صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۶ - ۲۷ دی ۱۴۰۲
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

آیا دارو سال آینده گران می‌شود؟

بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران در مورد گرانی دارو در سال آینده توضیحاتی داد.
کد خبر : 891368

محمدرضا کشاورز، بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا در پاسخ به سوالی در مورد گرانی دارو در ۱۴۰۳ اظهار کرد: افزایش قیمت دارو و طبیعتاً بحث واقعی شدن قیمت‌ها تقریباً بعد از طرح دارویار آغاز شد و اکنون به ارز نیمایی منتقل شده است به جهت اینکه مصرف‌کننده دچار هزینه‌های سنگین نشود؛ زیرا در طرح دارویار مقرر است که هزینه اصلی را بیمه پرداخت کند.

وی افزود: طبیعتاً در فرم دارویار افزایش قیمت وجود نخواهد داشت؛ زیرا در این طرح شاهد افزایش قیمت قابل توجهی بودیم به صورتی که در برخی از اقلام دارویی شاهد افزایش قیمت دو تا سه برابری بودیم.

بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان تهران ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود افزایش قیمت در دارو‌ها تدریجی و بین ۱۰ الی ۲۰ درصد باشد؛ زیرا افزایش هزینه تولید و... را داریم که قطعاً باعث ایجاد فشار بر مصرف کننده نخواهد شد.

کشاورز گفت: در حوزه پخش دارو نیز ممکن است مشکلاتی رخ دهد که تأخیر یک هفته‌ای در حوزه پخش دارو‌ها را شاهد باشیم؛ اما کمبود حاد کشوری در حوزه دارو‌های بیماران خاص وجود ندارد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد گران‌فروشی برخی دارو‌ها نیز تصریح کرد: تمامی قیمت‌ها در برنامه و آدرس اینترنتی دارویاب ثبت شده است، اگر مرکزی قصد گران فروشی داشت و قیمتی خارج از قیمت اعلام شده ارائه کرد، مردم می‌توانند مورد را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده تا با متخلفین برخورد شود.

کشاورز در مورد کمبود دارو اظهار کرد: در بحث کمبود دارو با چند وجه مواجه هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب، تحریم، دیرکرد تخصیص اعتبار از بانک مرکزی که مورد سوم نقش بسیار پررنگ تری در کمبود دارو دارد. وقتی در پرداخت وجه تأخیر ایجاد میشود، چرخه تولید با کندی مواجه میشود و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، ۳ تا ۶ ماه زمان‌بر خواهد بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر