صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۷ - ۲۷ دی ۱۴۰۲
آنا گزارش می‌دهد؛

کمبود دارو برای بیماران ام‌اس هم وجود دارد؟

یکی از گروه‌هایی که این روز‌ها درگیر مشکلات کمبود دارو شده و همچنان برای پیداکردن دارو‌های خود درگیرند، بیماران ام‌اس هستند.
کد خبر : 891506

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ یکی از گروه‌هایی که این روز‌ها درگیر مشکلات کمبود دارو شده و همچنان درگیر پیداکردن دارو‌های خود هستند، بیماران ام‌اس هستند. مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها، تأمین دارو‌های خارجی در کشور را با مشکل مواجه کرده است؛ مشکلی که هیچ کدام از مسئولان منکر آن نیستند، اما هر بار با تدبیری گذرا توانسته‌اند شرایط بیماران را اندکی بهتر کنند. مشکل پیداکردن برخی از دارو‌های خارجی از مواردی است که بیماران ام‌اس با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

مشکلات بیماران ام‌اس

یکی از شهروندان که همسرش از مبتلایان به بیماری ام‌اس است، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: همسرم ۵۵ سال سن دارد و ۱۲ سال هم هست که ام‌اس دارد. به طور کلی قیمت دارو‌ها بالاست و شاید تعداد بیمارانی که نتوانند دارو را تهیه کنند بسیار زیاد باشد. گاهی اوقات بیمه هزینه‌ها را قبول می‌کند و گاهی اوقات هم نه! 

بیماری ام‌اس چیست؟

بیماری ام‌اس نیز همچون بیماری‌های نوظهور از باور‌های غلط عامه مردم در امان نیست؛ برخی آن را بیماری لاعلاجی می‌دانند و برخی تصور می‌کنند که فقط جوانان به این بیماری مبتلا می‌شوند.

اگرچه علائم اولیه بیماری ام‌اس غیرقابل پیش‌بینی است که بین افراد مبتلا متغییر است، اما به طور کلی احساس خستگی و بی‌حسی، مشکلات بینایی، درد یا سفتی ماهیچه‌ها، احساس گزگز کردن در قسمت‌‍‌هایی از بدن به‌خصوص دستان، انگشتان و پاها، مشکلات تعادل و سرگیجه و اختلال عملکرد مثانه و روده در بین این افراد شایع است.

از آنجا که علت اصلی بیماری هنوز شناخته نشده است، نمی‌توان روشی قطعی برای پیشگیری از آن نیز داشت، اما به طور کلی محققان بر این باورند که حفظ سطح ویتامین D بدن می‌تواند تا حد زیادی از ابتلا به ام‌اس جلوگیری کند.

کمبود دارو برای بیماران ام‌اس وجود ندارد

محمدرضا کشاورز، بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در پاسخ به سوالی در مورد کمبود دارو برای بیماران ام‌اس گفت: در پیگیری‌هایی که از بخش دولتی و خصوصی داشتیم، ممکن است برخی دارو‌ها از شرکت‌های خاص خارجی در برخی از داروخانه‌ها وجود نداشته باشد، اما معادل همان دارو از شرکت‌های داخلی موجود است و مردم می‌توانند از این دارو‌ها استفاده کنند.

وی گفت: در حوزه پخش دارو نیز ممکن است مشکلاتی رخ دهد که تاخیر یک‌هفته‌ای در حوزه پخش دارو‌ها را شاهد باشیم، اما کمبود حاد کشوری در حوزه دارو‌های بیماران ام‌اس وجود ندارد.

بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران در پاسخ به سوالی در مورد گران‌فروشی برخی دارو‌ها تصریح کرد: تمامی قیمت‌ها در برنامه و آدرس اینترنتی دارویاب ثبت شده است، اگر مرکزی قصد گران‌فروشی داشت و قیمتی خارج از قیمت اعلام شده ارائه کرد، مردم می‌توانند مورد را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده تا با متخلفان برخورد شود.

پرداخت هزینه دارویی بیماران «ام‌اس» از صندوق بیماران صعب العلاج

محمد اسماعیل کاملی، مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران ضمن تأیید خبر افزایش آمار مبتلایان به بیماری‌ ام‌اس گفت: بخشی از این افزایش آمار حاصل تشخیص‌های سریع و بموقع پزشکان به وسیله ابراز‌های کمک تشخیصی است.

وی افزود: قبلاً اگر فردی بیماری‌ام‌اس داشت زمانی که بیماری خیلی پیشرفت می‌کرد، متوجه بیماری می‌شد، اما در حال حاضر با ابزار‌های تشخیصی در همان اوایل بروز علائم اولیه قابل تشخیص است.

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه‌ ام‌اس یک بیماری مربوط به سیستم ایمنی است، اظهار کرد: هنوز دلیل مشخصی برای فعال شدن سیستم عصبی پیدا نشده است، اما به طور کلی فشار‌ها و استرس‌های روحی، نوع تغذیه و فست فود و مصرف بیش از حد غذا‌های کنسروی می‌توانند از جمله دلایل مختلف شیوع بیماری‌ام‌اس باشند.

کاملی خاطرنشان کرد: بخشی از خدماتی که قبلاً به بیماران‌ ام‌اس ارائه می‌شد در قالب بیماران خاص بود مثلاً هزینه‌های دارو‌های این افراد تحت پوشش بیمه قرار داشت، اما سایر خدمات این بیماران مانند خدمات پرتوپزشکی، آزمایش‌ها و فیزیوتراپی تحت پوشش نبود.

وی افزود: با تشکیل صندوق بیماری‌های صعب‌العلاج در سازمان بیمه سلامت این خدمات جدید هم تحت پوشش صندوق قرار گرفت و هزینه‌های بیماران‌ ام‌اس در خدمات مختلف کاهش پیدا کرد ضمن اینکه الان صد درصد هزینه‌های دارویی این بیماران از صندوق صعب‌العلاج پرداخت می‌شود.

مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه اکثر بسته‌ها و خدمات را وزارت بهداشت به سازمان بیمه سلامت اعلام می‌کند و ما بر اساس اعلام وزارت بهداشت این کار را انجام می‌دهیم گفت: به دلیل اینکه ۵ درصد اعتبارات کل صندوق به عنوان هزینه‌های دیگر دیده شده لذا در تلاشیم که بیماران برای هزینه‌های خارج از بسته‌های متعارف یک فاکتور ارائه دهند تا بتوانیم این هزینه‌ها را هم پرداخت کنیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: ام اس دارو گرانی
ارسال نظر