صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۴ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۲

طرحی فناور که منجی درختان شد؛ دستاوردی ملی علیه طغیان حشرات موذی+ فیلم

یک شرکت فناور موفق به تولید دستگاهی شده که قادر است حشرات آفت‌زا را به دام انداخته و مانع هدررفت میوه‌ها و شاخه‌های درختان شود.
کد خبر : 892680

خبرگزاری علم و فناوری آنا - حسین بوذری؛ سومین رویداد ایده‌آرای دانشگاه آزاد اسلامی شبستر با محور صنایع و محیط زیست با موضوع «تولید ثروت در صنایع با رویکرد حفظ محیط‌زیست» برگزار شد. در این رویداد علمی و فناوری، ۱۰ تیم از نوآوران و فناوران دانشگاه و شهرستان شبستر به ارائه ایده‌های خود پرداختند.

در نهایت در این رویداد ایده و طرح «حشره‌کش فیزیکی محیط‌زیست پسند چندمنظوره» متعلق به بهلول خلیلی وایقان بعد از بررسی تیم داوری برگزیده و تجلیل شد.

خلیلی متولد سال ۱۳۶۰ «وایقان» استان آذربایجان‌شرقی است که در دانشگاه پیام نور «بنیس» تحصیل کرده و از فناوران مرکز رشد این دانشگاه است.

این مخترع و کارآفرین برتر استان آذربایجان‌شرقی طرح‌ها و ایده‌های نوین در بخش کشاورزی را به محصول تبدیل می‌کند و تاکنون بیش از ۱۲ طرح نوین که در دنیا نمونه مشابه ندارد را تولید کرده و به مرحله اجرا درآورده و این طرح‌ها اکنون در مرحله اجرا قرار دارند.

سیستم «حشره‌کش فیزیکی محیط‌زیست پسند چندمنظوره» یکی از این طرح‌هاست که بدون نیاز به مواد شیمیایی یا فرمون‌ها(نوعی مواد شیمیایی) قادر است حشرات آفت‌زا را شناسایی و آنها را به دام بیندازد و اینگونه سلامت درختان تضمین خواهد شد.

مبارزه با آفات مزیت «حشره‌کش فیزیکی محیط‌زیست پسند چندمنظوره»

خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا در راستای بررسی جزئیات طرح برتر «حشره‌کش فیزیکی محیط‌زیست پسند چندمنظوره» که به مرحله اجرا درآمده، گفت‌و‌گویی را با خلیلی مدیرعامل شرکت فناور نوین‌اندیشان فراز گِوِنی، مجری این طرح و مرکز رشد دانشگاه پیام نور بنیس ترتیب داده است.

مخترع و کارآفرین برتر استان آذربایجان‌شرقی و کشور اظهار کرد: کرم خراط، پروانه چوب‌خوار فری یا شب پره‌پلنگی از آفت‌هایی است که جمعیت آن در سال‌های گذشته به شدت افزایش پیدا کرده و به‌صورت طغیانی در حال خسارت وارد کردن به محصولات کشاورزی است.

مجری طرح برتر «حشره‌کش فیزیکی محیط‌زیست پسند چندمنظوره» اضافه کرد: کرم خراط موجب پوچ شدن شاخه‌ها و میوه‌های درختی می‌شود؛ خسارت این حشره به‌خصوص به باغات گردو شدید بوده و در مواردی موجب مرگ تدریجی درختان شده است.

خلیلی یادآور شد: در این راستا تیم تحقیق و توسعه شرکت فناور طی فرآیند سه‌ساله برای رفع این مشکل سیستم حشره‌کش فیزیکی چندمنظوره را طراحی و تولید کرده است.

مدیرعامل شرکت فناور متذکر شد: از مزایای اصلی این سیستم می‌توان به بی‌نیازی به مواد شیمیایی یا فرمون اشاره کرد؛ این سیستم کاملاً دوستدار محیط‌‌زیست است و هیچ‌گونه آسیبی به مزارع و باغات وارد نمی‌آورد.

وی تشریح کرد: همچنین سیستم «حشره‌کش فیزیکی محیط‌زیست پسند چندمنظوره» قابلیت به دام انداختن انواع حشرات مضرّ در باغات و مزارع را دارد؛ این دستگاه بدون نیاز به برق مجهز به پنل خورشیدی است و باتری قابل شارژ با طول عمر بسیار بالاست.

مجری طرح برتر «حشره‌کش فیزیکی محیط‌زیست پسند چندمنظوره» در ادامه توضیح داد: همچنین دستگاه موقع تاریک شدن هوا فعال شده و حشرات مضرّ را به دام می‌اندازد.

مخترع و کارآفرین برتر استان آذربایجان‌شرقی و کشور مطرح کرد: یکی از اهداف اصلی شرکت فناور نوین‌اندیشان فراز گونی استفاده از تکنولوژی‌های به‌روز دنیا در زمینه کشاورزی مدرن و کاهش هزینه‌های سنگین، مبارزه با آفات، کاهش مصرف سموم شیمیایی، کاهش آسیب‌های ناشی از استفاده بی‌رویه از سموم شیمیایی و تولید محصولات باکیفیت کشاورزی براساس استاندارد‌های جهانی با قابلیت صادرات به کشور‌های همسایه است.

خلیلی تأکید کرد: شرکت فناور، آمادگی خود را برای همکاری و عقد قرارداد با ارگان‌های مربوط اعم از جهاد کشاورزی، محیط زیست و منابع طبیعی را دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر