صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ستاره‌شناسان به کشفی رسیدند که توضیحی برای آن ندارند!

گاهی ستاره‌شناسان در آسمان چیزهایی را رصد می‌کنند که توضیحی برای آن‌ها وجود ندارد.
کد خبر : 892006

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس ایکس، ستاره‌شناسان به کشف تازه‌ای در آسمان رسیده‌اند که با هیچ کدام از تعاریف علمی موجود قابل توضیح نیست.

ستاره‌شناسان می‌گویند: «ما شیئی را در فضا پیدا کردیم که توضیح دقیقی برای آن نداریم،‌ نه یک ستاره نوترونی است و نه سیاهچاله و در بیشتر نورها نامرئی است. ما آن را با استفاده از تلسکوپ رادیویی در آسمان آفریقای جنوبی کشف کردیم و فکر می‌کنیم این جرم تقریباً چهار برابر سنگین‌تر از خورشید و در عین حال چگالی آن از یک ستاره معمولی بسیار بیشتر است. هنوز معلوم نیست که آیا این یافته جدید، سبک‌ترین سیاهچاله کشف‌شده است یا سنگین‌ترین ستاره نوترونی.»

ستاره‌های نوترونی بیشترین چگالی را در کیهان دارند. آن‌ها به فشردگی یک هسته اتم و در عین حال به بزرگی یک شهر هستند و  درک ما از ماده بسیط را تغییر می‌دهند. هرچه یک ستاره نوترونی سنگین‌تر باشد احتمال فروپاشی و تبدیل آن به چیزی با چگالی بیشتر، مثل یک سیاهچاله، بیشتر است.

ستاره‌شناسان هنگام مطالعه یک جفت ستاره در خوشه ستاره‌ای  NGC 1851 به این کشف جدید رسیدند. یکی از ستارگان در این یافتۀ عجیب و بدون توضیح، ستاره‌ای نوترونی است که بسیار سریع می‌چرخد و نور رادیویی به بیرون می‌فرستد. ستاره دوم،  ستاره‌ای است که نور ندارد و نمی‌توان آن را دید. دانشمندان برای مطالعۀ مدار هر دو ستاره از نور رادیویی ستاره نوترونی استفاده کرده‌اند و به گفته آن‌ها وزن این دو ستاره در مجموع حدود چهار برابر وزن خورشید است.

حدس دانشمندان تا کنون بر این بوده که ستاره نامرئی در این جفتِ ستاره‌ای شاید سیاهچاله‌ای باشد که هنگام برخورد دو ستاره نوترونی به یکدیگر شکل گرفته است. در این نظریه، این دو ستاره آنقدر به دور یکدیگر می‌چرخند تا اینکه به هم برخورد می‌کنند و یکی به سیاهچاله تبدیل می‌شود. سپس این سیاهچاله در اطراف ستاره نوترونی به حرکت درمی‌آید و می‌توان آن را دید.

این کشف بی‌شک با گمانه‌زنی‌های زیادی همراه خواهد بود، اما آنچه از همین حالا روشن است این یافته کمک می‌کند که بفهمیم در محیط‌های پرفشار و غیرعادی چه اتفاقی برای ماده می‌افتد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر