صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به عنوان پنجمین کشور جهان؛

تک‌تیرانداز ژاپن روی تنها قمر کره زمین فرود آمد

ژاپن به عنوان پنجمین کشور جهان توانست فرودگر ماه خود را به طور موفقیت‌آمیز روی تنها قمر کره زمین فرود آورد؛ اما پس از آن با کمبود انرژی مواجه شد.
کد خبر : 891796

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، ژاپن به پنجمین کشوری تبدیل شد که فضاپیمای خود را روی ماه قرار می‌دهد؛ اما مسائل مربوط به انرژی خورشیدی تهدیدی برای کوتاه کردن مأموریت این کشور برای اثبات فناوری فرود دقیق و احیای یک برنامه فضایی است که با شکست مواجه شده است.

آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن اعلام کرد که فرودگر هوشمند برای بررسی ماه حدود ساعت ۱۲:۲۰ ظهر(۱۵:۲۰ به وقت گرینویچ) بر سطح ماه فرود آمد؛ اما صفحات خورشیدی آن احتمالاً به دلیل زاویه اشتباه قادر به تولید برق نبودند. 

آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن خاطرنشان کرد این کاوشگر هوشمند روی سطح ماه فرود آمد و ارتباط خود را با زمین برقرار کرد.

هیتوشی کونیناکا، رئیس آزمایشگاه فضایی ژاپن در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت کاوشگر اکنون تنها با باتری خود کار می‌کند و آن‌ها در‌حال حاضر، انتقال داده‌ها به زمین را در اولویت قرار داده‌اند.

وی افزود: جاکسا به جای انجام اقدامات مخاطره آمیز، وضعیت موجود را حفظ خواهد کرد و امیدوار است که تغییر در زاویه نور خورشید به گونه‌ای به پنل‌ها برخورد کند که بتواند عملکرد آن را بازیابی کند.

کونیناکا ادامه داد: ۳۰ روز طول می‌کشد تا زاویه خورشید در ماه تغییر کند؛ بنابراین وقتی جهت خورشید تغییر می‌کند و نور از جهت دیگری می‌تابد، احتمال اینکه به سلول خورشیدی برخورد کند، وجود دارد.

در عین حال، داده‌های شبکه فضایی عمیق ناسا نشان داد سیگنال فرودگر ماه ژاپن از بین رفته است؛ هنوز مشخص نیست که از دست دادن سیگنال موقتی بوده یا به دلیل صرفه جویی در مصرف انرژی رخ داده است.

کاوشگر ژاپن سعی دارد در فاصله ۱۰۰ متری از هدف خود فرود آید، در حالی که دقت متعارف کاوشگران چند کیلومتر است.

جاکسا تاکید می‌کند که فناوری با دقت بالای این کشور به ابزاری قدرتمند در اکتشافات آینده قطب‌های ماه تبدیل خواهد شد. ژاپن همچنین در نظر دارد در سال ۲۰۲۵ عملیات اکتشافی قطب ماه را به صورت بدون سرنشین با هند انجام دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر