صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۲
آنا گزارش می‌دهد؛

بازی با اعداد و ارقام یا زنگ خطر در وزارت بهداشت

طرح پویش ملی سلامت از جمله طرح‌هایی بود که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به صورت جدی دنبال شد.
کد خبر : 892018

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ طرح پویش ملی سلامت ازجمله طرح‌هایی بود که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به صورت جدی دنبال شد، بر اساس گفته بهرام عین اللهی وزیر بهداشت ۸۳ درصد از کل مرگ و میر‌های بیمارستانی مربوط به بیماری‌های غیرواگیر است، سالانه ۳۰۰ هزار نفر به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی می‌میرند و ۳۲ درصد افراد بالای ۱۸ سال فشارخون بالا دارند و ۶۰ درصد نیز از فشارخون خود بی خبرند و ۳۰ هزار مرگ در سال به خاطر دیابت در کشور اتفاق می‌افتد که موارد مهمی است و با اجرای پویش ملی سلامت که از امروز آغاز شده می‌توان از نیم میلیون مرگ بیماری‌های غیرواگیر و ۳۰ هزار مرگ ناشی از دیابت پیشگیری کنیم؛ اما سوال اصلی اینجاست که آیا این طرح به عنوان یک طرح کامل اجرا شده است؟

بیمارانی که از بیماری خود بی اطلاع هستند

فشار خون و دیابت از جمله بیماری‌هایی هستند که از دسته‌های بیماری‌های غیر واگیر به شمار می‌روند، با این حال بسیاری از ایرانی‌های هستند که از این بیماری بی خبر هستند این موضوع در تهران و شهرستان هیچ فرقی ندارد به طوری که طبق گزارش مسئولان دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی، وضعیت ساکنان تهران هم تفاوتی با باقی استان‌ها ندارد و در مواردی، شیوع بیماری‌های غیر واگیر در این استان، وضعیتی به مراتب بدتر از باقی استان‌ها دارد.

طبق اعلام انجمن اطلاع‌رسانی دیابت، تعداد مبتلایان این بیماری در کشور بیش از ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برآورد شده درحالی‌که مدیرکل دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت می‌گوید ۳۰ الی ۵۰ درصد مبتلایان دیابت در کشور، تا زمان بروز علایم از ابتلای خود بی‌خبرند.

بی اطلاعی مردم از طرح غربالگری! 

سوال اصلی اینجاست که با توجه به غربالگری صورت گرفته بسیاری از مردم حتی در پایتخت از این طرح اطلاعی نداشته و تعدادی نیز موفق به شرکت در این طرح نشدند، اینگونه که وزارت بهداشت و درمان وآموزش پزشکی کشور اعلام کرده است باید در پایتخت در خیابان‌ها و معابر مکان‌های زیادی اعلام شده باشد که مردم بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند، اما تحقیقات میدانی خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا حکایت از این موضوع دارد که بسیاری از مردم از اجرا این طرح بی اطلاع هستند.

خرمی عضو هیئت مدیره انجمن فوریت‌های پزشکی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا اظهار کرد: با توجه به آمار اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصور بر این است که آمار اعلام شده خلاف واقع است.

وی افزود: خانه‌های بهداشت یکی ازمکان‌های درمانی است که غربالگری را انجام می‌دهد که نهایتا ۱۰۰ الی ۲۰۰ نفر را پذیرا هستند که مستلزم تبلیغات گسترده است، اما قطعا همه مردم در جریان این پویش نیستند.

وزارت بهداشت: ۴۵ میلیون نفر غربالگری شدند!

حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت از غربالگری پرفشاری خون و دیابت در ۴۵ میلیون نفر از جمعیت بالای ۱۸ سال کشور خبر داد و گفت: در آخرین روز «پویش ملی سلامت» غربالگری پرفشاری خون و دیابت به ۴۵ میلیون و ۵۵۶ هزار و ۸۳۰ نفر یعنی آمار ۷۲ درصدی جمعیت هدف رسید.

وی با اشاره به میزان بالای ابتلا به پرفشاری خون در کشور، افزود: ۲۲ درصد از این ۴۵ میلیون نفر یعنی حدود ۱۰ میلیون نفر پیش فشارخون (عدد ۱۴۰ روی ۹۰ میلیمتر جیوه به بالا) دارند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: این افراد نیاز به دارو ندارند و با رعایت برخی موارد که مهم‌ترین آن‌ها اصلاح تغذیه، کاهش مصرف نمک و انجام ورزش است، می‌توانند در آینده از ابتلای خود به پرفشاری خون و عوارض شدید آن پیشگیری کنند.

فرشیدی با بیان این که سن ابتلای افرادی که در این پویش، بیماری پرفشاری خون و دیابت آن‌ها تشخیص داده شده نسبت به قبل، به ترتیب ۱۰ سال و ۵ سال جوان‌تر است، ابراز کرد: از ابتدای بهمن پویش ملی «تغذیه سالم» که با دو بیماری پرفشاری خون و دیابت ارتباط نزدیک دارد، آغاز می‌شود.

وی افزود: برای کاهش مخاطرات بیماری‌های غیرواگیر، اگر هم نمک استفاده می‌کنیم باید از نمک تصفیه شده، استاندارد و کمتر از سه گرم در غذای شبانه روز استفاده کنیم و در کنار آن باید استفاده از لبنیات را افزایش دهیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت از غربالگری پرفشاری خون و دیابت در ۴۵ میلیون نفر از جمعیت بالای ۱۸ سال کشور خبر داد و گفت: تمام افراد مبتلا و در معرض خطر ابتلا به فشار خون و دیابت توسط مراقبان سلامت و پزشکان مورد ارزیابی مجدد و درمان فعال قرار می‌گیرند.

تمامی افراد شناسایی شدند!

معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: تمام افراد شناسایی شده در پویش ملی سلامت، چه آن‌ها که بیماری پرفشاری خون و دیابت‌شان قطعی تشخیص داده شده و چه آن‌هایی که در معرض خطر این دو بیماری قرار دارند، توسط مراقبان سلامت و پزشکان (در شبکه بهداشتی کشور) مورد ارزیابی مجدد و درمان فعال قرار می‌گیرند.

فرشیدی خاطرنشان کرد: درمان‌ها در ۳ تا ۶ هفته اول غیردارویی و سپس دارویی خواهد بود. همچنین بر اساس نظام ارجاع، افرادی که نیازمند مداخلات تخصصی پزشکی هستند نیز تحت درمان‌های تخصصی قرار گرفته و از مشوق‌های لازم برخوردار می‌شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر