمن اجرای بی‌کم و کاست این سیاست هستند. جهانیان امروز می‌بینند تمام شعار‌های حقوق بشر، آزادی و عدالت فقط در منطقه چشم آبی‌ها معنا دارد و سهم "جهان جنوب" فقط غارت شدن و بمباران است.
در این وانفسای انسانیت، مقاومت اسلامی به تنهایی کارآمدی گفتمان مقاومت را نشان داد. مقاومت تبلور درست بدبینی محض به نظم استکباری جهان برای بهتر شدن اوضاع است. همچنین نشان داد تنها یاور مستضعفین جهان خداوند و رجال صدقوا آنها هستند نه سازمان‌ها و ریاکاران آلت دست استکبار!

مقاومتی که نه به نیابت از کسی می‌جنگد و نه از کسی دستور می‌گیرد. این جریان اصیل به چنان بلوغی رسیده است که در زمانه انفعال تمام کنشگران و معادله منطقه‌ای که در سایه محافظه‌کاری و امید نسبی به استکبار دوستان و خیانت منافقان به سود رژیم اشغالگر پیش می‌رفت به یک بار زیر میز بازی نظم استکباری می‌زند و او را چنان به عقب می‌راند که زمین بازی تغییر می‌کند.
در سمت مقابل، اما رژیم صهیونیستی نشان داد از هیچ جنایت و اقدامی برای بازیابی هیمنه از دست رفته خود دریغ نمی‌کند. ترور هدفمند سرداران و مستشاران سپاه و مقاومت در سرتاسر منطقه مظهر یک جمله است: رژیم به نقطه غیرقابل بازگشت رسیده است؛ دیگر آتش بس برایش معنایی ندارد!
دشمن صهیونیست هرجا بتواند و به هر قدر که بتواند ضربه خواهد زد چرا که حالا در نقطه‌ی فروپاشی اجتماعی- سیاسی قرار گرفته و تمام ماهیت آن و تصاویر دروغینی که از مظلومیت خود برای جهانیان میساخته از هم پاشیده است.

در این نقطه چه بخواهیم و چه نخواهیم، در یک مبارزه تاریخی قرار داریم! و یکی از مهم‌ترین مواردی که مقاومت اکنون برای حفظ دستاورد طوفان الاقصی به آن نیاز دارد تثبیت فشار روی صهیونیست و تداوم بازدارندگی محور مقاومت و در نهایت کشاندن این رژیم منحوس به لبه‌ی زباله‌دان تاریخ است. در چنین پازلی برای هر اقدامی که می‌خواهد در منطقه انجام دهد، توان پرداخت هزینه‌هایش را نداشته باشد که روز به روز وقیحانه‌تر به عملیات‌های خود ادامه دهد و از سویی دیگر، طرحی جامع برای نقطه‌ی پایان این رژیم.


بازدارندگی در یک جنگ ترکیبی، یک راهبرد ترکیبی می‌طلبد. حوزه نظامی، دیپلماسی، امنیتی، رسانه و اجتماعی همه با هم یک راهبرد بازدارنده را می‌سازند چرا که بازدارندگی صرفاً یک مفهوم نظامی نیست و زمانی که در فضای دیپلماتیک نیز، کشور کنشگری فعالانه‌ای نداشته باشد یعنی عملاً معادلات منطقه‌ای به نفع دشمن پیش خواهد رفت و به زبان ساده‌تر: وقتی تصمیم نگیریم دشمنان برای ما تصمیم می‌گیرند!
سوی دیگر قضیه، طرحی است که از الان در یک تصویرسازی روشن و کلان و همه‌گیر، صحنه‌ی پایان اسراییل و دنیای پس از آن را بتواند به خوبی ترسیم کند و کشور‌ها را برای محقق کردن این تصویر از این نقطه که امروز در آن قرار داریم باید مجتمع کرد تا اساسا بتوان چنین آینده‌ای را خلق کرد؛ و باز هم این تصویر تنها با همکاری نظامی و حذف فیزیکی امریکا و اسراییل و پایگاه‌ها و ایادی‌اش در منطقه رقم نمیخورد بلکه سیاستگذاری داخلی و بین المللی با تکیه بر روابط با کشور‌های منطقه در سطحی کلان را می‌طلبد.

در چنین پازلی، عدم هوشمندی در سیاست خارجه آورده‌ای جز از دست رفتن فرصت کنشگری فعال، عدم شکل‌گیری آرایشی تهاجمی در طوفان الاقصی و جایگزینی سایر کنشگران منطقه‌ای در معادلات به جای ایران را نداشته است. ایران اکنون به عنوان مرکز محور مقاومت علاوه بر قدرت‌نمایی نظامی و نقطه زنی دقیق در حذف پایگاه¬های تروریستی از پاکستان تا اربیل، احتیاج به یک کنشگری فعالانه برای پاک کردن کامل صحنه از معادله¬ای که عملا در ۷ ام اکتبر فروریخت دارد! درحالیکهه اکنون آمریکا و اسرائیل سعی در بازآرایی و بازسازی آن را دارند. اگر این معادله برهم خورده باقی بماند فشار بر اسرائیل حفظ خواهد شد و اسرائیل به ناامن‌ترین نقطه خود خواهد رسید. کنشگری فعالانه یک گزینه با امتیاز مثبت برای محور مقاومت نیست بلکه یک نیاز ضروری و قطعی است که اگر احصا نشود شرایط به حالت عادی بر نخواهد گشت بلکه به مراتب پتانسیل و قدرت مقاومت را تحت تاثیر منقی قرار خواهد داد. امروز که آمریکا میداند نمیتواند اگر قائل به مسیر بی‌بازگشت هستیم و از آن تصوری غیرقابل بازگشت داریم پس مجبوریم یک گام جلوتر از صرف بازدارندگی را هم ببینیم و عملا بجنگیم!


جناب آقای دکتر رئیسی!
شما به کشوری سفر می‌کنید که دولت آن اولین کشور اسلامی بوده که اسراییل را به رسمیت شناخته و از ابتدای عمر این غده سرطانی با ان مراودات جدی نظامی، اقتصادی و حتی توریستی داشته! ترکیه بزرگترین شریک تجاری رژیم صهیونیستی در میان کشور‌های مسلمان، اصلی¬ترین تأمین‌کننده کالا و انرژی رژیم صهیونسیتی اسرائیل است؛ و قطعاً سخنان مقام معظم رهبری ناظر به همدلی کشور‌های اسلامی در تقابل و مواجهه با رژیم غاصب صهیونیستی را به یاد دارید که فرمودند:

"برخی دولت‌های اسلامی به ظاهر در مجامع، جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند و برخی هم تاکنون محکوم نکرده‌اند، اما این، قابل قبول نیست. کار اصلی آن است که شریان و جریان حیاتی رژیم صهیونیستی قطع شود و دولت‌های اسلامی مانع از رسیدن انرژی و کالا به این رژیم شوند. دولت‌های اسلامی حداقل برای یک مدت محدود رابطه سیاسی خود را با رژیم صهیونیستی قطع کنند. "

امروز غزه مهم‌ترین مسئله جهان اسلام است و سرنوشت غزه منفک از قدرت و عظمت محور مقاومت و به خصوص منافع جمهوری اسلامی ایران نیست.
در هنگامه‌ای که برای نشان دادن استقلال واقعی جبهه مقاومت فلسطین نباید به میدان نظامی ورود مستقیم کرد، افسران و سرداران میدان دیپلماسی باید آرمان فلسطین را در تمام نقاط بصورت تاثیر گذار، تیز و نقطه زن فریاد بزنند و میدان دیپلماسی محل نقش آفرینی ما در این نقشه بازیابی شده‌ی تمدنی می‌باشد.
بر سرچنین مسئله‌ای بهتر است تعارفات دیپلماتیک کنار گذاشته شود و با موضعی تهاجمی و از سر قدرت با کنشگران منطقه‌ای در موضوع فلسطین تعامل شود.

فراموش نکنید با دولتمردانی رو به رو خواهید شد که در پیشگاه مردم مؤمن کشور خود با چفیه فلسطینی حاضر می‌شوند، اما خلبانان بمباران‌کننده اسرائیل را نیز آموزش می‌دهند و از همین رژیم هواپیما میخرند و با آن رزم مشترک نظامی برگزار میکنند و برای سربازانش حتی لباس و پوتین تامین میکنند! و حتی از زمان ۷ اکتبر امسال و پس از بمب باران نواز غزه فقط ۲۶۰ کشتی باری برای اسرائیل فرستاده اند؛ و البته این در حالی است که چهارمین صادرکننده بزرگ جهان به اسرائیل ترکیه است و هفت درصد واردات اسرائیل را بر عهده دارند. همچنین یکی از ۵ کریدور اصلی ارسال صادرات به اسرائیل متعلق. به جیهان در استان آدانای ترکیه است.

این نوع برخورد‌های سیاسی جز نداشتن صداقت در برابر تمام مردمین آزادیخواه کشور ترکیه و حتی جهان در موضوع آرمان فلسطین برداشت نمیشود. دعوت به راهپیمایی‌های حکومتی و از طرف شخص رئیس جمهور ترکیه، جناب آقای اردوغان و از طرفی زنده نگهداشتن اسرائیل با تزریق محصولات و انرژی به آن تقریبا فرقی با نقش آمریکای جنایتکار در جنگ‌ها ناامنی‌های منطقه ندارد و ایران باید مستقیما با این راهبرد دوگانه برخورد کند. راهبردی که از طرفی مردم را قیام فرا میخواند و از طرف دیگر مردم مورد حمایت جمهورش را قتل عام میکند.

هرچند میدانیم که ترکیه به راه حل دودولتی قائل است و با همین بهانه، تمام مراوداتش با اسراییل را توجیه میکند و اردوغان با همین حربه و با بردن دعوا به لایه¬ی "اشخاص" و زیرسوال بردن سیاست‌های دولت نتانیاهو و نه "ماهیت یک رژیم جعلی" بعنوان غاصبی که از اساس نامشروع است، تامین انرژی و کالا برای رژیم را تطهیر میکند. گویی در این پازل فراموش میکند که مردم اسراییل که در اولین موضع گیری‌های ترکیه تحت عنوان "غیرنظامیان ساکن در مناطق اسراییلی! " کشته شدنشان توسط حماس را محکوم کرده، بر خون و استخوان فلسطینی‌ها زندگی میکنند. گویا ترکیه نیاز به یاداوری دارد که توجیه "برای حل مسئله فلسطین با اسراییل بهتر است روابط با اسراییل قطع نشود چرا که بخشی از مردم ساکن در فلسطین هم از همین مراودات مایحتاج زندگی و انرژی را به دست می¬آروند" هرگز دردی از مردم مظلوم و قوی فلسطین حل نمیکند.


حال آنکه ترکیه به عنوان اصلی‌ترین شریان حیات اسراییل در منطقه، می‌تواند نقش مهمی در گرفتن قلاده این سگ هار منطقه داشته باشد. ما دانشجویان به نمایندگی از تمامی امت مسلمان، از دولت فرهیخته جمهوری اسلامی ایران مطالبه داریم با استفاده از پتانسیل ضدصهیونیستی داخلی کشور ترکیه، فشار‌های سیاسی و مذاکرات بدون تعارفات معمول؛ ترکیه را مجاب کند که حداقل در آتش‌بس فوری بین حماس و رژیم و همچنین عقب‌نشینی اسرائیل از نوار غزه نقش محوری داشته باشد که این نقش چه به صورت دیپلماتیک و چه به صورت فشار اقتصادی باید فعال شود.

هرچند بسیار بیشتر از اینها از این کشور انتظار میرود، برای مثال حساس کردن ترکیه در مورد خط لوله باکو-تفلیس-جیحان که رگ حیاتی تامین نفت اسراییل از اذربایجان و قزاقستان تا اسرائیل است که باید قطع شود، کاهش واردات ترکیه از اسرائیل بعنوان کشوری که ۷۰ درصد صادرات اسرائیل در منطقه به آن می‌باشد، قطع صادرات انواع سبزیجات و گیاهان و میوه‌ها به اسراییل، قطع مراودات توریستی تغییر رویکرد دولت ترکیه در قبال فعالیت برند‌های ترکیه‌ای در اسراییل از جمله این کارهاست.
باید برای کشور مذکور موضع تمام جهان اسلام از طرف جمهوری اسلامی ایران روشن شود و یاداوری شود که تلاش برا میانجی گری در میدان حق و باطل علنی معنایی ندارد. نه آمریکایی که ترکیه به دنبال جلب رضایت اوست به این کشور وفا کرده و میکند و نه از ناتو برای آن آبی گرم میشود، چه اینکه بحران اوکراین در جلوی چشمان دولت اردوغان واضح است. وسط ایستادن در این میدان معنا ندارد حتی اگر با توجیه تسهیل شرایط برای مظلوم باشد! یا باید خود را از ریشه در جبهه و آرمان حق تعریف کرد و در آن شمشیر زد و از ارزش‌ها دفاع کرد و یا در منجلاب فضولات باطل، برای قتل عام مردم و زیر پا گذاشتن آرمان ها، در کنار شیطان ایستاد و همراه او به زباله دان تاریخ افتاد.

والسلام علیکم و رحمت الله

امضا شده توسط بسیج دانشجویی:
۱. دانشگاه امیرکبیر
۲. دانشگاه علوم پزشکی تهران
۳. دانشگاه صداوسیما
۴. دانشگاه شاهد تهران
۵. دانشگاه امام صادق (ع)
۶. دانشگاه شهید عباسپور
۷. دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب
٨. دانشگاه سوره
۹. دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران
۱۰. دانشگاه علامه طباطبائی (ره)
۱۱. دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی
۱۲. دانشگاه فرهنگیان تهران
۱۳. دانشگاه علم و صنعت ایران
۱۴. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
۱۵. دانشگاه خوارزمی تهران
۱۶. دانشگاه تربیت مدرس
۱۷. مرکز آموزش عالی هوانوردی و فرودگاهی کشور
۱۸. دانشگاه اصول الدین تهران
۱۹. دانشگاه آل طه
۲۰. دانشگاه شریف
۲۱. دانشگاه عالی شهید مطهری
۲۲. دانشگاه تهران
۲۳. دانشگاه شهید بهشتی تهران
۲۴. دانشگاه صنعتی کرمانشاه
۲۵. دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
۲۶. دانشگاه علوم قرآنی کرمانشاه
۲۷. دانشگاه رازی کرمانشاه
۲۸. دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه
۲۹. دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
۳۰. دانشگاه پیام نور کرمانشاه
۳۱. دانشگاه، ولی عصر عج رفسنجان
۳۲. دانشگاه صنعتی اصفهان
۳۳. دانشگاه فرهنگیان اصفهان
۳۴. دانشگاه المهدی (عج)
۳۵. دانشگاه پیام نور اصفهان
۳۶. دانشگاه فیض الاسلام خمینی شهر
۳۷. دانشگاه صنعتی مالک اشتر اصفهان
۳۸. دانشگاه علوم پزشکی کاشان
۳۹. دانشگاه آزاد کاشان
۴۰. دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
۴۱. دانشگاه اصفهان
۴۲. دانشگاه آزاد یزد
۴۳. دانشگاه شیراز
۴۴. دانشگاه علوم پزشکی شیراز
۴۵. دانشگاه مدنی تبریز
۴۶. دانشگاه فرهنگیان قزوین
۴۷. دانشگاه فرهنگیان پردیس بحرالعلوم شهر کرد
۴۸. دانشگاه فرهنگیان مرکز شهید آیت فومن
۴۹. دانشگاه زاهدان
۵۰. دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
۵۱. دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی

انتهای پیام/

ارسال نظر