صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دارورسانی در دقیق‌ترین زمان با چسب پوستی 

مبتکران نوعی چسب پوستی ابداع کرده‌اند که می‌تواند دارو‌های مختلف را از طریق پوست و با کنترل تلفن هوشمند به بدن بیمار وارد کند.
کد خبر : 891798

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیواطلس، هیچ کس دوست ندارد به طور مکرر طی روز دارو‌های مختلف را به صورت تزریقی یا خوراکی مصرف کند. یک چسب (پچ) پوشیدنی جدید می‌تواند با تزریق بی درد دارو‌های مختلف از طریق پوست هنگامی که توسط گوشی هوشمند فعال می‌شود کمک کننده باشد.

در همین راستا مبتکران نوعی چسب پوستی ابداع کرده اند که می‌تواند دارو‌های مختلف را از طریق پوست و با کنترل تلفن هوشمند به بدن بیمار وارد کند.

این دستگاه آزمایشی که «Patch On-Demand Spatiotemporal» (SOP) نام دارد در دانشگاه کارولینای شمالی ساخته شده و نوعی پچ میکروسوزنی قلمداد می‌شود.

این چسب‌های پوستی معمولا به شکل ورقه‌های پلیمری کوچک با مجموعه‌ای از سوزن‌های ریز، تیز و حاوی دارو در قسمت زیرین خود هستند. هنگامی که چسب بر روی بدن فشار داده می‌شود، سوزن‌ها بدون درد به لایه بالایی پوست نفوذ کرده، سپس به طور بی ضرری حل می‌شوند و محموله دارویی خود را در بدن آزاد می‌کنند.

 SOC کمی متفاوت است؛ زیرا دارای یک مدار الکتریکی در سطح بالایی است که سوزن‌های آن را می‌توان به صورت جداگانه با دارو‌های مختلف بارگذاری کرد. همه سوزن‌ها با یک پوشش نازک از طلا پوشانده شده اند. هنگامی که پچ روی پوست قرار می‌گیرد این پوشش طلایی از حل شدن سوزن‌ها جلوگیری می‌کند.

با این حال، هنگامی که این پچ با سیگنال بی سیم از یک تلفن هوشمند (یا رایانه) در نزدیکی فعال شود، SOC یک یا چند میکروسوزن را گرم می‌کند که باعث می‌شود طلای روی آن‌ها از بین برود. سپس خود سوزن مستقیماً در معرض پوست قرار می‌گیرد و در مدت ۳۰ ثانیه بار (دارو) خود را حل و آزاد می‌کند. مانند سایر چسب‌های میکروسوزنی، دارو ابتدا وارد مایع بینابینی بین سلول‌های پوست شده و سپس به جریان خون منتقل می‌شود.

آزمایش‌ها حاکی از موفقیت تجویز دوز‌های متعدد ملاتونین به موش‌ها با استفاده از SOP است.

مجریان این طرح امیدوارند این فناوری در نهایت بتواند به درمان بیماری‌های مزمن مانند آلزایمر کمک کند که دارو‌های مختلف در طول روز و طبق برنامه از پیش تعیین شده به بیمار داده می‌شود.

محققان می‌گویند زیبایی این دستگاه در این است که می‌تواند ده ها، و شاید صد‌ها داروی غلیظ را در خود جای دهد و انتشار متوالی آن‌ها را به طور خودکار برنامه ریزی کند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر